Ton sur ton is een najaarstrend, maar hoe pak je dat aan?

Fashionable vrouw in ton sur ton beige

Zoals jullie van mij gewend zijn, ben ik altijd op zoek naar de leukste kleding trends. De ton sur ton trend bestaat al jaren en was eerder al terug te zien in de interieur- én ook modewereld. Op dit moment is deze trend populairder dan ooit en dé najaarstrend voor de winter! Stijlvol, tijdloos en hot en happening, dat is de perfecte omschrijving van de ton sur ton trend. Wil jij meer over deze trend te weten komen en ben je benieuwd hoe je deze trend het beste kunt dragen? In deze blog vertel ik je er meer over en geef ik je een paar handige stijltips voor de mooiste ton sur ton looks!

Mooie blonde meid in bruintinten look

Wat betekent ton sur ton?

Ton sur ton dus. Letterlijk vertaald; kleur op kleur. Bij deze trend gebruik je dezelfde kleurtonen, maar dan in een mix van lichtere of donkere nuances. Voor een verrassend en spannend effect, werk je ook met verschillende materialen. Zoals de naam waarschijnlijk al doet vermoeden, is deze trend inderdaad door de Fransen bedacht. En hoe kan het ook anders? Het is geen geheim dat Franse dames een geweldige stijl hebben. Alles staat zowel klassiek als super fashionable! Voor een echte ton sur ton look combineer je dus verschillende tinten van dezelfde kleur in één outfit. Dat klinkt misschien saai, maar dat hoeft helemaal niet! Het zorgt voor een klassieke en stijlvolle look. Dat wil jij toch ook? Ik ben in ieder geval dol op deze trend.

Ton sur ton iets voor jou?

Stylish look ton sur ton twee kleuren blauw en geel

Dat veel van ons fan zijn van een all black outfit is geen geheim. All black is altijd mooi en je slaat er nooit de plank mee mis, maar wat denk je van all brown, white, green, red of zelfs pink? In kleurencombinaties à la ton sur ton kom je helemaal tot je recht, wanneer je een laag kleurencontrast hebt. Bovendien staat het ontzettend stijlvol, lijk je met een outfit in dezelfde kleurtoon optisch langer én slanker en kan het altijd worden toegepast. Ongeacht de gelegenheid of je persoonlijke kledingstijl. Genoeg voordelen, waardoor dit zeker het proberen waard is.

Past deze trend bij jou?

Zoals aangegeven kan deze trend veel voor je doen als je een laag kleurcontrast hebt. Maar hoe weet je of je een laag kleurcontrast hebt? Wanneer je weinig kleurverschillen in je uiterlijk hebt, is zo’n look perfect voor jou! Bijvoorbeeld als zowel je haarkleur als de kleur van je ogen donkerbruin van kleur zijn. In een outfit met ton sur ton kleuren met één analoge tint ben je prachtig, en past je look helemaal binnen de modetrends van komend seizoen. Kleurencombinaties met meer dan twee basiskleuren overweldigen jou juist.

Ton sur ton outfit met roodtinten

Handige stijltips

Waar moet je op letten met het stijlen van een ton sur ton look? Sommige vrouwen vinden het te saai, maar een outfit in één kleur is ontzettend stylish. Voor een geslaagde look komt het allemaal op de juiste kleur aan. Warme tinten zijn bijvoorbeeld mooi voor het herfst- en winterseizoen en kun je prima elke dag dragen. Hiermee maak je in een handomdraai de mooiste combinaties. Daarnaast moet je het hierbij hebben van de verschillende stoffen. Door verschillende materialen te gebruiken, ontstaat er diepte, maar vooral een spannende, interessante en rijke look! Of zeg maar gerust een killer outfit!

Tot slot nog een paar tips, zodat jij kunt shinen in deze trend dit najaar:

Klassiek zwarte outfit trendy vrouw
  • Ton sur ton kan ik elke kleur. In het zwart, wit of bruin is het heel klassiek en in een meer opvallende kleur als roze of rood is het juist ontzettend on-trend.
  • Zorg er altijd voor, dat een deel van je outfit een contrasterende kleur heeft. Kies bijvoorbeeld voor accessoires, sieraden en schoenen in een andere kleur om je look compleet te maken.
  • Wees voorzichtig met sieraden, dus ga liever niet voor grote, glimmende statement sieraden. Een mooi, vrouwelijk, horloge kan wel weer heel mooi staan. Over het algemeen geldt bij deze trend “less is more”.
  • Draag de felste kleurtint op het slankste deel van je lichaam, om optisch slanker te lijken.

Bij Fashionlady hebben we allerlei items online staan die uitermate geschikt zijn om deze look mee te stijlen. Ga op zoek naar jouw favoriete kleurencombinaties en creëer een stijlvolle ton sur ton look!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *