Zo trotseer jij de regen in stijl

Regen jas

De zomer is voorbij en het herfstseizoen is aangebroken. Regen en herfst zijn, helaas, twee dingen die onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met dit gegeven kun je twee dingen doen: of er om balen óf je kunt proberen er toch het beste van te maken. Omdat we in ons kikkerlandje nogal vaak te maken hebben met regen, raad ik je aan om het laatste te doen. We kunnen er toch niets aan veranderen, maar we kunnen er wel voor zorgen dat we de regen, zo goed als, droog kunnen trotseren. Je hebt er tenslotte niets aan wanneer je zeiknat aankomst op je werk. Je make-up is uitgelopen, je haar zit niet meer en je outfit is helemaal verpest…

Gelukkig is de najaarsmode tegenwoordig beslist iets om over naar huis te schrijven. Al helemaal als het aankomt op regenkleding. Anno 2018 zijn regenjassen, regenlaarzen en zelfs paraplu’s een absolute do! En dat is een goede ontwikkeling in ons regenachtige landje. Omdat we in Nederland niet vreemd zijn van een regenbui, heb ik een aantal tips voor je waarmee jij voortaan droog, warm én fashionable op je bestemming aankomt! Hiermee heb je geen excuses meer als je de regen moet trotseren.

Trenchcoat

Jaa, de trenchcoat is officieel terug van weggeweest en oh zo stijlvol. Daar worden we toch blij van?! Hallo klassieke, fashionable look. De regen mag eigenlijk nooit je stijl dicteren, maar je moet je natuurlijk wel kleden Doorzichtige regen jasnaar het weer. Draag je liever gaan regenjas? Dan is de trenchcoat een goed alternatief. Wat zo fijn is aan deze jas, is dat ie vaak waterdicht is door de sturdy stof. En omdat de jas zo lang is blijven je benen ook droog. Win-win als je ‘t mij vraagt!

Regenjas

En als er één item is dat onmisbaar is tijdens het herfstseizoen, is het wel de regenjas. Met een goede regenjas houdt je jezelf droog in stijl. Wie zegt dat een regenjas niet stijlvol kan zijn? Tegenwoordig zijn er een hoop toffe regenjassen en poncho’s in de winkels te vinden, die jou net zo droog houden als die suffe jas uit je regenpak van vroeger. De tijd dat een regenjas een flinke no go was, ligt ver achter ons. Het is inmiddels een heus mode-item geworden en je kunt zelfs kiezen uit meerdere modellen, kleuren, designs en printjes. Ga voor een leuke felle kleur en breng zo nog wat gezelligheid aan een druilige en sombere dag. Dan wordt die regenachtige dag toch nog een beetje opgevrolijkt! Een andere oplossing is een doorzichtige regenjas over je gewone jas aantrekken. Stijlvol, doch praktisch.

(Regen)Laarzen

Die jas houdt je voor een belangrijk deel droog, maar dat is nog niet voldoende tijdens een echte Hollandse bui. Daar moeten goede schoenen aan te pas komen.  Sneakers zijn lekker trendy en comfortabel, maar niet echt waterbestendig. Leren laarzen zijn daarom een perfecte keuze voor een regenachtige dag. Zorg er wel voor dat je ze van tevoren goed inspuit, anders worden ze er niet mooier op. Ook als het gaat om regenlaarzen zijn er genoeg leuke én stijlvolle exemplaren te vinden. Van printjes en vrolijke kleuren tot aan klassieke modellen, het is er allemaal! Stijlvol de regen trotseren dus!

Trendy regen laarzenParaplu

Hij is snel, gemakkelijk en ideaal om even de regen te trotseren. Gebruik je paraplu als fashion statement, bijvoorbeeld door ‘m te matchen met je outfit of regenjas. Een paraplu is natuurlijk ook onmisbaar om je tegen de regen te beschermen. Een doorzichtig exemplaar is ook erg leuk!

Petje of hoed

Regen en een mooi kapsel is een combinatie die meestal niet goed samengaat. Daarnaast is er niets vervelende dan make-up die uitloopt door de regen. Daar is gelukkig een hele makkelijke oplossing: een hoed of petje. Bescherm je zelf  met een trendy regenhoed en voorkom dat je verandert in een verzopen katje. Petjes en hoedjes zijn super stylish en kunnen ook prima gedragen worden als bescherming tegen de regen. Regenproof? Ja. Stijlvol? Absoluut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *