Door deze kleuren te dragen lijk je bruiner

Vrouwen met verschillende huidtypes - kleuren

De zon laat zich steeds vaker zien, de zomer is in aantocht! Dat betekent dat we onze rokjes en zomerjurkjes weer uit de kast kunnen halen! Het liefst zien we hier natuurlijk bruine benen onder, maar helaas heeft niet iedereen meteen al een zongebruinde huid. Ook als je niet zo snel bruin wordt of nog niet zoveel in de zon hebt gelegen, kan je een zomerkleurtje faken. Er zijn verschillende manieren om met een bleke huid toch bruiner te lijken. Één van de geniale en makkelijkste trucjes is het dragen van de juiste kleuren kleding. Je bepaalt jouw beste en mooiste kleuren door naar de ondertoon van je huid te kijken of door je huidtype te bepalen. Ben je benieuwd door welke kleuren jij bruiner lijkt dan je daadwerkelijk bent? Ik geef je tips hoe jij er zonder zon ook bruin uit kunt zien!

De ondertoon van je huid

De belangrijkste factor in de bepaling van je kleurtype is de ondertoon van je huid. De boventoon van je huid veranderd regelmatig, onder andere door de invloed van de zon. De ondertoon van de huid is een vaststaand gegeven dat genetisch bepaald Vrouw in rode jurk - kleurenis en je hele leven hetzelfde blijft. Dit wordt bepaald door 3 soorten pigmenten: melanine (verantwoordelijk voor het bruine pigment van de huidskleur), hemoglobine (verantwoordelijk voor de rode component) en caroteen (bepalend voor het geelgehalte). Je huid kan een koele ondertoon hebben, een warme ondertoon of een neutrale ondertoon. Deze 3 varianten bepalen welke kleuren het beste bij jou passen en bruiner laten lijken. Maar hoe ontdek je nu wat de ondertoon is van jouw huid? Daar zijn verschillende handige trucjes voor.

Koele ondertoon

Staan zilveren sieraden jou beter dan gouden sieraden? Dan heeft je huid een koele ondertoon. Je huid heeft dan een blauwachtige roze ondertoon. Bij een koele ondertoon overheerst vooral het pigment hemaglobine. Kleuren waardoor jij bruiner lijkt zijn rood, paars, fuchsia, dieproze, koraaltinten en blauw.

Warme ondertoon

Als goud jou beter staat, heb je een warme ondertoon. Bij personen met een warm kleurtype overheersen de pigmenten melanine en caroteen. Kies voor kleuren als zalmroze, perzik, okergeel, turquoise en olijfgroen. Deze kleuren werken heel goed Vrouw in gele jurk - kleurenvoor jou en laten je direct bruiner lijken.

Neutrale ondertoon

Kan jij eigenlijk zowel zilveren als gouden sieraden hebben? Dan heb jij een huid met een neutrale ondertoon en dat betekent dat jij eigenlijk bijna alle kleuren kan hebben. Je bent dan een mix van beide, veel kleuren laten jou bruiner lijken. Hierbij zijn twee soorten huidtypes te onderscheiden: de blekere huid en de getinte huid. Pas bij een bleke huid op met de kleuren wit, zwart, geel of nude. Ze geven je huid geen contrast en daardoor krijg je een fletse uitstraling. Je lichte huid wordt dan extra geaccentueerd en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ben je al lekker bruin en heb je een getinte huid? Draag dan juist witte en felgekleurde items. Deze kleuren accentueren je zomerse kleurtje. Eigenlijk kan je alles dragen met een gebronsde huid!

Welke ondertoon heeft jouw huid? Shop hier leuke items in jouw kleuren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *