Grijs is een multifunctionele kleur en zo draag je het

Grijze jeans stylingtips

Dat grijs een saaie kleur is, is in de fashionwereld al tijden een achterhaald idee. Grijs is zelfs een geweldig handige kleur als het om kledingitems gaat. Het is misschien niet de eerste kleur waar je aan denkt als je iets basics en neutraals zoekt, maar deze kleur mag niet ontbreken in je kledingkast. Niet alleen als één van de basiskleuren, maar ook om fashionable looks mee te creëren. Grijs heeft vele voordelen. In deze blog vertel ik je meer over deze multifunctionele, tijdloze klaar en op welke manieren je deze kleur kunt combineren!

Ode aan grijs

Er bijna geen andere kleur dat op zoveel manieren gebruikt kan worden als grijs. Je kunt er echt alle kanten mee op! Grijs is veelzijdiger dan de andere neutrale tinten en bijvoorbeeld precies goed wanneer je zwart te somber en saai vindt, en wit ook geen geschikte kleur voor je outfit vindt. Daarbij loop je bij deze kleur minder risico op vuil en vlekken dan bij witte kleding. De vele verschillende grijstinten bieden ook nog eens talloze styling mogelijkheden. De vele kleurschakeringen zijn zo variërend, dat je met zekerheid de perfect grijstint voor jezelf kunt vinden. Grijze kleding kan onder andere warm, medium, donker en koel zijn.

Afhankelijk van de combinaties, kun je er allerlei looks mee creëren. Van casual tot sportief en van trendy tot elegant en vrouwelijk. Het is met alle basiskleuren te combineren en kan elk seizoen, dus het hele jaar door, worden gedragen. Deze tijdloze kleur kan altijd en is niet afhankelijk van modetrends. Lees snel verder en ontdek hoe jij je grijze kledingitems nog beter kunt stylen.

Grijze outfits

Ben jij op zoek naar inspiratie voor outfit met de grijze kleur in de hoofdrol? Bekijk dan snel onderstaande stylingopties!

1. Monochroom

Een outfit helemaal in het grijs behoort tot de vele stijlvolle opties. Persoonlijk ben ik een groot fan van ton-sur-ton combinaties, en ook met grijs. Dit kan misschien zorgen voor een “grijze muis” gevoel, maar wanneer je de volgende drie aandachtspunten gebruikt kan het niet misgaan. Style maximaal drie grijze tinten in verschillende dieptes (licht-, midden- en donkergrijs) met elkaar, voor een prachtige, eigentijdse en stijlvolle grijze outfit. Combineer bij voorkeur koele met koele grijstinten en warme grijzen bij warme. Nog een goede tip voor een flatterend silhouet; draag donkere tinten grijs op de lichaamsdelen die je het liefst wil camoufleren en lichte kleuren grijs op de delen waar je trots op bent en graag wilt benadrukken.

2. Minimalistisch

Voor een modieuze look kun je ook verschillende tinten van de zogenoemde “non-kleuren” zwart, wit en grijs met elkaar combineren. Camel combineert ook prachtig met grijs. Alle deze kleuren geven je look een nonchalante, elegante uitstraling. Grijs over zwart maakt het zwart in je outfit minder hard. Deze stylingtip is perfect voor de minimalistische stijl.

3. Sportief

De kleur grijs wordt ook al gauw met sportief geassocieerd. Denk aan hoodies, joggingbroeken en comfortabele capuchonvesten. Inmiddels zijn deze comfy items niet meer uit het straatbeeld weg te denken en zijn het echte musthaves voor je garderobe.

4. Met andere kleuren

Met grijs als de ideale basiskleur kan deze tint dan ook perfect met andere kleur gestyled worden. Het is een perfecte ondergrond voor de “echte” kleuren. Iedere kleur gaat eigenlijk wel goed met grijs samen. In het voorjaar en het zomerseizoen gaat de voorkeur vooral uit naar pasteltinten voor een on-trend look. Grijstinten worden heel vrouwelijk, chic en elegant wanneer ze met pasteltinten gecombineerd worden. Door het in de mix met bijvoorbeeld rood of roze te gooien, ontstaat er een verrassende en spannende outfit. Dit komt doordat het contrast tussen deze kleur heel sterk ik. Je look krijgt direct meer pit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *