Dresscode comfortabel/casual chic? Zo doe je dat

Casual chic look styling tips

Het is voor elke vrouw wel herkenbaar. Dagen waarop we voor onze kledingkast staan en geen idee hebben wat we aan moeten trekken. Als je voorkeur uitgaat naar een casual look, kan het zijn dat het al gauw té casual wordt. Een comfortabele/casual chic outfit is dan de gulden middenweg. Met deze look kan je namelijk nooit de fout in gaan. Maar waaraan moet deze look voldoen en hoe je combineer je dat? In deze blog help ik je een handje met behulp van tips! Lees je mee?

Casual chic

Wanneer je geen zin hebt in een dress up, is de comfortabel/casual chique look dé oplossing. Casual chic is namelijk net iets gekleder dan de dresscode smart casual. Het uitgangspunt van de dresscode casual chic is dat de kledingitems goed draagbaar zijn, maar de outfit tegelijkertijd wel een chique uitstraling heeft. Je combineert dus eigenlijk comfortabele, dagelijkse kleding met items die iets netter zijn. Belangrijk is dat de kleding er wel goed verzorgd uitziet. Kledingstukken met vale plekken, slijtage gaten en/of rafels zijn een no go bij deze kledingstijl.

Voordeel bij deze dresscode is dat de kleding goed te combineren, waardoor er talloze mogelijkheden zijn om een casual chic look te creëren. Daarnaast kun je het helemaal naar je persoonlijke stijl stylen, met kledingitems die goed bij jou passen. Ben jij benieuwd hoe je jouw kleding kunt combineren voor een casual/comfortabel chique outfit? Hieronder vind je een aantal tips!

How to style?

Kleed jij je graag comfortabel, maar wil je er tegelijkertijd netjes en modieus uitzien? Dan past de kledingstijl casual chic goed bij jou. Dit is een informele dresscode, kan naar veel gelegenheden gedragen worden en met de juiste accessoires worden de puntjes op de i gezet. Kun jij wel wat hulp hierbij gebruiken? Zo creëer je een casual chique outfit!

Kledingstukken

Er zijn veel kledingitems waarmee je moeiteloos een casual chique look samenstelt. Denk onder andere aan een sportieve top op een nette pantalon. Comfortabel, maar toch stijlvol en netjes. Een ander item dat we bij deze kledingstijl vaak voorbij zien komen is de maxi rok. De lange rok biedt vele voordelen en staat bij deze dresscode geweldig in de combinatie met een blouse. Mega comfortabel en tegelijkertijd super modieus.

Een rechte jeans met een klassieke witte blouse is ook een winnaar bij deze kledingstijl, maar ook voor een jurk met een sportieve jack erover of een rok met een oversized trui kan gekozen worden. Zolang de kwaliteit en de stoffen van de kleding goed is, kan het allemaal en past het thuis in deze kledingstijl.

Schoenen

Wil je graag een beetje extra uitpakken? Dan kies je voor een paar mooie hakken onder je casual chique outfit, maar dit is zeker niet essentieel. Deze look kun je namelijk ook eenvoudig combineren met een paar hippe sneakers. Comfortabel, maar toch ontzettend stijlvol. Ga wel voor een paar schone, nette sneakers om je casual chique look compleet te maken. Daarnaast is elke andere platte schoen ook een goede optie.

Accessoires

Met behulp van accessoires kleed je deze look verder aan en vul je het geheel aan. Kies voor subtiele sieraden en een trendy tas. Met passende accessoires kun je je outfit ook nog eens kleurrijker maken, wanneer je dat wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *