Trend: Denim Tuinbroek

You either hate it or you love it: de tuinbroek. De tuinbroek is ontworpen als een functioneel kledingstuk. Daarom kennen we het natuurlijk van beroepen als bouwvakkers, tuinmannen en andere beroepen waar je veel gereedschap bij de hand moet houden. Maar de tuinbroek als fashion item, ik weet het nog niet…

Flashback from the nineties

Misschien weet je het nog en anders zou ik het echt even googelen, maar de denim tuinbroek is al eerder in de mode geweest. Het werd in de jaren negentig veel gedragen in de urban scene. Denk aan rappers, R&B artiesten. Ja het was echt een statement. En dan het liefst oversized, een schouderband los of het hele bovenstuk naar beneden laten hangen. Laat de broek dan ook nog eens laag op de heupen hangen en je kan zo terug naar de jaren negentig.

Back again: de tuinbroek

En nu is de tuinbroek dus weer denim-tuinbroekterug. Het is ook wel een handig kledingstuk. Je hebt er niet veel bij nodig om je outfit af te maken. Gelukkig is de tuinbroek nu in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Van de originele blauwe denim tuinbroeken, een beetje baggy of juist goed nauwsluitend. Je kan ook voor een korte tuinbroek kiezen, heerlijk voor in de zomer. Moeilijk voor te stellen wat je er mee kan? Ik heb drie tips voor je:

  • De casual look voor overdag: hou het simpel met een paar leuke sneakers en een simpel t-shirt, misschien zelfs een croptop als je dat leuk vindt.
  • Wil je toch een wat vrouwelijkere look? Doe er een paar mooie hakken bij aan met een leuke clutch en het ziet er gelijk anders uit. Sowieso doen een goed paar hakken altijd wonderen voor elke outfit.
  • Step it up: als je een wat nauwsluitende tuinbroek hebt, doe er dan nog een colbertje bij aan en je bent helemaal trendy. Het klinkt gek al je het zo leest, maar geloof me, het staat hartstikke leuk.

Zo heb je wat inspiratie voor jouw outfit met een tuinbroek! Heb je zelf nog meer leuke ideeën? Laat een reactie achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *