Dit zegt de kleur van je kleding over je persoonlijkheid

Kleur outfit paars persoonlijkheid tips styling

Kleur is zoveel meer dan een tint op de muren of de kleur van je lievelings trui, jurk of rok. Kleur is een taal en spreek meteen met gevoel waardoor woorden niet nodig zijn. Wist jij dat het dragen van een bepaalde kleur in je outfit iets over je persoonlijkheid zegt? Dat doet het dus echt. Met kleur geef je vorm aan je persoonlijkheid. Kleurkennis is zelfkennis. Elke kleur straalt andere eigenschappen uit en geeft dus een ander beeld over jou. Modetrends, leeftijd en het seizoen spelen natuurlijk ook een belangrijke rol, maar het grootste deel wordt door je karakter bepaald. Iedereen heeft wel één of meerdere favoriete kleuren, en die zijn meestal ook in je kledingkast terug te zien. Dit zegt de kleur van jouw keuze over jou!

Wat zegt de kleur van jouw keuze?

Kleding is onwijs persoonlijk. Jouw kledingstijl zegt dan ook heel veel over je persoonlijkheid. Heb jij een kleur die overheerst in je kledingkast en nieuwsgierig naar wat dat over jou zegt? Lees dan gauw verder. Staat jouw favoriete kleur erbij?

Zwarte outfit populaire kleur tips

Zwart

Als je veel zwart draagt ben je haatdragend, depressief en saai. Deze veelgehoorde opvatting over zwart moet voor eens en voor altijd uit de wereld worden geholpen, want dit is natuurlijk niet juist. Zwart komt ontzettend veel voor in de kledingkasten. Het is een veilige kleur en je kan er de plank niet mee mis slaan. Nog een voordeel van zwart is je er slanker door oogt. Wist je dat je met zwart meer kans maakt bij een eerste date en een sollicitatiegesprek?

Zijn jouw outfits bij voorkeur all-black? Dan is met verandering omgaan niet je ding en vind je keuzes maken ook nogal lastig. Je bent discreet en voorzichtig. Maar zwart staat ook voor elegantie, stijl, kracht en mysterie. Je kunt heel goed je eigen beslissingen nemen Je kunt nogal afstandelijk overkomen, pas daar voor op, want dat ben je totaal niet.

Wit

Draag jij het hele jaar door het liefst witte kledingitems? Traditioneel wit staat voor netjes, onschuld, optimisme, tact en vooral puurheid. Negatieve associaties. Je loopt de kantjes er niet graag vanaf, bent perfectionistisch en overgevoelig. Mensen gaan graag met jou om, want je bent sympathiek en ook een open boek. Mensen die negatief in gesteld zijn, zijn bij jou aan het verkeerde adres.

Roze kledingitems kleur stylingtips voorkeur

Roze

Happy in pink! Draag jij veel roze? Dan ben je een goede trooster en begripvol, want deze kleur staat voor zachtheid, charme en lieflijkheid. Daarnaast is roze ook een signaal van feminisme en zelfverzekerdheid. Het straalt kracht uit. Jij bent dan ook nogal direct en weet vrijwel altijd exact wat je zeggen wilt. Nadeel is dat je hierdoor overheersend en bazig kunt overkomen. Probeer dit te voorkomen, maar vermijd deze kleur zeker niet en wees een powervrouw! Met een roze outfit kun je namelijk de hele wereld aan.

Rood 

Deze kleur staat voor passie en liefde. En dat is niet het enige, want rood staat ook voor alertheid, agressiviteit en opvallen. Draag jij veel rood? Dan beschik je over veel energie, besteed je veel aandacht aan je uiterlijk en sta je waarschijnlijk graag in het middelpunt van de belangstelling. Rode kleding maakt je sexy. Zonder rode lippenstift ga jij dan ook niet de deur uit. Je bent een echte levensgenieter! Rood is een signaalkleur en doet veel in het menselijke brein.

Paars 

Ben jij fan van de kleur paars? Dan ben je een tikkeltje spiritueel aangelegd. Je weet wat mooi is, staat open voor nieuwe dingen en probeert deze graag uit. Daarnaast barst je over het algemeen ook van de originele ideeën en weet je voor bijna alles een oplossing te bedenken. Paars staat ook voor stijl, waardoor deze kleur erg geschikt is voor chique aangelegenheden. Originaliteit is ook iets waar jij van houdt. Negatieve associaties zijn: drama, arrogantie en excentrisme.

Blauw

Blauwe kleding stylish persoonlijke modestijl

Blauw is een koninklijke kleur en wordt met zekerheid, comfort, kalmte, intelligentie en vriendelijkheid geassocieerd. Daarnaast zorgt deze kleur voor een betrouwbare én positieve uitstraling. Daarom is blauw, letterlijk en figuurlijk, een slimme keuze. Draag jij vaak blauw? Dan ben je heel ambitieus, tolerant en ga je altijd recht op je doel af en komen vrienden en vriendinnen regelmatig bij jou als ze hulp nodig hebben. Je bent een geboren leider en mensen kunnen op jou bouwen.

Groen

Groen is vernieuwend, fris, veilig en positief. En dat ben jij ook, wanneer groen jouw kleur is. Daarbij is groen rustig voor de ogen en zal jij dit ook uitstralen. Je staat voor vrijwel alles open en probeert graag nieuwe dingen uit. Bovendien ben je goudeerlijk, heb je tact en ben je tegelijkertijd erg sympathiek. Mensen kijken graag naar mensen die in groen gekleed zijn en voelen zich daarbij op hun gemak. Je valkuil is dat je af en toe een beetje jaloers kunt zijn en de angst hebt om de controle te verliezen. Wees hier niet bang voor!

Grijs

Heb jij een verslaving voor grijze items? Dan past de uitspraak grijze muis goed bij de betekenis van deze kleur, maar dat je in ieder geval niet! Grijs staat namelijk voor passiviteit en neutraliteit. Je houdt van harmonie. In de spotlights staan is juist weer niet voor jou weggelegd, want je wilt geen aandacht en liever niet opvallen. Daarnaast ben je erg precies, heb je een ijzeren discipline en ga je altijd secuur te werk. Je doet graag dingen alleen, komt beheerst over en organiseren is één van je sterkere punten. Minpuntjes zijn dat je af en toe een beetje emotieloos, onpersoonlijk en afstandelijk over kunt komen.

Kleur in je outfit geel kledingstijl persoonlijkheid

Geel

Hangt jouw garderobe vol met gele items? Geel staat voor intelligentie, bewustzijn, vrolijkheid en bewust denken. Mensen die regelmatig geel dragen, halen graag het zonnetje in huis. Je staat positief in het leven, hebt een flinke dosis humor en bent een avontuurlijk persoon. Ook ben je jezelf continue aan het ontwikkelen, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak. Ondanks je vrolijke aard kun je gauw geïrriteerd raken. Dit wordt niet altijd gewaardeerd.

Bruin

Bruin wordt geassocieerd met natuurlijk, effectief en stabiliteit. Mensen die graag bruin dragen stralen autoriteit uit. Ze zijn niet bang en laten zien dat ze sterk in hun schoenen staan. Is bruin favoriet bij jouw? Dan ben je erg sociaal en is vrienden maken voor jou niet moeilijk. Je bent lekker down to earth, ontzettend betrouwbaar en praktisch ingesteld. Met lekker drinken en eten en goed gezelschap maak je jou helemaal blij! Kanttekening is dat je soms wel een beetje saai en bezitterig kunt overkomen, maar daar klopt niets van.

Welke kleur kleding draag jij het liefst?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *