Dit zijn de modekleuren voor herfst/winter 2018

Kleuren herfst/winter

Het voelt vast een beetje gek om nu al na te denken over de herfst en de winter. Eigenlijk wil je op dit moment nog helemaal niet nadenken over de mode voor het najaar. Vooral nu we zo’n mooie zomer hebben. Maar de sale is dan toch echt bijna voorbij en de nieuwste collecties stromen langzaam de winkels binnen. We moeten er dus toch echt aan geloven en ons voor gaan bereiden op een nieuw seizoen. En dat is niet erg, want een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe garderobe. Met zoveel gave trends en mooie kleuren krijg je bijna zin in het najaar. Maar waar moet je beginnen?

Om je een handje te helpen vertel ik je hoe je deze garderobe het beste kunt samenstellen. Beginnend met de kleuren die dit seizoen het straatbeeld gaan domineren. De modekleuren variëren van verrassend, optimistisch tot aan warm en zijn in één woord te omschrijven als ongewoon. Ze zorgen geheid voor herfstkriebels! Ik zet de grootste kleurentrends voor de herfst/winter voor je op een rij, zodat je straks vol vertrouwen kunt gaan shoppen.

Trendkleur herfst/winterHet kleurenschema

Net zoals elk seizoen geeft Pantone aan wat de belangrijkste trendverwachtingen zijn op het gebied van de modekleuren. Wat valt er op aan de kleuren van dit najaar? Feminisme staat centraal in de mode voor het nieuwe seizoen. Al seizoenen lang gaat het in de mode en trends vooral om individualiteit. De kleurentrends voor de wintermode zijn ongebruikelijk en soms zelfs zo licht en teder dat het eerder lentekleuren lijken. Het zijn felle en vrolijke kleuren. Twee tinten geel, oranje, knalgroen en lila zijn toch vrij opvallende voor de herfst en de winter. Het gebruik van deze kleuren zorgt voor een trendy en vernieuwend effect. Het petrolachtige blauwgroen, olijfgroen en donkerrood zijn wat meer herfstachtige kleuren. Deze nieuwe kleuren geven je alle gelegenheid om expressie aan jezelf en persoonlijkheid te geven. Elke kleur is een verhaal.

Daarnaast kun je met deze tinten geweldige kleurcombinaties maken. In het middelpunt van de modekleuren voor de herfst/winter staat de kleur rood en al zijn varianten. Rood is een kleur die vaak gekoppeld wordt aan passie en moed, maar ook aan politiek. Rood is deze zomer ook al een belangrijke modekleur en dat blijft dit najaar ook zo. Van klaproos rood tot peer rood. Vooral een combinatie van verschillende tinten rood gaan we veel Trendy print herfst/winterzien, niets is deze winter te gek. Eigenlijk gaat de kleur rood nooit uit de mode. Ik zet de top 10 modekleuren voor de herfst en winter voor je op rij. Daarmee kan ik je één ding verzekeren: met dit mooie kleurenpalet wordt het najaar plotseling een stuk leuker!

Top 10 modekleuren herfst/winter 2018

Hier lees je welke kleuren een hoofdrol gaan spelen het komende seizoen. Notitieboekje en pen gereed en get ready voor het nieuwe seizoen!

  1. Valliant Poppy: dit is een mooie niet te felle kleur rood, de kleur van de klaproos. Een sterke rode tint, die net iets donkerder is dan helrood. Een vrolijke kleur die makkelijk en losjes is. uitstekend voor het najaar en goed te combineren met het blauw en groen in het kleurenpallet van dit seizoen. Een kleur met allure.
  2. Red Pear: een nieuwe variant rood. Deze dieprode tint neigt naar wijnrood. Het is een mooie, pittige en vrolijke donkerrode, herfstachtige kleur. Goed combineerbaar met het klaproos rood en blauwe tinten. Een kleur waarmee je aanzet tot actie!
  3. Nebulas Blue: ook wel poederblauw genoemd. Dit is een heldere blauwe tint, dieper dan hemelsblauw. Hij hangt eerder een beetje tegen marineblauw aan. Goed gekleed te dragen en ook te gebruiken in effen kledingitems. Blauw is een kleur die lekker dominant is, stijl heeft en een opgewekter alternatief is voor zwart.
  4. Martini Olive: dit is een groene kleur die tussen de kleur van bruine en groene olijven in zit. Een vrij neutrale groene modekleur die prima past bij de herfst- en wintermode. Optimistisch, relaxt en warm qua ondertoon, een droom van een tint. Deze kleur laat zich goed combineren met oranje, geel, donkerrood, blauw, lila en roze.
  5. Russel Orange: een aardse, warme oranje kleur. Het lijkt een beetje op de kleur van herfstbladeren en is best een vrolijke kleur. Enerzijds subtiel en anderzijds zacht met een gezonde blozende uitstraling. Een tint die ook wel iets wegheeft van een Indian summer. Draag deze kleur met olijfgroene, zwarte en bruine items.
  6. Blauw modekleur herfst/winterCeylon Yellow: een mooie exotische, kruidige gele tint die aan specerijen doet denken. Het is een kleur die enigszins neigt naar groen, een licht mosterd- of okergeel. Een echte najaarskleur die plezier en kracht uitstraalt. Als de zon niet wil schijnen, doe je dat met deze kleur lekker zelf!
  7. Limelight: nog een gele tint, dit keer een lieflijke gele kleur met een tikje groen. Een opvallende tint geel die nog het meest op citroengeel lijkt. Erg vrolijk voor de winter. Rustig en stevig van uitstraling en goed te combineren met alle andere modekleuren van het kleurenpallet voor dit seizoen. Ga jij voor fris? Dan is dit jouw kleur voor het najaar!
  8. Quetzal Green: petroleumblauw, een diepe en elegante blauwgroene tint die naar petroleumblauw neigt. Dit is een rijke kleur die intrigeert, elegant en een tikkeltje mysterieus. Een mooie, frisse kleur die samen kan met onder andere zwart, grijs, beige of geel. Deze kleur is komend seizoen zeker het proberen waard.
  9. Crocus Petal: een zachtlila kleur, de kleur van de voorjaarskrokus. Dit voorjaar was lila ook al erg populair en dat blijft dus zo. Het is een vrouwelijke kleur die impact heeft, lekker luchtig is en tegelijk heel goed te combineren is. Je kunt er verschillende looks mee creëren, van romantisch tot chique. Combineer met zwart, grijs, blauw of, echt waar, met paars.
  10. Ultra Violet: een dieppaarse kleur met een hint naar blauw. Het kan ook bijna niet anders, de kleur van het jaar 2018 hoort natuurlijk ook bij de kleuren voor de herfst/winter van 2018 thuis. Een echte trendy najaarstint die staat voor vernieuwend. Deze kleur is meer experimenteel dan de Crocus getal. Draag met lila, roze of blauwtinten.

Ben je nog niet uitgekeken en wil je je goed voorbereiden op het nieuwe seizoen? In onze shop vind je de leukste items in de nieuwste modekleuren voor de herfst/winter. Veel shopplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *