6x fashionhacks om langer te lijken

Langer lijken fashionhacks

Zou jij graag een tikkeltje langer willen lijken, maar loop je liever niet op hakken? Geen probleem, want er zijn een aantal modetrucs om langer te lijken, zonder dat je daar hakken voor nodig hebt. Ben jij nieuwsgierig geworden? Met deze fashionhacks ogen jou korte benen voortaan killerlegs! Lees je mee?

Langer lijken

De pasvorm is essentieel voor een mooie, matchende look. Dat weten we allemaal! Dit betekent alleen niet dat je sommige items maar in de rekken moet laten hangen. Wat je draagt bepaal je natuurlijk volledig zelf. Wanneer jij ervan droomt om een stukje langer te lijken, zijn er wel een aantal musthaves die hiervoor kunnen zorgen. Ideaal voor de dames die niet gezegend zijn met een paar eindeloze benen. No worries, want met een aantal simpele tricks smokkel je er in een handomdraai een paar centimeter bij. Langer ogen zonder hakken? Dat doe je zo!

6x fashionhacks

Met kleding kun je heel eenvoudig dingen verdoezelen, en ook accentueren. Met de juiste kledingkeuzes kan je voor optisch bedrog zorgen, zoals het optisch langer laten lijken van je benen. Een paar centimeters erbij is helaas niet mogelijk, maar je kunt wel langer lijken. Hoe je dat doet? Ik heb een aantal fashionhacks voor je verzameld. Let’s go!

De juiste broek

Als eerste kan het dragen van een juiste broek al wonderen verrichten. Hét model broek waarmee je optisch meer lengte creëert, is een broek met een hoge taille. Wanneer je de nadruk op je taille legt, oog je meteen een tikkeltje langer. En dan bij voorkeur eentje met wijduitlopende pijpen, zoals een flared broek bijvoorbeeld. Deze broek is perfect wanneer je de illusie van lange, slanke benen wilt bereiken. Kies hierbij voor een jeans of juist een nette pantalon, afhankelijk van de look die je wilt stylen. Draag een top, trui, t-shirt of of blouse aan de voorkant bij je broek in en maak het af met een paar hakken voor een optimaal effect.

Maxi rok of jurk

Een ander kledingitem waarmee je je lengte een boost geeft, zijn rokken en jurken met een maxi lengte. Dat de kleinere dames geen lange rokken en /of jurken kunnen dragen, is namelijk niet waar. Door te kiezen voor een maxi rok of jurk die hoog in je taille valt, lijk je langer!

Lange jas

Wat ook zorgt voor extra lengte is het dragen van een lange jas. Denk hierbij aan een jas die net over je billen valt of maximaal ter hoogte van je knieën komt. Hoe langer de jas, en hoe minder je je van je benen ziet, hoe kleiner je lijkt. Houd hier daarom rekening mee en vermijd jassen die tot aan je enkels of nog lager komen.

Kleur

Naast bepaalde kledingitems speelt ook kleur een grote rol hoe lang je oogt. Een outfit bestaat uit breeklijnen. Dit zijn de lijnen waar je bovenkleding overgaat in je onderkleding en waar dat weer over gaat in de schoenen die je draagt. Deze breeklijnen hakken je figuur optisch in stukken, waardoor je kleiner kan lijken. Dit gebeurt vooral wanneer je verschillende kleuren combineert. Als je van top tot teen dezelfde kleur draagt, ontstaat er een mooi contrast en een goede balans tussen de onder- en bovenkant. Je outfit lijkt meer één geheel, waardoor je er optisch een paar centimeters bij krijgt. Dezelfde kleuren laten je dus langer lijken. Jezelf hullen in een zelfde kleur wordt ook wel monochrome dressing genoemd.

Verticale lijnen

Bij de keuze voor kleding, hebben we natuurlijk ook nog te maken met patronen. Het patroon waarmee je er automatisch ook een paar centimeters bij krijgt is de verticale streep. Vermijd in deze vooral horizontale strepen, want deze nemen de aandacht van je lengte af. Verticale lijnen of strepen zorgen optisch voor meer lengte. Style de verticale streep met een wijde broek met hoge taille en een paar hakken en extra lange benen zijn gegarandeerd.

V-hals

Als laatste fashionhack de v-hals. Dit is een hele fijne truc om alle aandacht naar je bovenlichaam te trekken. Een v-hals zorgt hiervoor, omdat je hals en nek voor een groot deel zichtbaar zijn. Deze “kraag” verlengt je bovenlichaam optisch. De aandacht gaat verticaal naar het bovenlichaam. Wanneer je een coltrui draagt, gaat de aandacht horizontaal naar je bovenlichaam, wat een verbredend effect heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *