Waarom kakigroen het nieuwe zwart is

Goed nieuws voor iedereen die iets met legergroen heeft. Deze herfst is kaki groen overal terug te vinden. De kleur past veel beter dan zwart bij de natuurlijke look. Wil je weten waarom, lees dan verder over kakigroen en hoe je dat combineert tot een natuurlijke outfit. 

  1. Kakigroen kun je overal mee combineren

Net als zwart en grijs, kun je de kleur legergroen moeiteloos combineren met andere kleuren. Het is zelfs goed om groen te gebruiken om andere kleuren, die normaal met elkaar vloeken, tot een geheel te smeden. Denk maar aan een boeket. Het haalt kleuren op. Probeer het maar eens uit door bijvoorbeeld een legergroen sjaal te combineren met een rood jasje of geel jurkje.

  1. Legergroen en beige zijn rustgevend

    kakigroen in de herfst
    Beige en legergroen domineren najaar 2016

Groen wordt in de operatiekamer gebruikt omdat het rustgevend is. De chirurg moet zich goed kunnen focussen op wat ie doet. Ook de kleding van chirurgen en OK-assistenten is groen. Rood en groen zijn complementaire kleuren en vallen dus tegen elkaar weg. In een groene outfit voel je je al snel helemaal zen.

  1. Legergroen valt niet op

Om dezelfde is een legergroene outfit een prima manier om niet op te vallen. In het bos gebruiken boswachters en jagers deze kleur niet voor niets. De associatie met bos en natuur zorgt ervoor dat je kaki-groene jurk gelijk iets stoers en sportiefs heeft. Zeker wanneer je deze combineert met een paar stoere enkellaarsjes in westernstijl (http://www.shoeby.nl/flow-bootie-ladies.html).

  1. Legergroen wordt niet snel vies

Nogal voor de hand liggend deze, maar we noemen hem toch maar. Want als je nog omringd wordt door klein grut met smoezelige handjes en spugende baby’s, dan is het fijn wanneer je niet ieder vlekje ziet. Wanneer je ook zo’n leuke groene jurk wil maar dan wel in stijl, kijk dan eens naar deze pencildress in militairy look.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *