Dit zijn de kleurentrends van 2023

Kleurentrends 2023

De lente komt steeds meer in zicht en daarom is het hoog tijd om te kijken welke kleuren de komende seizoen jouw garderobe gaan domineren. Ben jij een liefhebber van kleur? Dan zit jij gebakken, want de modekleuren zijn om vrolijk van te worden! Als het aan de bekende modemerken ligt, shinen we in alle kleuren van de regenboog dit voorjaar. Dit zijn de kleurentrends voor dit voorjaar! Lees je mee?

Kleurentrends 2023

Ondanks dat de temperaturen nog wat laag zijn, laat de lente zich af en toe voorzichtig zijn en wordt het langzaam langer licht. Hoog tijd om een blik te werpen op de kleurentrends voor dit voorjaar en de zomer. Kleurenliefhebbers kunnen hun hart ophalen, want de belangrijkste modekleuren voor dit jaar dienen met recht als mood booster. Van oranje en groen, tot lila en roze. Deze vrolijke tinten worden gemixt met elkaar of je styled ze met neutrale, zachtere tinten als beige en bruin. Je hoeft dus iet alle basic kleuren uit je kledingkast te verwijderen. Mixen en matchen is the key. Één ding is zeker, de kleurentrends van 2023 zorgen direct voor lentekriebels!

7x belangrijkste modekleuren

De modekleuren staan in het teken van vrolijkheid, dat is wel duidelijk. Ben jij benieuwd welke kleuren je in je garderobe moet hebben het komende seizoen? Ik help je op weg en heb de mooiste kleurentrends hieronder voor je verzameld. Welke kleur is jouw favoriet?

Oranje

Dé kleur van ons kikkerlandje gaan we dit jaar vaker dragen dan alleen op Koningsdag en met het WK of EK. Oranje wordt in veel collecties gespot en is een fleurige kleur en perfect om tijdens de warmere maanden te dragen. Voordeel is dat deze kleur eenvoudig met allerlei kleuren te combineren is. Zo versterken de kleuren groen, roze, paars en blauw oranje, alias colorblocking. Wanneer je je look liever iets rustiger houdt, style je deze kleuren met neutrale tinten als bruin, beige, wit of zwart.

Paars

De volgende in dit rijtje met kleurentrends is paars. Een kleur die we al jaren veel in de fashionwereld tegengekomen, en ook dit jaar is het een blijvertje. Voor een casual, dagelijkse, outfit combineer je paaltinten met denim kledingitems. Gegarandeerd een winner!

Blauw

Nog zo’n trendkleur die we terug blijven zien is blauw. En dat is goed nieuws, want blauw is gemakkelijk het hele jaar te dragen. Anders dan anders is dat de modekleur blauw zich dit jaar over diverse tinten uitsmeert. Van turquoise tot kobaltblauw en van hemelsblauw tot heldere blauwe kleuren. Elke kleur is even modieus ze kunnen zelfs met elkaar gecombineerd worden. Daarnaast zijn blauwtinten ook heel goed met andere kleuren te mixen. Denk aan geel, wit en zachte pasteltinten.

Groen

Groen zien we steeds meer. Een aantal jaren geleden kwam deze kleur in de modewereld in beeld en sindsdien is de trendkleur groen niet meer weggegaan. Net als bij blauw betreft het hier meerdere tinten groen. Van zeegroen tot kikkergroen en van olijfgroen tot de trendkleur lovebird. Lovebird is een exotische kleur groen en is lekker fel en levendig. Groen gaat goed samen met wit en zwart, maar ook met oranje. Het geeft je outfit een frisse uitstraling en je loopt er helemaal on-trend bij.

Roze

Oh, ik hou zo ontzettend van deze trendkleur! Roze is voor velen weleens een favoriete kleur geweest en misschien is dat het nog steeds wel voor jou. Anway, in het rijtje van kleurentrends mag roze ook zeker niet ontbreken in je kledingkast. Zowel in felle als lichte tinten komt deze modekleur voorbij. Wat vind jij bijvoorbeeld van oudroze, zalmroze of babyroze? Roze domineert absoluut het straatbeeld, is een vrolijke en zomerse kleur en is goed te combineren.

Rood

Vuurrood, brandweerrood, de kleur van de liefde. Er zijn verschillende benamingen voor de modekleur rood. Knalrood is een absoluut hit en laat mijn modehart sneller kloppen! Rode items mogen dit voorjaar gedragen worden en dan bij voorkeur zo fel mogelijk. Het is energieke kleur en geeft je enorme boost voor je zelfvertrouwen, wanneer je er een fahionable look mee creëert.

Neutraal

Zijn de genoemde kleurentrends allemaal ietwat te heftig voor jou? No problem, want ook aardetinten kan je met een gerust hart dragen de komende seizoenen. Sterker nog, ook de neutrale kleuren zijn super hot. Rustige kleuren die zeer niet achter mogen blijven. Ze creëren balans in jouw garderobe en zijn super makkelijk te stylen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *