Met deze tips word jij een held op hakken

Feestoutfit met zwarte hoge hakken

Hoge hakken. Elke vrouw is er gek op. Waarom? Ze zijn vrouwelijk, sexy, geven je een zelfverzekerde uitstraling én maken je net een stukje langer. Nadeel? Het vergt enige oefening en inspanning om er goed op te kunnen lopen en je kunt er behoorlijk last van je voeten van krijgen. Kijk jij ook altijd jaloers naar dames die zonder moeite op stiletto’s met een hak van minstens 10 centimeter paraderen? Je bent niet de enige hoor. Ook ik trek eerder mijn sneakers dan pumps aan, omdat ik het lopen op hakken nog niet tot ware kunst verheven heb. Het dragen van hakken zonder pijn, is waarschijnlijk de droom van elke modebewuste vrouw. Met de tips in deze blog word jij ook een held op hakken!

Feestdagen op hakken

Een paar hakken of sneakers

De maand december zit meestal volgepland met feestjes, etentjes en borrels. Tijdens deze festiviteiten willen we er graag op ons mooist uitzien. We slaan massaal een nieuwe outfit in. Een feestelijke outfit vraagt natuurlijk om een goed paar hakken. Ze maken je look helemaal af, staan super vrouwelijk én geven je zelfvertrouwen een boost. Erop lopen kan alleen best pittig en een hele uitdaging zijn. Pijnlijke voeten zijn vaak het gevolg. Goed op hoge hakken lopen zonder pijn, dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Zie jij je graag liever op high heels, maar pak je toch vaker je sneakers? Met onderstaande tips gaat het je zeker lukken om je hakken voortaan de baas te zijn. Trek die pareltjes dus maar uit de kast om te oefenen. Bye, bye pijnlijke voeten!

Zo word je een held op hoge hakken

Goed op hakken lopen, of het nu laarzen of pumps zijn, lukt bijna niemand zonder moeite. Het vergt enige oefening. Deze tips & tricks maken het oefenen en lopen een stuk makkelijker. Scroll snel verder voor de ideale oplossingen tegen een stilettokater.

1. Oefening baart kunst

Op hakken lopen moet je leren. Dit vergt oefening en tijd, want je leert het echt niet in één dag. Begin op schoenen met blokhakken, in plaats van pumps. Je loopt hier een stuk makkelijker op en ze zijn veel stabieler. Van daaruit kun je het opbouwen en steeds een smallere hak proberen en een paar centimeter hoger de lucht in gaan. Zo ga je van breed, naar smaller en uiteindelijk killer heel. Het is heel belangrijk om te blijven oefenen, dus oefen ook binnenshuis. Hoe meer je oefent, hoe sneller het lukt.

Trek, wanneer het tijd is voor de real deal, je stunning stiletto’s de eerste keer aan naar een gelegenheid waar je kunt zitten. Op deze manier kunnen je voetjes aan dit gewaagde schoeisel wennen. Neem wel platte schoenen mee voor de zekerheid, in het geval het te pijnlijk of ongemakkelijk wordt.

Rode enkellaarsjes met hakken trendy outfit

2. Preventief plakken

Pijn hoort erbij. Ook als je goed op schoenen met hakken kunt lopen, kunnen je voeten hier soms minder blij van worden. Pleisters kunnen hierbij helpen. Grote kans dat je deze tip al kent trouwens, maar het kan geen kwaad om hem nog eens te benoemen. Door wrijving en druk kun je tijdens het dragen van je heels last van blaren krijgen. Met pijn en ongemakken tot gevolg. Plak daarom voordat je je hakken aantrekken, blarenpleisters op de plekken waar blaren zouden kunnen ontstaan. Deze pleister(s) zal de kwetsbare plekken ontlasten, en de kans dat de blaar doorzet is een stuk kleiner dan zonder. Stop dus altijd een paar blarenpleisters in je tas. Zo ben jij goed voorbereid en kom je zonder wondjes en pijnlijke voeten weer thuis.

3. Verzorg je voeten

Verzorg je voeten goed. Knip je nagels, verwijder het eelt en smeer je voeten in met een verzorgende olie of crème. Neem ook af en toe een warm voetenbadje en gebruik de tijd om even lekker te relaxen. Dit helpt heel goed om je voeten te ontspannen. Wanneer je regelmatig hakken draagt, creëer je een laag eelt. Deze ruw laag kan gaan schuren, waardoor je pijnlijke voeten krijgt. Maar als je deze tips volgt, kom het bij jou niet zo ver!

4. Let op je houding

De juiste houding is ook erg belangrijk. Misschien is dit een inkoppertje, maar toch gaat het vaak mis. De oplossing? Zorg voor een evenwichtige houding: je borst naar voren en je schouders naar achteren. Sta stevig op je hakken met je voeten recht onder je heupen en span je buikspieren aan voor een betere balans. Hierdoor wordt staan en lopen op high heels een stuk gemakkelijker, dan wanneer je voorover geheld of achterover leunend vooruit wilt komen op je hakken.

5. De juiste hakken

Hakken passen in winkel shoppen

Goed op hakken kunnen lopen, begint bij het kiezen van de juiste schoenen. Pas ze altijd en ga voor de goede maat; zorg dat ze niet te groot zijn of te strak zitten. Zijn je schoenen te groot? Dan zakken je voeten naar beneden en heb je geen steun meer. Wanneer ze een moet te klein zijn, levert dit extra druk op, wat erg oncomfortabel is. Zorg er daarom voor dat je hoge hakken perfect passen. De bal van je voet moet op het breedste deel van de zool van je pump rusten. Als je schoenen met hakken past, moeten ze meteen lekker zitten. Uiteraard moet je ze uitlopen, maar binnen een paar seconden kun je al wel voelen of de schoen schuurt, knelt en of je er een beetje pijnvrij op kunt lopen. Het is namelijk erg aannemelijk dat je knel- en/of schuurplekken er niet uitloopt.

Shop overigens op het juiste moment van de dag. Dit is op het midden van de dag. ‘s Ochtends zijn je voeten smaller dan aan het einde van de dag. Ergens halverwege is dus het beste moment om in te kunnen schatten of de hakken in kwestie écht goed zitten.

6. Met een zooltje

Hoge hakken lopen soms prettiger als steun hebt van een zooltje. Deze kan helpen als de bal van je voet pijnlijk wordt. De zooltjes vangen vocht en schokken op, waardoor een branderig gevoel en glijden voorkomen worden.

Flat lay outfit najaar met pumps

7. Stabiliteitstest

Heb je dan eindelijk een paar schoenen met hakken gevonden, waarvan je denkt er goed op te kunnen lopen? Doe dan nog even één test. Zet de beauties op een vlakke ondergrond en tik zachtjes tegen de zijkant van de achterkant. Blijft de schoen staan zonder te wiebelen? Dan zijn de heels stabiel en zul je er goed op kunnen lopen. Wiebelen de hakken of vallen ze zelfs om? Helaas, dan is de kans groot dat je het er niet lang op vol gaat houden!

8. Wissel je schoenen af

Het is erg belangrijk dat je je schoenen af en toe afwisselt. Ik snap dat je je voeten aan je nieuwe favoriete paar hoge hakken wilt laten wennen, maar gun ze ook wat rust. Door op high heels te lopen, verkorten je kuitspieren. Draag regelmatig een schoen met een blokhak of een platte schoen. Door hiermee te variëren verleng je je kuitspieren weer.

Durf en ga voor een mooi paar pumps onder je feestelijke outfit! Je shopt ze bij ons in de webshop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *