Door deze stijlfouten lijk je voller dan je bent

Stylingtips kleding stijlfouten voorkomen

We hebben niet allemaal maatje perfect, en dat is ook helemaal niet nodig. Het is wél zonde als je voller oogt, dan je in werkelijkheid bent. Kleding kan een hoop voor je figuur doen. Je kunt er slanker door lijken, maar ook ongewild zwaarder dan je daadwerkelijk bent. En dat wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Door je slim te kleden, kun je ervoor zorgen dat je er precies zo uitziet als je bent. Of wellicht net nog wat slanker als je dat graag wilt. In deze blog behandel ik de meest voorkomende stijlfouten. Lees je mee?

Stijlfouten

Iedere vrouw wil er het liefst zo goed en stylish mogelijk uitzien in een nieuwe outfit. Gelukkig is er tegenwoordig genoeg stijlvolle mode voor elke figuurtype, in alle maten. Toch is het belangrijk dat je van bepaalde stijlregels op de hoogte bent, voordat je nieuwe items gaat shoppen. Sommige kledingstukken kunnen je er namelijk voller uit laten zien dan je eigenlijk bent. Zo zijn erop tops geen goed idee wanneer je een buikje hebt en kunnen kleinere dames beter geen rok met een midi lengte dragen. We maken allemaal onbewust kledingfoutjes en daarom heb ik een aantal veelgemaakte misstappen op een rij gezet, zodat je daar voortaan rekening mee kunt houden. Zo weet jij zeker dat je ze nooit meer gaat maken en kunnen miskopen voorkomen worden. Dat is mooi meegenomen nietwaar?!

All black outfit stijlfouten tips

6x veel gemaakte kledingfoutjes

De juiste kledingitems benadrukken je sterken kanten, maar het tegenovergestelde kan ook (ongewild) bereikt worden. Dit komt omdat sommige items je voller en/of zwaarder doen ogen, dan je in werkelijkheid bent. Met een paar eenvoudige tips ga je deze foutjes tegen. Dit zijn de meest voorkomende stijlfouten!

1. Zwarte kleding

Zwarte kleding is altijd goed, want dat kleedt af toch? Ja en nee. Zwart is zeker perfect om wat extra kilootjes te verhullen en is bovendien voor de meeste gelegenheden geschikt. Nadeel van deze kleur is dat, als je voor een all black outfit gaat, het risico bestaat dat je één groot donker, zwart vlak wordt. Hierdoor benadruk je juist álles, waardoor je massiever kan lijken . Daarnaast kan zwart een sterk contrast vormen en daardoor, wanneer je ouder wordt, juist de nadruk op donkere kringen onder je ogen, rimpels en andere oneffenheden leggen. En dit willen we natuurlijk liever niet. Desondanks blijft zwart prima als basis, maar combineer het dan wel met andere kleuren. Hul je niet volledig in zwarte kleding. Op deze manier gaat het geheel meer leven en oogt je look er gezelliger. Kies bijvoorbeeld voor een jasje in een lichtere tint of accessoires in een heldere kleur.

2. Camoufleren of accentueren?

Wanneer je voller bent, ben je misschien geneigd om de zwakke punten te verbergen. Wist je dat het andersom veel meer effect heeft? Door juist de plekken waar je trots op bent te benadrukken, ziet niemand de minpuntjes. Accentueer je dus je mooie taille, slanke en/of lange benen en je prachtige decolleté. Je hoeft je curves echt niet te verstoppen!

3. Té wijde kledingitems
Stijlfouten fashion tips en tricks

We zijn aangekomen bij één van de meest voorkomende stijlfouten: lekker wijde kleding dragen, omdat dat alles zo fijn verhult. We verstoppen ons allemaal wel eens in een wijde, comfortabele broek of trui. Verhullende kleding heeft niet altijd een positief effect op je figuur. Je lijkt op deze manier namelijk vaak zwaarder. In wijde, losse kleding verlies je je vorm en raak je je hele silhouet kwijt. Doodzonde! De oplossing? Zorg ervoor dat je je sterke punten accentueert. Wanneer je een appelfiguur hebt, heb je een buikje, maar ben je veelal ook gezegend met een paar mooie slanke benen. Een peerfiguur heeft volle heupen en ronde billen, maar waarschijnlijk een platte, strakke buik die best geshowd mag worden. Overdrijf niet. Combineer bijvoorbeeld een oversized sweater met een goede, aansluitende broek en een wijde broek met aansluitende bovenkleding.

4. Verkeerde kleuren

Kleuren die je mooi staan, kunnen wonderen voor je uitstraling doen. In sommige kleuren straal je nu eenmaal meer dan de andere. Dit heeft met je kleurtype te maken; de tint van je huid en de kleur van je ogen en haar. Het is daarom belangrijk dat je je bewust bent van je ondertoon en welke kleuren je wel of juist niet goed kan hebben. Wanneer je kleding draagt die niet goed bij de kleuren van je huid, ogen en haar passen, zorgt dat ervoor dat je vermoeid en grauw oogt. Andersom laten kleuren die juist wél ontzettend goed bij je passen, je jeugdiger, frisser en vrolijker ogen. Je het vast wel eens meegemaakt dat je van alle kanten complimenten ontving, toen je een bepaalde jurkje of truitje droeg. Let dus op met verkeerde kleuren. Deze kunnen je zelfs voller laten lijken dan je eigenlijk bent.

5. Let op de details

Wanneer je een kledingitem ziet hangen waar je enthousiast over bent, ben je al snel geneigd om niet op de details te letten. Dit is ook één van de veel voorkomende stijlfouten en absoluut niet handig. Want het zit ‘m juist in de details. De details kunnen het item maken of kraken. Een broek die nét iets te strak zit, zakken die te ver uitstaan, knopen die nog maar net dicht kunnen of brede schouderpanden, waardoor je veel breder oogt dan je bent. Allemaal geen goed idee en dus ook niet meer doen. Ben je van plan om binnenkort je kast uit te mesten of nieuwe kleding te shoppen? Neem deze tips als uitgangspunt. Wees kritisch op de details van kledingstukken.

Verkeerd ondergoed stijlfouten tips
6. Verkeerd ondergoed

Onderschat nooit de kracht van goed zittend ondergoed. Ondergoed is ontzettend belangrijk, het is de basis van je look. Het juiste ondergoed maakt je outfit, terwijl ondergoed dat verkeerd is je figuur totaal niet ten goede komt. Daarnaast zit ondergoed dat goed past ook veel lekkerder en zorgt het ervoor dat je kleding beter en mooier zit. Denk aan een bh dat niet de goede maat heeft of van het juiste stof is. Dit kledingfoutje scoort heel hoog in de categorie meest gemaakte stijlfouten.

Een bh kan wonderen doen voor je figuur, dus zorg ervoor dat je de maat en soort draagt. Strakke kleding vraagt om naadloos ondergoed. Een string is in zo’n geval ook niet altijd de ideale optie. Je hebt soms gewoon ondergoed nodig dat iets meer bedekt. Een hoog broekje verhult soms bijvoorbeeld wat meer, evenals steviger en corrigerend ondergoed. Het zorgt allemaal voor een beter silhouet en daarom de investering meer dan waard, als je het mij vraagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *