Dit zijn de perfecte oorbellen bij jouw gezichtsvorm

Oorbellen gezichtsvorm tips

Wat is een look zonder een paar mooie oorbellen? Juist, niet compleet! Dit sieraad is het perfecte accessoire om je outfit een echte fashionable uitstraling te geven. Oorbellen zijn er in allerlei soorten en maten, maar welke passen nu het beste bij jou gezicht. Er zijn verschillende gezichtsvormen en bij elke gezichtsvorm staan weer andere oorbellen mooi. Wil jij graag weten welke oorbellen jij voortaan het beste kunt shoppen? Lees dan snel verder, want ik help je in deze blog op weg met een paar tips!

Gezichtsvormen

Heb je weleens gehad dat je een paar oorbellen had gekocht die uiteindelijk toch niet leuk stonden? Het overkomt iedereen! Het kiezen van het juiste paar oorbellen kan nogal lastig zijn, omdat er zoveel verschillende gezichtsvormen zijn en nog meer soorten oorbellen. Er is enorm veel keuze. Wist jij dat je gezichtsvorm een grote rol speelt of oorbellen je mooi staan of niet? Het is een sieraad dat je vaak ‘s ochtends in doet en pas ‘s avonds weer uit doet, daarom is het erg belangrijk dat het de juiste voor je zijn. Scroll verder en ontdek hoe jij je gezicht meer laat spreken door de perfecte oorbellen te dragen!

De algemene richtlijn hiervoor is het soort oorbel het tegenovergestelde moet zijn van je gezichtsvorm. Om het gemakkelijker voor je te maken, heb ik hieronder op een rijtje gezet welke gezichtsvormen het mooiste bij welke soort oorbellen passen.

Gezichtsvorm vs. oorbellen

1. Vierkant gezicht

Heb jij een brede en hoekige kaaklijn en hebben je jukbeenderen dezelfde breedte als je voorhoofd? Dan heb je waarschijnlijk een vierkant gezicht. Ronde oorbellen zijn voor jou de perfecte match. Ronde oorbellen laten je gezichtsvorm namelijk smaller lijken en je kaaklijn verzachten. Vooral oorhangers met afgeronde vormen zijn ideaal voor jou. Van minimalistisch tot statement, met ronde oorbellen zit jij altijd goed!

2. Rond gezicht

Bij een ronde gezichtsvorm is je gezicht wat voller met een ronde haarlijn en kin. Het breedste punt van je gezicht is ter hoogte van je oren en wangen. Langwerpige of vierkante oorbellen passen het mooist bij jouw gezichtsvorm. Hierdoor gaat jouw gezicht optisch smaller en langer lijken. Ga het liefst voor eenvoudige vormen en vermijd te grote, volumineuze exemplaren. Oorknopjes en ronde oorbellen zijn een no go bij een ronde gezichtsvorm. Deze laten je gezicht namelijk boller lijken.

3. Ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is een gezichtsvorm waarbij eigenlijk alles wel kan en goed staat. Deze gezichtsvorm is ter herkennen aan een kaaklijn die iets smaller is dan de breedte van het gezicht, ter hoogte van de slapen. Heb jij een ovaal gezicht? Dan heb je geluk! Jij kunt alle vormen van oorbellen hebben. Of je nu voor langwerpige, vierkant of ronde oorbellen kiest, alles staat je mooi! Shop wat je nooit vindt en combineer er daarom lekker op los! Té lange oorbellen kunnen je gezicht overigens wel langer maken dan hij daadwerkelijk is.

4. Hartvormig gezicht

Een hartvormig gezicht wordt gekenmerkt door een smalle kijklijn en een spitse kin. Om je gezicht meer in balans te brengen, kun je uitgaan van de richtlijn dat de oorbellen qua model het tegenovergestelde is van je gezichtsvorm. In dit geval zijn oorbellen die van onderen breder zijn dan van boven heel geschikt voor jou. Daarmee lijkt je kaaklijn breder. Kroonluchters, driehoekige oorbellen en oorbellen met een triangel- of druppelvorm doen wonderen voor jouw gezicht. Andere modellen oorbellen kunnen uiteraard ook, zolang ze onderaan maar breder zijn dan de bovenkant.

5. Lang en smal gezicht

Een lang en smal gezicht heeft veel weg van de ovale gezichtsvorm, maar dan met een strakkere kaaklijn en voorhoofd dat even breed als de jukbeenderen. De kin is meestal smal en de kaken breed. Korte, brede oorbellen zijn perfect voor jou. Ze laten je gezicht breder lijken, in plaats van lang. Hierdoor komt je gezicht meer in balans. Met langwerpige oorbellen benadruk je de lengte van je gezicht nog meer, en dat wil je liever niet.

Shop de oorbellen van jouw dromen in onze webshop!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *