De perfecte zomer capsule garderobe

Zomer capsule garderobe tips

Nu het zomerseizoen officieel is begonnen is het een goed idee om je basisgarderobe met een aantal zomerse kledingstukken uit te breiden. Je kunt maar beter goed voorbereid zijn als het om outfits gaat toch? Met slechts een aantal items kom je al een heel eind. Dit noemen we ook wel een capsule garderobe. Wil jij graag wat minimalistischer door het leven gaan, ga dan ook aan de slag met jouw eigen zomer capsule garderobe! Om je een handje te helpen heb ik de kledingitems die in jouw zomergarderobe thuishoren voor je op een rijtje gezet in deze blog.

Wat is een capsule garderobe?

Een caspule garderobe is een kleine verzameling kledingstukken die onmisbaar zijn en die je met elkaar kunt mixen en matchen. Dit zijn veelal items die tijdloos zijn en daardoor niet gauw uit de mode zullen raken. Je draagt ze gedurende een bepaalde periode, in dit geval de zomer. In plaats van iedere seizoen een gehele nieuwe garderobe aan te schaffen, kun je dus veel beter je favoriete kledingstukken bewust shoppen. Met een capsule garderobe bespaar je tijd en geld, én het is ook nog eens duurzamer dan een kledingkast vol met items die niet gedragen worden.

Een dergelijke garderobe biedt een aantal voordelen. Zo sta je ‘s ochtends minder lang voor je kledingkast, omdat je geen last hebt van keuzestress hebt en altijd iets hebt om aan te trekken. Zodra je capsule garderobe eenmaal staat, bespaart dit je op termijn geldt. Daarnaast is het een stuk beter voor onze planeet!

Hoe stel je een capsule garderobe samen?

Voor het samenstellen van zo’n praktische garderobe is het goed om een aantal punten in je achterhoofd te houden. Vraag je onder andere het volgende af:

 • Ziet de outfit er over een aantal jaren nog steeds goed en mooi uit?
 • Is het een makkelijke kledingitem?
 • Is het comfortabel?
 • Kun je voor diverse gelegenheden op terugvallen?
 • Kan het kledingstuk op diverse manieren gecombineerd en gedragen worden?

Wanneer je al deze vragen met ja kunt beantwoorden, betekent dit dat het betreffende kledingitem capsuleproof is.

Welke mode-items mogen niet ontbreken?

Wanneer het erop aan komt om kledingstukken te kiezen die je iedere zomer weer opnieuw kunt gebruiken, vind je het wellicht lastig om te bepalen welke items dit zijn. Ik help je met de kledingitems die in jouw zomer capsule garderobe thuishoren. Maak jouw basisgarderobe met deze musthaves compleet:

 • Basic tops
 • Broeken
 • Denim short
 • Rokken
 • Jurken
 • Oversized blouse
 • Blazer
 • Spijkerjasje

Dit zouden allemaal basisstukken moeten zijn die je eenvoudig met elkaar kunt combineren. Jouw capsule garderobe kun je optioneel aanvullen met een trenditem hier en daar. Je garderobe hoeft namelijk echt niet uit alleen maar basics te bestaan.

Accessoires

Een garderobe is niet compleet zonder handige en goede accessoires, vergeet ze dan ook vooral niet. In de zomer is een fijne zonnebril natuurlijk onmisbaar, evenals een tas en een paar subtiele sieraden om jouw zomerse look compleet te maken.

Kleurrijk

In de zomer zien we altijd veel meer kleur dan in het najaar. Kleurrijke kledingitems staan dan ook extra in de spotlight in deze periode van het jaar. Ze zijn gelukkig makkelijk te combineren met neutrale tinten en mocht je wel een stapje verder durven te gaan, dan ga je deze zomer voor color-blocking! Bedenk welke kledingstukken en/of accessoires jij in een vrolijke kleur durft aan te schaffen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *