Synoniemen voor Vila Blouse

Een echte Vila blouse, waar vind je die nog? De bloes zonder kraag, het zomerse bloesje, de mouwloze blouse, ze zijn verdwenen. Niet dat je geen Vila blouse meer kunt kopen, maar ze heten gewoon anders. Het lijkt wel of het woord blouse of bloes langzamerhand aan het verdwijnen is. En dat zou helemaal niet zo erg zijn voor de Nederlandse taal, want het zou mij een hoop hoofdbrekens schelen. Bloezen, blouses, bloesje, gebloesd, of gebloust, niet te verwarren met de blues die je zomaar ineens kan overvallen wanneer je je druk maakt om niks.

Zoeken naar Vila blouse

Wanneer ik Google op “Vila blouse” krijg ik over de 500 resultaten, maar eigenlijk zitten er maar weinig echte bloesjes tussen. Shirts, vesten, tops, overhemden midi jurken en zelfs een enkel trui (gebreide top) vind ik. Oftewel alles wat je boven je taille draagt wordt aangevoerd in de hoop dat mijn favoriete bloesje er tussen zit.

Geen Vila blouse met wijde mouwen

En dat is lastig zoeken. Ik zou het Gorgeous young woman with beautiful wavy hair wearing casual bloveel fijner vinden als ik precies kon zoeken op wat ik wil. Bijvoorbeeld een blouse met wijde mouwen van Vila en knoopjessluiting van achteren. Want wijde mouwen schijnen eindelijk weer trendy te zijn. Ik zat er eigenlijk al op te wachten. De huidige revival van de wijde trend (jaren 70) waarin zelfs spijkerbroeken wijde pijpen mogen hebben, vraagt natuurlijk om een blouse met wijde mouwen. Zo’n Jezus hemd zeg maar of hippie tenue. Omdat ik het wel leuk vind om zo af en toe Google te testen op haar genialiteit, probeer ik het direct uit. Helaas is  Google niet zo van de petieterige dus wordt mijn zoekopdracht al direct terug gebracht tot knoopsluiting. In gedachten zie ik al een blouse voor me met enorme knopen aan de achterzijde, een soort van pierrot maar dan achterste voren.

Doe ik het zelfde maar dan op de website van Vila, krijg ik zowaar wel resultaten. Blouses met lange mouwen en ze zijn nog een beetje wijd ook. Maar de knoopjes aan de achterkant, die kan ik op mijn buik schrijven.

De aanhouder wint (een Vila blouse)

Ik probeer het nogmaals. Nu zoek ik een favoriet model van mezelf, de India blouse. Helaas geen resultaten bij Vila. Maar dat zal wel te maken hebben met het feit dat India blouses niet in de mode zijn. En Vila is natuurlijk een erg trendbewust bedrijf. Dus probeer ik het nogmaals, maar nu alleen met de knoopsluiting en dat blijkt wel resultaat te hebben. Alweer veel bloesjes die meer een overhemd zijn met knoopsluiting aan de voorzijde, maar, zowaar ook de door mij gezochte vila blouse met knoopsluiting aan de achterkant. En laat ie nou nog wijde mouwen hebben ook.

Vila Blouse of shirt?

Blijft de vraag of dit een blouse is, of een shirt of een tuniek. Want een blouse van stretch materiaal is naar mijn mening gewoon een shirt. Maar ik vind hem wel helemaal mooi. Mijn Vila Blouse met wijde mouwen en knoopjessluiting van achteren:).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *