Dit zijn de leukste jeans trends van dit seizoen

High waisted jeans - jeans trends

In iedere garderobe zou een jeans te vinden moeten zijn. Dit kledingstuk hoort absoluut thuis in het lijstje van tijdloze item. Met een jeans zie je er altijd goed uit. Hoeveel spijkerbroeken heb jij in je kledingkast liggen? Vast nog niet genoeg, want zo gaat dat met jeans: er is altijd ruimte voor meer exemplaren. Je hebt vast de basics al, zoals een boyfriend en een skinny jeans, in je kast. Maar als jij dit voorjaar helemaal trendy voor de dag wilt komen, zijn dit niet de modellen waar je de show mee gaat stelen. Met welke dan wel? Dat ontdek je in dit artikel. Ik heb de jeans trends voor het lenteseizoen voor je op een rijtje gezet. Met deze jeans ben jij aankomend seizoen cool!

Jeans trends 2019

Jeans trends 2019

Spijkergoed blijft een flinke duit in het zakje doen in de mode. Sinds de hoogtijden in de jaren ’80 en ’90 van dit blauwe materiaal, is denim een constante in de modecollecties. Zelfs van de meeste traditionele en klassieke modehuizen. Opvallende veel designers showden jeans op de catwalks voor de lente en zomer van 2019. Hoewel elk modehuis met een eigen interpretatie komt, zijn er wel jeans trends te ontdekken voor aankomend seizoen. De jeans trends voor dit voorjaar zijn verrassend! We gaan werkelijk van alles zien. Het denim neemt interessante vormen en kleuren aan. Helemaal hot zijn bijvoorbeeld jeans in cargostijl, met fantasieën en tye effecten. Ik licht een paar opvallende jeans trends voor je uit.

Trend 1: Lichte jeans

Lichte denim is weer helemaal terug van weggeweest. De jeans voor het lente- en zomerseizoen van dit jaar zijn vrij licht van kleur. Lichtblauw wint het dit voorjaar van donkerblauwe tinten. Denk hierbij aan van die blauwbleke kleuren, zoals we die in de jaren ’80 zagen. Ook zwarte en vooral witte spijkerbroeken doen komend seizoen volop mee.

Trend 2: Jaren ’80 en ’90 invloeden

Op naar de tweede trend. Het denim voor de lente en zomer staat weer helemaal in het teken van de jaren ’70, ’80 en ’90. We zien deze trend al een tijdje en deze zet dus verder door. De spijkerbroeken van nu vertonen sterke invloeden uit die jaren. Jeans met super hoge tailles bijvoorbeeld. De taille wordt vaak benadrukt met een dunne of brede tailleband.

Gerafelde zoom - jeans trends

Één van de grootste jeans trends die we gaan zien, is tye die. Deze verftechniek was in de jaren ’70 enorm hip en komt terug in veel modecollecties. De spijkerbroeken ondergaat ook de invloeden van deze trend, wat interessant resultaten oplevert!

Trend 3: Spannende zoom

Is je broek te lang? Sla de pijpen dan om of knip ze af. Aankomend seizoen mag de onderkant van je jeans er namelijk best wat spannender uitzien. De pijpen mogen flink omgeslagen worden. En goed nieuws; hoe rommeliger, hoe beter. Zie je het niet zitten om hier zelf mee aan de slag te gaan? No worries, in de collectie vind je genoeg spijkerbroeken die al helemaal af zijn…

Trend 4: Strepen en prints

Outfit met jeans - jeans trends

Deze trend is erg fijn, want een streep aan de zijkant van je jeans laat je ineens een stuk slanker lijken. Je kunt voor eenvoudig zwart gaan, maar als je een stapje verder durft te gaan, ga je voor wit, rood of een combinatie van verschillende strepen. Ook jeans met gaten en scheuren blijven trendy, maar verdwijnen iets naar de achtergrond. Nieuw voor de lente en zomer zijn spijkerbroeken met gekleurde prints.

Trend 5: Baggy

Ben jij niet zo dol op strakke jeans? Dan heb ik goed nieuws voor je. Vrijwel geen van de jeans trends zit strak om de benen. We bewegen komend seizoen nog verder weg van de super strakke skinny jeans met een enorm aanbod. Hier en daar valt nog wel een skinny jeans te zien, maar relaxte fits hebben absoluut de overhand.

Baggy jeans - jeans trends

We kennen allemaal de mom jeans, maar dit voorjaar gaan we gewoon een stapje verder en mogen de pijpen wijder en langer. De mom jeans met zijn hoge taille doet zeker nog mee, maar daarnaast gaan we ook veel jeans in cargostijl zien. Oversized is nog steeds helemaal hot! Bovenin mag je jeans best aangesloten zitten, de fit is nog steeds high waisted. Bijkomend voordeel: daar krijg je een lekkere bilpartij van. Vind je zo’n een beetje lomp? Een schoen met hak eronder doet wonderen!

Gaat je voorkeur toch uit naar een strakker model? De skinny jeans was op de catwalk te zien, maar draag ze gerust. Individualiteit is namelijk een andere grote modetrend. Draag je eigen stijl!

Wil je een nieuwe jeans kopen? Bekijk dan eens ons assortiment in de webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *