Groen is dé lentekleur van dit jaar en zo draag je het

Groen jurkje

Deze lente wordt helemaal van de kleur groen. Groen is hotter dan hot. Misschien is dat ook niet zo gek, want we worden ons steeds bewuster van de wereld om ons heen. We eten bewuster en gaan iets beter met het milieu om. Ook onze energie wordt steeds milieuvriendelijker en schoner. Een healthy lifestyle hebben is erg populair, daar kunnen we niet meer omheen. En daar passen we onze kleding dit voorjaar op aan. Dat is fijn, want deze lentekleur staat bijna iedereen. Wat mij betreft kan het na de winterperiode allemaal niet vrolijk genoeg zijn dit seizoen! In elke kleur willen we wel gezien worden, maar groen is toch wel een favoriet. We zien veel verschillende tinten groen voorbij komen, wat het shoppen nog makkelijker maakt!

Groen jasje in de lenteVerschillende tinten

Groen is dit voorjaar het nieuwe zwart. De kleur was al erg veel te zien op de catwalks tijdens de grote shows waarin de voorjaarscollecties gepresenteerd werden, maar ook in het straatbeeld kun je er niet omheen. Deze trendkleur wordt dit seizoen omarmd, we gaan er massaal mee weglopen. Het is een kleur die je een goed gevoel geeft, lekker fris staat en die goed past bij de lente. Het is dan ook de tijd van het jaar om te kiezen voor lichtere kleuren en stoffen. Een groen rok, een groene kanten top, een groene pantalon, een groen jurkje, de groene tint is een veel geziene kleur in de nieuwste collecties. Een hang naar retro, maar toch modern. Doordat er verschillende tinten groen zijn, is er voor iedereen wel een geschikt item in de kleur groen te vinden die jou het mooiste staat.

Met zwarte items geeft groen net dat beetje extra, het is dan ook een perfecte combinatie. Maar groen gecombineerd met denim staat ook geweldig! Groen kan ook makkelijk gecombineerd worden met..nog meer groen! De verschillende kleuren groen kunnen met elkaar gecombineerd worden in één outfit. Dat geeft een super leuke en verrassende look. Deze kleur kan ook heel goed gedragen worden met pastelkleuren als lichtblauw en lichtgeel.

Styling tips

Vrouw met jurkje in het groenGroentinten staan dit seizoen dus centraal in het modebeeld. Van donkergroen tot legergroen en van olijfgroen tot lichtgroen. Met deze tips draag je deze trendkleur op stijlvolle wijze.

  • Kijk goed naar welke kleur groen jou het mooiste staat en het beste bij jou past. (let op wat deze kleur doet in je gezicht)
  • Draag jij normaal gesproken veel zwart? Schaf dit seizoen dan in ieder geval één groen item aan. Bijvoorbeeld in de vorm van een blazer of jasje. Hiermee maak je je zwarte outfits een stuk spannender en vrolijker.
  • Houd jij wel van kleur? Kies dan voor een combinatie van groen met oranje. Hiermee ontstaan prachtige looks!
  • Heb je wel een beetje lef en ben je een groot fan van groen? Ga dan voor een volledige outfit in deze trendkleur. Van jas tot tas en schoenen. Gebruik verschillende tinten en stoffen om ervoor te zorgen dat je outfit geen saai geheel wordt.

Wat vind jij van de kleur groen? Welke groentint is jouw favoriet deze lente? De mooiste groene items shop je in onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *