Je favoriete one and Only blouse

The one and Only blouse is zo’n lievelings blouse waar je geen afscheid van kan nemen. Tenminste daar denk ik aan. Je favoriete blouse waar je zelfs in zou willen slapen en wonen. Of aan je versleten spijkerbroek die te lekker zit om weg te doen. Only blouses geven mij dat gevoel ook. Een blouse die naarmate hij ouder wordt, mooier wordt. Kortom een kledingstuk waar je van gaat houden, waar je een band mee opbouwt.

Stoere denim blouse van Only

Misschien komt het allemaal wel door de stoere en toch nostalgische modellen en de spijkerstof die de jaren 70 doen herleven. Want bij Only is de spijkerblouse helemaal terug. En dan niet zo’n foute spijkerblouse in een verkeerde kleur, maar een echte denim blouse. Uiteraard niet in ruwe spijkerstof maar wel met een denimlook. En dat is nou net het verschil tussen een one and only blouse en een spijkerstof blouse.

Houtbakkersblouse of flanellen bloes met ruitjes van Only

Het is geen toeval dat de blouses Only-blouse-fashion-womanvan Only zo stoer zijn. Van oudsher is het natuurlijk een denim merk, gespecialiseerd in spijkerbroeken. Hartstikke leuk dat er nu ook Only blouses zijn die helemaal aansluiten op de spijkerbroek. Maar je kunt de blouse ook prima combineren met een legging of rok. Helemaal jaren 70 is natuurlijk een blouse met een knoop erin en een stukje blote buik. Wie herinnert zich niet Tatjana Simmick als Kees, de dochter van Ma Flodder? Immer in te korte hotpants en geknoopt blousje, of natuurlijk in bikini, liggend aan het zwembad.

Draag je de blouse op je broek of er overheen?

Heel veel Only blouses hebben het model van boyfriends overhemd: lekker ruim, oversized, lang met ongelijke slippen. Zo’n blouse ga je natuurlijk niet in je broek proppen maar draag je er lekker overheen. Dat geeft een nonchalante look. Het hoort bij een lazy Sunday, bij loungen en bij lekker lui op de bank hangen. Wil je hem toch wat netter dan kun je er een ceintuur of riem bij dragen. Trouwens je kunt zo’n overhemd ook prima als kort jurkje dragen op een legging of zelfs met blote benen. Zeker wanneer je op vakantie bent dan is dat dè dracht voor zo’n blouse.

Only blouse jurk en blouse zonder kraag

Wie de blouse te kort vindt, kan bij Only ook terecht voor de blouse jurk. Een houthakkershemd met ruitjes maar dan tot op de knie. Reuze sportief en landelijk. Een ander opvallend blousje is de blouse zonder kraag. De boordloze blouse. Nou ja, er zit wel een klein boordje aan maar van verre lijkt het een gewone ronde hals met splitje. Het oogt heel fris en meisjesachtig en wie bang is voor het tuttige imago van de blouse, zou beslist eens deze moeten bekijken. Het idee komt van vroeger, toen mannen overhemden een losse kraag hadden. Overdag werd zo’n kraag veel te snel vuil. Vandaar ook de term witte boorden baan. Kantoormensen werden niet vuil en hadden ook naar het werk een boord om.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *