Fashion voornemens voor een stylish 2022

Fashion voornemens tips

Happy new year allemaal! Dat het maar een geweldig en gezond jaar mag worden, in style natuurlijk! Een nieuw jaar, betekend een nieuwe start. Een nieuw jaar gaat vaak ook samen met nieuwe voornemens. Een enorm cliché, want ze vliegen je aan het begin van een nieuw jaar iedere keer weer om de oren. Gaan we het nu echt een waarmaken, of verdwenen deze goede voornemens na een paar weken alweer in de prullenbak? Heb jij voor dit jaar goede voornemens op het gebied van mode, om het jaar stylish tegemoet te gaan? Er zijn er in ieder geval een aantal te noemen en die heb ik in deze blog voor je verzameld. Ben jij er klaar voor?

Fashion voornemens

Een gelukkig en gezond nieuw jaar in style, dat is iets wat we allemaal wel graag willen vermoed ik. Naast de “standaard” goede voornemens zijn er ook voornemens op het modegebied te bedenken. Ben jij wel toe aan meer fashion? Zijn er dingen die jij op het gebied van fashion anders wilt gaan aanpakken dit jaar? Er zijn genoeg dingen op dit vlak te benoemen die je wellicht anders zou willen doen. Om je wat ideeën te geven, heb ik hieronder alvast een aantal fashion voornemens voor je op een rij gezet. Voornemens waarmee je je styling kunt verbeteren en andere handige tips. Hiermee ga jij het jaar goed en stijlvol beginnen!

Kastopruiming

Het eerste fashion voornemen is wel vanzelfsprekend; het houden van een grote kastopruiming. Ga je kledingkast opruimen, zodat je weer een garderobe creëert die overzichtelijk is. Zo weet je ook weer welke items je eigenlijk allemaal in je kledingkast hebt liggen en hangen. Wees hierbij kritisch en bedenk goed welke kledingstukken echt bij je passen en wilt houden en waar je liever afscheid van neemt. De kleding die weg kan, kan je gaan verkopen of anders doneren via één van de kledingcontainers. Er zijn super handige apps waar je je kleding makkelijk kunt verkopen. Op deze manier kan je iemand anders blij maken met jouw items en verdien jij weer een paar euro om eventueel iets nieuws te kopen!

Capsule garderobe

Een nieuw jaar is het perfecte moment om eindelijk eens met een capsule wardrobe te beginnen. Dit is een Frans systeem dat start met een goede basis. Basics zijn de basis van je kledingkast en met deze basis kan je eindeloos outfits combineren. Deze kledingitems zijn tijdloos, waardoor je er een lange tijd profijt van hebt. Hier mag je dus best wat budget voor vrijmaken dit jaar. Naast deze basics, koop je vervolgens ieder seizoen maximaal vijf trendy kledingstukken die je nog niet in je kast hebt hangen. Geen miskopen, alleen kledingitems die matchen met jouw stijl, je goed staan en waar jij je goed in voelt. Style je basics met de trendy items en je creëert gegarandeerd de mooiste looks. Met zo’n garderobe loop je er altijd stijlvol bij!

Sieraden

Sieraden en andere accessoires zijn de perfecte finishing touch voor een outfit. Investeer in sieraden die écht een goede toevoeging aan je looks zijn. Statement sieraden zijn onwijs trendy en geven je outfit zeker een boost. Al zijn eenvoudige en minimalistisch sieraden altijd handig om op terug te kunnen vallen. Investeer daarom liever in een aantal sieraden die tijdloos zijn en mooi blijven, dan alleen aan trendy exemplaren.

Meer kleur

Draag jij vaak donkere kleuren? Dan is het hoog tijd om dat dit jaar eens anders. te doen. De kledingkasten van de meeste vrouwen zijn nog steeds voor het meerendeel gevuld met zwart, donkerblauw, grijs en wit. Met hier en daar af en toe een printje. Je garderobe kan echt wel wat meer kleur gebruiken! Doe jij daar ook aan mee?

Designer item

Bespaar je door deze fashion voornemens dit jaar wat geld? Dan kan je dat bijvoorbeeld investeren in een item van een designer dat je al heel lang, heel graag hebben wilt. Het voordeel hiervan is dat dit soort items super lang mee gaan. Droom je hier al tijden van en ga jij daar heel blij en gelukkig van worden? Dan is dit het jaar om deze droom werkelijkheid te laten worden!

Nieuwe sportoutfit

Een nieuw jaar gaat ook vaak samen met goede voornemens als gezonder leven en meer sporten. Ben jij dit ook van plan? Denk dan eens na over een nieuwe sportoutfit. Van mooie sportkleding wordt elke vrouw happy en het motiveert je ook om daadwerkelijk naar de sportschool te gaan.

Duurzamer winkelen

Duurzamer shoppen is ook een goed fashion voornemen. Altijd maar nieuwe kleding kopen, heeft niet alleen een negatief effect op je portemonnee, maar ook op de natuur en het milieu. Shop dit jaar vaker iets bij duurzame winkels en/of verdiep je in de mogelijkheden om tweedehands kledingitems aan te schaffen. Daarbij kun je je natuurlijk ook voornemen om wat minder kleding te kopen. Je kledingkast verduurzamen is in ieder geval een hele goede in het rijtje met fashion voornemens.

Met welke van deze fashion voornemens ga jij dit jaar aan de slag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *