Met deze shoptips slaag jij altijd

Blije vrouw shoppen - shoptips

Shoppen is toch wel één van mijn favoriete bezigheden. Ik winkel er heel wat op los. In de stad, maar ook online. Op dit moment blijven de winkels en webshops maar volstromen met leuke, trendy items voor de herfst en winter. Het is dan zó verleidelijk om weer iets nieuws te kopen. Soms doe je een miskoop en soms ben je naar iets specifieks op zoek, wat je nergens kunt vinden. Of je winkelen nu leuk vindt of niet, vroeg of laat komt er op een bepaald moment frustratie op de kop zetten. Hoe voorkom je een miskoop? Wat zijn de beste tijden om te shoppen? Eigenlijk kunnen we allemaal nóg beter kunnen worden in shoppen. Heb jij een dagje shoppen op de planning staan? Lees dan deze shoptips voor een geslaagd dagje shoppen!

Stress tijdens het shoppen - shoptipsShop outfit

Als je gaat shoppen is het handig als je kleding draagt wat lekker zit, waar jij je goed in voelt en waarin je je snel kunt omkleden. Op deze manier kost het niet veel moeite om kleding te passen. Kies voor een dagje shoppen een paar schoenen waarop je een lange tijd comfortabel kunt lopen en neem een handige tas mee, zoals een grote, compacte schoudertas waar je al je aankopen in kunt doen. Dan hoef je niet met al die plastic tassen te sjouwen die je armen knellen. Weg irritaties!

Shop doelgericht

Impuls aankopen zijn vaak miskopen en die wil je, zoveel mogelijk, voorkomen. Bekijk je kledingkast en bedenk van tevoren goed wat je wil én niet nodig hebt. Onthoud wat je thuis al hebt. Maak desnoods een lijstje met wat je graag wilt hebben en bedenk alvast in welke winkels je kunt slagen. Weet goed wat je wilt aanschaffen, je zult dan ook betere aankopen doen. En ja, je komt vaak met de leukste dingen thuis als je er niet naar op zoek ben, maar dat is een mentaal iets.

Shoptijden

Één van de shoptips die ik je absoluut kan aanraden. Probeer drukke dagen en tijden te vermijden als je wilt shoppen. Ga op een doordeweekse dag de stad in, in plaats van in het weekend. In het weekend is het wel gezelliger, maar altijd drukker in de stad. Je gaat dan gehaast shoppen, andere mensen lopen je constant in de weg en je komt in veel gevallen met de verkeerde kleding thuis. Ga bij voorkeur in de ochtend shoppen of ‘s middags na 16.00 uur. Op deze momenten is het rustiger in de stad, heb je alle ruimteen  zijn de pashokjes vaak ook vrij.

Relaxen tijdens het shoppen - shoptipsShop in je eentje

Minder gezellig, maar het heeft wel voordelen. Het is veel slimmer en efficiënter om alleen op pad te gaan. Ik vind het heerlijk! Als je dit nooit doet, zal het misschien even wennen zijn. Als je alleen shopt kies je je eigen shoproute en kun je overal zo kort of lang blijven als je zelf wilt. Daarnaast wordt je minder snel beïnvloedt door andere mensen. Wil je toch liever met iemand samen winkelen? Ga dan met een vriendin shoppen die en zelfde soort smaak heeft als jij en van wie je zeker weet dat ze eerlijk zegt hoe iets staat.

Shoproute

Vaak ga je tijdens een dagje shoppen de winkels in die je altijd kiest. Soms ben je toe aan iets nieuws. Als je eens iets anders dan normaal wil toevoegen aan je kledingkast, probeer dan eens nieuwe winkels en merken uit. Loop een keer winkels binnen waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Neem je tijd en kijk goed alle rekken door. Wie weet zit er een heel leuk merk tussen en kom je het item van je leven tegen! Op deze manier vind je misschien wel een nieuw merk of winkel waar jij voortaan je nieuwe favoriete kleding shopt.

Heb jij nog andere shoptips?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *