Dit model badpak matcht perfect met jouw lichaamsvorm

Vrouw in stylish outfit met badpak

Hoewel vrouwelijk Nederland nog steeds massaal voor een bikini kiest, zien we toch ook steeds meer dames in een badpak. Een badpak is anno 2020 een hele goede keuze, want het kan veel goeds voor je lijf doen. Zo kan een badpak bepaalde punten verdoezelen of juist accentueren. Denk je het benadrukken van je taille, die mooie ronde billen eruit laten springen of een decolleté extra goed naar voren laten komen. Hoe je dat doet? Dat is een makkie, namelijk dé badpak dragen die jou lichaam echt flatteert. Ben jij op zoek naar een nieuw badpak? Het kan soms best lastig zijn om de perfecte badpak te vinden, vandaar deze tips bij de verschillende lichaamsvormen op een rij. Vind je match, zodat de zoektocht voortaan een stuk makkelijk wordt!

Het juiste model

Voel jij je het prettigs in een badpak als je aan het strand of bij het zwembad ligt? En wanneer heb jij voor het laatst een badpak geshopt? Ieder jaar weer vragen we ons af welke badpak het beste bij ons figuur past. Badmode; het zijn van die kledingitems die we meer als functioneel dan als stijlvol zien. Toch is het met een beetje aandacht echt niet moeilijk om een badpak te vinden die er én mooi uitziet, én de goede delen van je lichaam benadrukken.

Sexy look in badpak met streepjes print trends figuurtype

Hierbij is het belangrijk dat je goed naar jouw lichaamsvorm kijkt. dan kun je je sterke punten accentueren en de zwakkere delen verbergen. Om je een handje te helpen, heb ik de verschillende body types voor je verzameld met daarbij de beste badpakken voor jou. Zo kies jij hét badpak dat je het mooiste staat!

In welk badpak shine jij?

Op zoek naar een nieuwe bikini of badpak die ook echt flatteert? Met deze tips ontdek je de badpakken die perfect bij jouw lichaam passen. Voor elke figuurtype zijn er geschikte badpakken verkrijgbaar; van appel tot peervorm, en van de omgekeerde driehoek tot de zandloper. Ik heb de meest voorkomende figuurtypes voor je uitgelicht. Lees verder en ontdek jouw stijl!

Rechthoekig figuur

Dit lichaamsvorm loopt, zoals de naam van dit figuur al verraadt, recht en heeft weinig rondingen. De boven- en onderkant van je lichaam zijn gelijk aan elkaar. Je hebt een atletische en slanke bouw en er is weinig tot geen taille zichtbaar. Daarnaast zijn je schouders en heupen meestal smal. Veel vrouwen met een recht figuur zijn onzeker over hun lichaam in badmode. Omdat jouw lichaam wel wat extra vorm kan gebruiken, is het doel om de vrouwelijke vormen een boost te geven of na te bootsen.

Ben jij op zoek naar een badpak dat je vrouwelijkheid én heupen benadrukt? Kies dan voor exemplaren met franjes, ruches, strikjes en drukke prints in lekkere felle kleuren. Deze details creëren meer volume bij je heupen en boezem. Hetzelfde geldt voor badpakken met een mooie uitsnede aan de voor- of achterzijde. De monokini en tankini zijn ook aan jou besteed, om je taille meer te definiëren. Wanneer de aandacht op je taille ligt, lijken je vormen automatisch een stuk vrouwelijker.

Zandloper figuur
Mooie vrouw in fashionable rode badpak

Ben jij gezegend met een zandloper figuur? Mazzelkont! Dit is de meest geliefde lichaamsvorm en dat komt doordat het volume bij dames met dit figuur over het hele lichaam verspreid is. Er is een duidelijke taille zichtbaar en de schouders en heupen zijn in balans. Daarbij is er meestal sprak van mooie vrouwelijke rondingen, zoals een volle boezem. Met dit figuur kun je werkelijk alles hebben, waardoor het voor jou eigenlijk niet uitmaakt welk badpak je aanpakt.

Bijna elke stijl zal jouw lichaam flatteren, maar in het bijzonder de modellen waarbij je taille extra benadrukt wordt en je decolleté voldoende ondersteund wordt. Denk aan een zwempak met een v-hals en een hoge taille. Met een bandeau badpak accentueer je je schouders. Ze staan allemaal even prachtig, omdat ze al jouw vrouwelijke vorm benadrukken! Probeer ze allemaal en shop er een jurkje of bijpassende pareo bij voor een optimale beachlook.

Appel figuur

Bij de appel zit het volume vooral rond de buik, zijn de heupen smal en de benen slank en lang. Ook hebben ze veelal grote borsten en zijn de schouders breed. Herken jij je hierin? Dan is een badpak sowieso een betere keuze dan een bikini wat badmode betreft. Welke badpakken zijn geschikt voor de appel, ook wel O-lichaamsvorm genoemd? Een badpak uit één stuk verlengt je bovenlichaam optisch en donkere kleuren, lichte plooien, verticale of diagonale strepen, grafische prints en een diep ingesneden v-hals flatteren jou het meest! Een drapering, pareo of sarong rond je middel is perfect, wanneer je je onzeker voelt over je buikje. Met een hoog uitgesneden model accentueer je jouw lange en slanke extra, wat zorgt voor een slanker silhouet.

Gaat jouw voorkeur uit naar een slank makend model? Ga dan op zoek naar een badpak dat licht corrigerend is en goede ondersteuning biedt voor je borsten. Liever iets tussen een badpak en een bikini in? Denk dan eens aan een tankini! Dit kan ook een hele goede keuze voor jouw lichaamsvorm zijn.

Peer figuur

Een peer figuur is een fantastisch figuur. Je hebt een hoop moois om mee te pronken. Bij een peervormig lichaam is de bovenkant smaller dan de onderkant. Heb jij een peer figuur, ook wel A-lichaamsvorm genoemd? Dan heb je waarschijnlijk een slanke taille, platte buik, smalle schouders en juist brede heupen en volle billen en bovenbenen. Je borsten zijn klein in verhouding met de rest van je figuur. Welke badpakkenstijl is voor jou het meest geschikt?

Badpak met diepe uitsnede trends tips lichaamsvormen

Kies voor badpakken die de nadruk op de bovenkant van je lichaam leggen. Badpakken waarbij de bovenste helft een felle kleur of drukkere print heeft en/of is voorzien van franjes en ruches. Het is het beste als de onderkant rustig en effen van kleur is. Hiermee wordt de nadruk op je decolleté gelegd en de aandacht van je heupen en bovenbenen afgeleid. Net als de zandloper, s een badpak met een diep uitgesneden v-hals en die hoger uitgesneden is een heel goed idee voor de peervorm. Dit laat je optisch langer en dus slanker lijken. Een halterneck doen je schouders breder lijken, waardoor de verhouding tussen je heupen en schouders beter is.

Omgekeerde driehoek

Het laatste figuurtype kenmerkt zich door smalle heupen, slanke benen, een volle boezem en brede schouders. De omgekeerde driehoek, ook wel V-lichaamsvorm genoemd, leent zich perfect voor een zwempak. Het is belangrijk dat je je vooral op de onderste helft van je lichaam focust. Door voor een exemplaar met brede bandjes te gaan, laat je je schouders smaller lijken. Met exemplaren met patronen, ruches, franjes of andere details onder de taille, geef je je heupen extra volume. Hierdoor raken ze optisch meer met je schouders in balans en is je lichaam meer in evenwicht.

Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt. Heb jij de perfect badpak voor jouw figuur gevonden, maar voel je je toch nog een tikkeltje onzeker? Draag er dan een sarong of pareo overheen! Beide een musthave voor op het strand of bij het zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *