De haarband

De fashionable haarband

De haarband is zijn jeugdige, truttige en te schattige imago zo goed als kwijt. Als je aan de haarband denkt komen er vast allerlei jeugdige gevoelens naar boven. Stipt op nummer één? Blair Waldorf, die zo’n beetje getrouwd was met haar diadeem! Bad hair day? Hoog tijd voor de kapper? Doe een haarband in! Haarbanden zijn by far de beste uitvinding voor een vrouw. Ok, beetje overdreven, maar ze zijn wel altijd je redder in nood. Met een haarband los je (bijna) ieder kapseldrama op. Deze haaraccessoire maakt een ware comeback en hoort ook op jouw hoofd. Waarom? Dat lees je in deze blog!

Musthave haaraccessoire

Naast de scrunchie is de haarband het volgende haaraccessoire dat bezig is met een heuse comeback. Accessoires waren al een opkomende trend de afgelopen seizoenen en vanaf het voorjaar gaan we rocken met de old school haarband. Al zolang als wij ons kunnen herinneren, zijn haarbanden een sterk ondergewaardeerd fashion item, maar hij is nu in een nieuw, modern jasje gestoken en is hartstikke hip! 

Meid met de haarband

Dior kwam er mee op de proppen in haar modeshows en uiteraard volgt de rest van modeland dan al snel. Verschillende bloggers en fashionista’s worden er al mee gespot en laten zien dat dit hét statement item van dit seizoen gaat worden. Er zijn inmiddels verschillende variaties op de markt gebracht. Felgekleurd, met print of gewoon simpel zwart, er is volop keuze! En dat is niet zo verwonderlijk, want er zijn voldoende redenen te bedenken waarom we eigenlijk allemaal deze haaraccessoire moeten hebben. De belangrijkste redenen heb ik voor je op rij gezet!

Het houd je haar uit je gezicht

Om te beginnen is een haarband ongelooflijk praktisch. Het houd je haar namelijk uit je gezicht en op z’n plek. Ideaal op winderige dagen en vooral als lippenstift of lipgloss op hebt. Het eerste waar je naar grijpt als het buiten storm? Juist, die haarband. Daarnaast zie je er met deze accessoire uit alsof je je best hebt gedaan. Je hebt je haar niet gewoon los, je hebt een haarband in. En dat staat hartstikke verzorgd.

Sporten met de haarband

De haarband lost iedere bad hair day op

Bad hair day? Daar heb jij nog nooit van gehoord. Elke keer als jouw haar even niet doet wat je wil, is daar de haarband. Je kunt er voor kiezen om op bad hair days veilig in je bed te blijven liggen, maar deze accessoire is een veel constructievere oplossing op dagen dat je haar niet meewerkt! De haarband houdt elk plukje met gemak in bedwang. 

Bovendien is dit fashion item heel handig om te verbloemen dat je eigenlijk een maand geleden al naar de kapper had moeten gaan. Kortom, de haarband is op bad hair days je beste vriend!

Het maakt je outfit compleet

Trendy met de haarband

Dit is misschien wel het belangrijkste argument: de haarband is de haaraccessoire waarmee jij je outfit perfect kunt afmaken. Zelfs als je look verder slechts uit basics bestaat. Een haarband heeft hetzelfde effect als een mooie lipstick of een toffe tas: het haalt meteen je hele outfit op. 

Hierin kun je nog variëren. Draag je de haarband bijvoorbeeld op je haar, dan geeft je look dat een bohemian vibe. Draag je ‘m juist om al je haar naar achteren te houden? Dan staat het eerder wat klassieker en sophisticated. Hiermee straal je uit dat je je zaakjes voor elkaar hebt.

Allemaal aan de haarband dus! Schaf jouw exemplaar aan! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *