Dé trendkleur van 2019 is gekozen en dit is ‘m!

Outfit in de trendkleur Living Coral
2019 is nog maar twee weken oud, maar ik kan je nu al vertellen dat het een kleurrijk jaar beloofd te worden! Elk jaar wordt door het Amerikaanse kleurcoderingen bedrijf Pantone de trendkleur geselecteerd en onlangs is bekend gemaakt welke kleur interieur-, beauty- en natuurlijk fashionland zal domineren. En dat is er eentje waar we niet omheen kunnen. Het Pantone Color Institute heeft “Living Coral” uitgeroepen tot trendkleur van 2019. Voor 2018 was dé kleur Ultra Violet, dit jaar verheugen we ons op koraal, veel koraal. Nu de dagen kort en vrij donker zijn, zijn we wel in voor wat vrolijke kleuren! Deze levendige koraaltint met een gouden ondertoon gaan we straks óveral zien. 

Trendkleur Living Coral

Pantone bepaald de trendkleur van het jaar altijd in december, nadat er onderzoek is gedaan naar kleurinvloeden. Dit doen ze inmiddels al 20 jaar. Het Amerikaanse bedrijf kijkt hiervoor naar fashionshows, kunstcollecties, films, populaire reisbestemmingen en andere sociaal-economische omstandigheden. Ze hebben een Blouses in de trendkleur Living Coralaanzienlijke invloed op de productontwikkeling en aankoopbeslissingen in veel industrieën, waaronder meubels, beauty, fashion en bruiloften. Onze aangeboren behoefte aan optimisme, verlangen naar speelse expressie en vreugde heeft geleid tot de keuze voor deze kleur. De trendkleur laat zich het beste omschrijven als een levendige, heldere en warme tint waarvan de gouden ondertoon zorgt voor een zachtere uitstraling. Een kleur die energie geeft, het gevoel van comfort versterkt en op de zomer lijkt!Living Coral is een naar oranje neigende kleur. Een tint die levendig, maar toch zacht is. In de bijbehorende kleurenwaaier passen variaties als perzik, abrikoos, papaja, zalm en terracotta. Zo’n beetje alles tussen oranje en roze in dus. Persoonlijk vind ik de kleur nog het meest op donker zalmroze lijken.Gezellig, vrolijk en pittig, dat is waar Living Coral voor staat, maar achter deze warme, vreugdevolle trendkleur zit ook een serieuze boodschap. Living Coral staat ook voor de koraalriffen die steeds meer in gevaar komen. De riffen op de Malediven worden bijvoorbeeld uitsterven bedreigd als gevolg van natuurrampen en vervuiling. Alleen de levende koralen hebben de prachtige oranje-roze kleur. Als je deze trend dit jaar gaat volgen is het dus belangrijk om ook in gedachten te houden dat het wordt gezien als een uitroepteken, om meer te doen tegen milieuvervuiling.

Trui in de trendkleur Living CoralTerug naar de oorsprong

Aan het begin van de 20e eeuw werd de kleur koraal voor het eerst gebruikt in de kunstwereld. Hij goldt toen als een escape. In 1950 wordt deze warme tint ook gebruikt in de mode industrie en wordt rond 1980 opnieuw populair onder invloed van Cindy Crawford en haar hit “Girls want to have fun”. Uiteindelijk duikt deze kleur in 2016 en 2017 weer op in de mode, maar zien we ook warm-roze haarkleuren en wordt de kleur ook veelvuldig in de make-up toegepast. Dit jaar is het anders, want voor de zomer wordt koraal dit keer niet alleen voor vrouwen een modekleur, maar ook voor de mannen!

Zo draag je deze trendkleur

Of ik blij ben met dit nieuws? Echt wel! Koraal vind ik namelijk een prachtige kleur en is ideaal om in je garderobe te verwerken. Ik begrijp dat de kans groot is dat je niet perse veel kleding hebt in deze bijzondere kleur. De Living Coral kleur is uiteraard al wel meerdere malen gespot op de catwalk. In de lente en zomer zijn kledingitems in deze tint eenvoudig te dragen, maar ook in de winter kun je deze kleur prima hebben. Hij brengt zelf wat kleur in de donkere, koude dagen. Het kan best lastig zijn om Living Coral met andere kleuren te combineren. Het risico dat je op een zuurstok lijkt is nogal aanwezig. Om je hierbij een handje te helpen, heb ik een paar tips voor je verzameld.
Stylingtips
  • Combineer koraal met wit en je hebt in een handomdraai een perfecte zomerse look te pakken. Met als groot voordeel dat je zongebruinde huid nog net iets bruiner lijkt.
  • In de herfst en/of winter kun je Living Coral ook met wit combineren, maar let er wel op dat je voor winterse materialen kiest. Zwart, donkerblauw of champagne zijn alternatieven voor wit om het koraal wat meer diepte te geven.
  • Geel en blauw zijn ook kleuren die er heel mooi bij staan.
  • Tassen in de trendkleur Living CoralBen jij een durfal? Ga dan voor maximaal kleur en draag koraal samen met roze of rood.
  • Kies je voor op en top koraal? Dan is het verstandig om de rest rustig te houden.
  • Doe eens gek en ga voor twee trends. Combineer koraal bijvoorbeeld met een leuk tijgerprintje!
Het is voor de meeste mensen misschien even zoeken naar de nuance die het meest flatteert, maar ook jij kunt zeker iets met deze trendkleur van 2019! Welke combinatie kies jij?Hier vind je de mooiste koraal items van dit moment uit onze shop. Ik ben erg benieuwd hoe Living Coral zich de komende 12 maanden laat zien. We kijken uit naar de nieuwe collecties met deze trendkleur in de hoofdrol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *