Met de power suit zit jij dit najaar gebakken

Vrouw met een gele power suit

Een man in pak, welke vrouw houdt daar niet van? Maar vergis je niet, want wij vrouwen kunnen er ook wat van. Het schijnt dat wij vrouwen onszelf ook beter voelen als we ons in een soortgelijke outfit hijsen. Een vrouw in een mooi pak kan één van de meest sexy en stijlvolle verschijningen zijn. Hillary Clinton is er dol op, broekpakken voor vrouwen. En tegenwoordig is de rest van modeland er ook nog eens dol op. Het vrouwenpak is hot en een trend waarin we moeten investeren. Een pak bij vrouwen is misschien nog wel mooier dan bij mannen, mits het een mooie stof en een goede pasvorm heeft en goed gedragen wordt. Dat kan jij ook!

Vrouw met power suit aan het shoppenTerug in de tijd

De geschiedenis van de vrouwelijk power suit gaat way back en gaat hand in hand met hoe vrouwen in het leven stonden. Coco Chanel heeft daar een enorm impact op gehad. Chanel bracht twee onmisbare klassiekers op de markt: het vrouwenpak en “the little black dress”. Decennia lang waren gingen de vrouwen ingesnoerd met korsetten door het leven. Tijdens de Eerste Wereldoorlog namen steeds meer vrouwen noodgedwongen het werk van hun afwezige mannen over, waarbij ze ook de broeken van de mannen gingen dragen. Coco droeg ook graag broeken en ging vrouwenbroeken ontwerpen. Coco was de eerste ontwerper die mannenpakken verbouwde tot elegante pakken voor de vrouwen. Ook was ze één van de eerste vrouwen die erin werd gespot. Hoewel het voor haar geen modebeslissing was, kopieerden andere vrouwen haar vrij snel. Het complete pak is groot geworden dankzij Coco Chanel.

Tips om het vrouwenpak goed te dragen

  • de pasvorm is het belangrijkste: bij een oversized jasje draag je een smallere broek met strakkere pijpen. Kies je voor een strak jasje, dan kun je er heel goed een wijdere pantalon bij dragen
  • kijk naar gelegenheid: voor op je werk kun je natuurlijk niet met een half open blouse aan komen zetten, maar voor een feestje kun je best een klein stukje van je mooie kanten bh laten zien
  • met een paar mooie hakken lijkt je lichaam langer en loop je vaak vrouwelijker, waardoor jij het pak draagt inplaats van dat het pak jou draagt
  • voor een klassieke look kan je het beste voor het zwart-witte pak kiezen. Voor een meer speelse outfit kan je een pak in een andere kleur of stof dragen
  • kijk naar hoe je wilt overkomen: met strak haar naar achteren en een pak ziet er vaak strenger uit dan een vrouw met los, messy haar in een pak. Kleine details kunnen je look compleet veranderen.

Vrouw met een zwart-wit power suitDe power suit anno 2017

Het broekpak voor vrouwen is terug van nooit weggeweest. De pantalon en de blazer hebben wederom een plek veroverd in de harten van de dames en op de voorste rijen van de catwalkshows. Tijdens de modeshows van diverse modehuizen zijn de leukste ensembles voorbijgekomen. Dat beloofd wat! Dat de pakken voor vrouwen zo geliefd zijn is logisch. Het doet werkelijk niets af aan je vrouwelijkheid, ze zijn er in alle vormen en maten en het is de perfecte uitkomst als je weinig tijd hebt. Met één item ben je namelijk klaar voor de dag! Ja, de power suit is dit jaar weer hartstikke trendy! Daar worden we toch blij van? Eigenlijk zijn de power suits elk jaar weer een hit, maar de manier waarop het vrouwenpak gedragen wordt is wel iedere keer anders.

De keuze in broekpakken is royaal te noemen. In de winkels vind je tegenwoordig broeken en blazers in effen, alle kleuren van de regenboog of met print. De mogelijkheden in printjes zijn ook eindeloos, gestipt, gestreept, gebloemd, daar word je spontaan hebberig van! Met een power suit zit je dit najaar gebakken. Een power suit is makkelijk te dragen, vrouwelijk én fashionable. Ga dus voor een power suit dit seizoen!

Najaar

Dit najaar mag je flink spelen met het vrouwenpak. En het leuke is dat je het vrouwenpak ook gewoon kunt dragen tijdens niet-zakelijke gelegenheden. Combineer verschillende kleuren colberts en broeken met elkaar. Draag er een paar sneakers of instappers onder voor een casual look en wissel naar pumps voor een feestje, etentje of voor op je werk. Draag bijvoorbeeld een opvallend gekleurd broekpak met een t-shirt, platte schoenen en accessoires in nude kleuren of andere neutrale tinten voor een modieuze outfit voor elke dag. Maak er voor de avond een elegante en chiquere versie van door een broekpak in een donkere kleur te dragen met een zijden blouse, bijpassende sieraden en hoge hakken om het geheel vrouwelijk en sexy te maken! Daarmee wordt de power suit een echte blikvanger. Tover jezelf dus om tot een heuse gentlewoman en ga voor de powersuit anno 2017!

De stoffige mantelpakjes zijn verleden tijd, de carrièrevrouw van nu straalt in een power suit! Is jouw garderobe al voorzien van deze trend? Kijk hier voor inspiratie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *