Dit zijn ze; de populairste modekleuren voor dit najaar

Modekleuren najaar 2022

In de vorige blog heb je kunnen lezen wat de grootste modetrends voor dit najaar zullen zijn. Ieder jaar worden door de catwalks en het kleureninstituut Pantone de kleuren voorspeld, welke we volop gaan zien in de herfst en de winter. Zo ook dit jaar. Vorig jaar waren dit voornamelijk lichte, neutrale kleuren en felle tinten, dit najaar komt daar iets verandering in. Wat zijn de modekleuren voor najaar 2022? Ik vertel het je in deze blog!

Trendkleuren

Wat zijn de trends voor de komende seizoenen? Welke kleuren kleding, accessoires en schoenen gaan we dragen en hoe kunnen we dit combineren? Dit najaar gaat er in ieder geval niets boven een dosis kleur. De modekleuren voor de komende maanden beloven namelijk veel goeds. Hoewel de koudere seizoenen grotendeels neutrale en donkere kleuren met zich meebrengen, gaan we ook interessante, opvallendere kleuren zien, evenals bijzondere kleurencombinaties. Ben je nieuwsgierig geworden? Scrol dan gauw naar beneden voor de populairste modekleuren voor dit najaar!

6x modekleuren

Van basiskleuren tot opvallende kleuren, voor iedereen is er wat wils in de collecties voor dit najaar. Lees gauw verder en laat je inspireren door dé modekleuren voor de herfst en winter. Zit jouw favoriete kleur er tussen?

Steenkleur

Als eerste een neutrale kleur, namelijk steengrijs. Dit is een grijstint die het meest in de buurt komt van, jawel, een steen. Door deze kleur zit een lichtbeige tint gemengd, waardoor het een kleur is geworden dat vrijwel iedereen kan hebben. Door te combineren met andere neutrale tinten heb je in een handomdraai een elegante, fashionable outfit te pakken.

Roze

Qua mode mag er dit najaar mag er ook meer kleur bekend worden, gelukkig. En ook nog eens in de vorm van lekkere felle kleuren. Onder andere knalroze. Deze kleur is gezien bij een aantal modehuizen, maar inmiddels heeft vrijwel ieder kledingmerk deze mooie kleur overgenomen. Een diepe roze tint die mooi te combineren is met blauwtinten, zwart, grijs of andere tinten roze.

Paars

Paars werd begin dit jaar ook al uitgeroepen tot trendkleur van 2022, maar toch zagen we de kleur niet heel veel voorbijkomen. Tot nu, want deze kleur is veelvuldig in de modecollecties voor het najaar gespot. Deze karakteristieke kleur staat voor levendigheid en wordt ook geassocieerd met standvastigheid en trouw. Deze modekleur blijft het modebeeld daarom nog wel even domineren. Style met roze, groentinten of neutrale kleuren. Een frisse, opgewekte kleur die niet in je garderobe mag ontbreken.

Olijfgroen

De volgende in dit rijtje met modekleuren is olijfgroen. Deze kleur pas heel goed in het kleurenpalet voor het najaar. Een groene tint die een beetje naar grijs en bruin neigt, gebaseerd op bos en fruit. Groentinten staan symbool voor bloei, wat herstelt en kalmeert.

Oranje

Al seizoenen lang is oranje een trendkleur. Dit najaar is deze tint vooral populair in de kleur “sunset”. Denk aan een zonsondergang en de felste kleur oranje die je hierbij voorbij ziet komen. Een enorme booster voor je humeur! Deze modekleur staat in het teken van opwinding en energie, het brengt een stukje vrolijkheid met ze mee op de donkere, grauwe dagen. Perfect voor het najaar dus!

Zachtbruin

Als laatste een bruine kleur. Verwar zachtbruin niet met beige, want dat is deze kleur zeker niet. Zachtbruin is een warme tint die ergens tussen beige en donkerbruin in ligt. Zeer geschikt voor tassen en schoenen, en nu ook voor kleding gebruikt. Een prachtige herfstachtige tint die met veel kleuren gecombineerd kan worden. Voorbeelden hiervan zijn kobaltblauw, turquoise, oranje, geel en gebroken wit. Een trendy kleur die elke outfit direct een elegante upgrade geeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *