Nog geen sixpack? Kies een zwemjurk

Ik ben al heel lang op zoek naar een zwemjurk. En daarmee bedoel ik een bikini broekje met daarop een bovenstukje met soort van aangezet rokje. Het is de bedoeling dat het rokje in ieder geval je buik bedekt als je staat. Sommige zwemjurken gaan nog verder en reiken tot net over je heupen. Het voordeel is duidelijk: wanneer je nog niet, of niet meer in vorm bent, kun je toch lekker naar het strand of zwembad.

Zwemjurk vanaf maat 44

zwemjurkHet aanbod is best groot en kleurrijk. Mooie exotische prints of vrolijke strepen, het was moeilijk kiezen. Bij alle modellen zag het er allemaal even mooi en sexy en nonchalant uit. Geen van allen had dan ook zwangerschapsstriemen te verbergen. Geen van de modellen had meer dan cup B. Ze waren waarschijnlijk nog niet eens zwanger geweest  of leefden al hun leven op komkommer en karnemelk. En dat terwijl de doelgroep 44 plus heft lijkt me.

Geen beugels in zwemjurk

Uiteindelijk bestelde ik twee zwemjurkjes online in zwart en wit.  Op de foto leek het of het bovenstukje ruim viel, maar toen ik het paste zat het ongeveer net zo strak als een badpak. Omdat ik juist voor een zwemjurk kies om buik en heupen aan het zicht te onttrekken, was dat niet de bedoeling. Ook zaten er in het zwemjurkje geen beugels in de cup en dat is nou net wat een wat minder strak figuur nodig heeft. De zwemjurk kon retour. En ik moest verder zoeken.

Zwemjurk helpt zwemvrees te overwinnen

En al googelend zag ik dat er best veel vrouwen hetzelfde probleem lijken te hebben: zware bovenbenen, veel zitvlees en een behoorlijke pens. Best sneu want ik denk dat al die vrouwen mee beweging per dag hebben dan het doorsnee model. En ‘s avonds te moe zijn van al het redderen en zorgen om zich naar sportschool te begeven of zich op de home trainer te hijsen. En al zijn ze nog zo gek op zwemmen, op een gegeven moment gaan ze niet meer omdat ze zich niet in bikini durven te vertonen. Een vicieuze cirkel lijkt mij.

Zwemjurk met ingebouwde shapewear

En zo kwam ik ineens in de vintage categorie allerlei mooie badpakken en zwemjurken. Bijvoorbeeld de FELICITY TOO BLACK A-LINE SWIMDRESS. Deze heeft ingebouwde, voorgevormde softgel cups en extra elastiek onder de buste en ingebouwde tummycontrol. Dit is een soort van body verstevigd met elkastiek op de plaatsen waar je lichaam dat kan gebruiken. Het jurkje loopt mooi wijd uit in een A-lijn waardoor je én een mooie taille hebt én billen en bovenbenen minder opvallen. Er hangt wel een stevig prijskaartje aan: bijna €100,-. Maar wie al eerder een goed, mooi blijvend, corrigerend badpak heeft gekocht, zal beamen dat dit vrij normale prijzen zijn.

Nog even wachten met zwemjurk

Ondertussen zat ik lekker drie keer week op de sportschool en begon zes maanden zonder alcohol zijn vruchten af te werpen. Mijn riem zat al vier gaatjes strakker. Ik merkte dat hoe slanker je wordt hoe meer zin ik kreeg om toch voor een bikini te gaan in plaats van voor een zwemjurk. Bovendien had ik nog een bikini liggen maatje 40 en die kan intussen mooi als reserve doen.

Zwemjurk goed voor op het terras

Ik ga gewoon nog even een maandje door met trainen en kijk ondertussen belangstellend naar wat anderen aan hebben op het strand of in het zwembad. Eigenlijk nog geen zwemjurk tegen gekomen. Wel moeders met grote trotse buiken in badpakken en een enkeling zelfs in bikini. Waarom zou ik me eigenlijk verstoppen achter een randje stof? Een bruine buik is toch veel mooier! En dus wil ik misschien nog wel een zwemjurk, maar alleen omdat je er dan ook mee het terras op kan. Want zwemmen of lopen is nog even iets heel anders dan zitten.  Nu nog eentje vinden die past!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *