Zo draag je kleur in je outfit

Kleur dragen tips

Voorjaar is coming en dat betekent dat het tijd is voor een switch in je kledingkast. Alle warme kleding kan aan de kant worden geschoven en er mag meer kleur gedragen worden. En dan bedoelen we niet een klein beetje kleur, maar lekker veel kleur. Ontdek in deze blog hoe je het beste kleur kunt dragen!

Felle kleuren

Zwart, grijs, blauw en wit zijn de kleuren die veelal het meest worden gedragen. En dat is niet zo gek, want deze kleuren zijn eenvoudig te combineren en vallen niet zo op. Een vrolijke noot in je kledingkast én in je outfits is alleen veel leuker. Het dragen van veel kleur is namelijk in de mode. Daarnaast heeft het ook een positief effect op je hoe je je voelt, je humeur. Wanneer je opvallende kleuren draagt, krijgt je zelfvertrouwen een flinke boost. Dat felle kleuren deze lente en zomer helemaal in is, is daarom perfect. Door voor een gekleurde look te kiezen, neem je zelf dat zonnetje met je mee waar we allemaal inmiddels enorm aan toe zijn. Kun je wel wat inspiratie krijgen voor het dragen van kleur en wil je weten hoe je meer kleur aan je garderobe toevoegt? Lees dan gauw verder.

Mix en match met kleur

Het is belangrijk dat je altijd draagt waar je je prettig in voelt. Is dat niet in een gekleurde outfit? Dan moet je dat ook zeker niet gaan doen. Wil je wél graag wat meer kleur gaan dragen, dan komt de kleurentrend voor jou als geroepen. Wanneer je normaal gesproken vaak van top tot teen in donkere tinten gehuld bent, zal het extra opvallen als je een keer voor meer kleur kiest. Het is wel goed om een paar tips in je achterhoofd te houden, zodat je kleur op een goede manier combineert en draagt.

Kleuren en materialen combineren

Één kleur dragen in een outfit is voor sommigen onder ons al een hele stap. Kies voor een felle basis kleur en stem de look daar op af. Met het vinden van een tof kleurtje zal je deze seizoenen geen moeite hebben. Het is allemaal kleur in de (online) winkels. Van geel tot blauw en van knalgroen tot paars. Zorg ervoor dat je van één kleur te zorgen dat je er twee verschillende tinten en bij voorkeur ook twee verschillende stoffen van combineert. Zo zorg je ervoor dat je outfit super stylish wordt met een fashionable uitstraling.

Kleurrijke accessoires

Draag je eigenlijk nooit kleuren? Dan is het misschien handiger om eerst met een paar kleurrijke accessoires te beginnen. Dit is een eenvoudig en subtiel startpunt, want van een basic kledingkast gelijk naar een fel gekleurde garderobe te gaan, is wellicht iets te heftig. Kies bijvoorbeeld voor een tas in een knallende kleur, een gekleurde sjaal of een paar felle sneakers en combineer dit met een neutrale outfit. Op deze manier geef je je outfit toch een leuke en vrolijke twist, ondanks dat je vrij weinig kleur draagt.

Printjes

Een andere vrij makkelijke manier om je garderobe iets kleurrijker te maken, is door middel van printjes. Ze kunnen je outfit een upgrade geven en leuker maken. Kies voor een print met kleuren voor een fantastische look. Dit hoeft natuurlijk niet meteen de panterprint te zijn, maar dat mag uiteraard wel. Je kunt rustig beginnen met een gestreept kledingitem of met polkadots bijvoorbeeld. Deze kleuraccenten laten je gelijk meer opvallen dan de veilige zwarte, grijze of witte kledingstukken. Om je outfit niet te druk te maken, kun je het item met print het beste met een effen kledingstuk in een neutrale tint stylen.

Colorblocking

Durf jij wel wat op modegebied en is opvallen wel aan jou besteed? Ga dan voor colorblocking dit voorjaar. Deze trend is terug van weggeweest. Bij colorblocking combineer je twee of zelfs drie opvallende kleuren met elkaar in je outfit. Kleur, kleur en nog eens kleur dus. Hoe feller, hoe beter en als je echt lef hebt, kies je ook nog voor contrasterende kleuren. Alle kleuren mogen met elkaar gecombineerd worden. Draag bijvoorbeeld een rode broek met groene schoenen. Of een paarse jurk met gele schoenen. Op deze manier kun jij je favoriete kleuren mixen en matchen. Laat jezelf stralen in looks die jou kleurrijk en vrolijk maken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *