Miskoop voorkomen? Zo doe je dat

Vrouw miskoop gedaan

Het is een feit dat de meeste vrouwen van shoppen houden en dat daar helaas ook af en toe een miskoop bij zit. Het is ontzettend leuk om nieuwe kledingitems voor jezelf te kopen. Toch heb je achteraf soms spijt van je aankoop, omdat je het in een opwelling hebt gekocht. Je nieuwe aanwinst blijkt eenmaal thuis toch niet helemaal bij de rest van je kleding en stijl te passen of de pasvorm, kleur of stof valt tegen. We hebben allemaal wel een aantal kledingstukken in onze kast liggen die we eigenlijk nooit aantrekken. Wist je dat ongeveer 70% van de vrouwen één miskoop per maand doet? Dat is natuurlijk zonde, maar gelukkig kun je er wat aan doen! Daarom voor jou 7 tips om een volgende miskoop te voorkomen!

Nooit meer de mist in met aankopen

Denken aan shoppen

Miskopen kunnen op allerlei manieren in je kledingkast terechtkomen. Vooral tijdens de sale laten we ons vaak te snel verleiden door de afgeprijsde items en begaan we veel sneller miskopen. Als de uitverkoop zijn we er als eerste bij om onze slag te slaan en denken we minder goed over onze aankopen na. Ook op vakantie ga je vaak de mist in. Je wilt perse iets meenemen als aandenken, maar bij thuiskomst ben je toch niet zo blij met dat jurkje of topje. En er zijn nog meer redenen, waardoor je sneller een miskoop doet. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook al regelmatig de fout in ben gegaan. Gelukkig kun je voorkomen dat er nooit meer ongedragen kleding in je kast ligt. Hieronder vind je een paar tips die je wellicht kunnen helpen!

Zo voorkom je een miskoop

Maak een lijstje

Maak, voordat je gaat shoppen, een lijstje met items die je nodig hebt of echt wilt hebben en wees hierbij kritisch. Het is ook een goed idee om je kledingkast eerst op te ruimen, voordat je gaat shoppen. Zo weet je wat je wel en niet nodig hebt en voorkom je dat je doorslaat bij het zien van al die leuke jurkjes, tassen en schoenen. Als je je favoriete items opslaat in de webshops die je afspeurt en kijk regelmatig of ze al in de sale zijn. Als dit het geval is, kun jij de fashion items die op je wishlist staan ook nog eens met een mooie korting kopen!

Miskoop in de kast

Trek ik het echt aan?

Een simpele vraag die je jezelf kunt stellen als je kleding past, is of je het de volgende dag echt meteen aan zou trekken. Dit handige en effectieve trucje dwingt je om het item te visualiseren als onderdeel van je kledingcollectie en je af te vragen of de kleur je mooi staat, het de goede pasvorm heeft, of je je er prettig in voelt en of je het goed kan combineren met de andere items in je kast. Blijf bij jezelf! Is het een ja, dat weet je dat het bij je persoonlijke stijl past en is het een keeper.

Does it really fit?

Je hebt eindelijk de schoenen gevonden waar je al een tijd naar op zoek bent of je ziet het jurkje van je dromen hangen, maar ze hebben de items niet meer in jouw maat. Koop het dan niet. Een te kleine of grote schoen is niet goed voor je voeten en het loopt niet lekker. Hetzelfde geldt voor kledingitems. Koop alleen kleding die goed past. In iets dat te klein of te groot is, ga je je toch niet goed voelen. Laat je niet verleiden, als het niet past, past het niet! Koop je het wel? Dan heb je nog een miskoop die in je kast blijft liggen en is het echt zonde van je geld.

Basics mogen niet ontbreken

Bedenk, voordat je naar de kassa gaat om af te rekenen, of je met het item combinaties kunt maken met kleding dat je al in je kast hebt hangen. Hanteer de regel dat elke nieuwe aankoop bij minstens vijf dingen in je garderobe moet passen.

Kleding passen miskoop

Vaak kopen we loss items, die uiteindelijk soms lastig te combineren zijn met kledingstukken die je al hebt. Het is daarom beter om in setjes te denken. Mooie basics mogen daarbij niet ontbreken. Basics vormen namelijk de basis van je outfit en je kunt ze makkelijk combineren. Als je ze ook nog eens van een goede kwaliteit aanschaft, is een miskoop begaan bijna onmogelijk.

Blijf trouw aan jouw stijl

Je vindt het item echt geweldig, maar toch is er een twijfel. Neem in dat geval even afstand en loop bijvoorbeeld een blokje om. Zo voorkom je overhaaste beslissingen en miskopen. Ga op je gevoel af en vraag jezelf af of het wel je kledingstijl is. Er zijn namelijk genoeg argumenten te vinden waarom je het item zou moeten kopen. Bijvoorbeeld omdat het dé trend is.

Modetrends zijn erg leuk, maar blijf bij jouw eigen stijl. Is een oversized blazer helemaal hot en happing, maar draag je eigenlijk nooit blazers? Koop het dan niet, want de kans is soort dat je hem nooit zal dragen. Geloof me, dat kan je een hoop geld besparen. Je hebt het meeste aan kleding, schoenen en accessoires waar jij je happy in voelt. Bij twijfel niet kopen! Blijf je dat wauw gevoel toch houden en blijft het item steeds in je gedachten terugkomen? Dan weet je genoeg, ga dan terug naar de winkel!

Voorkom emo-shoppen

Voel je je verdrietig, heb je een baaldag of ruzie met je vriend of beste vriendin? Dan is het beter om niet te gaan winkelen. Shopping therapy helpt helaas niet om je lekkerder in je vel te laten zitten. Het kan dan wel heel ontspannend werken, maar de kans is groot dat je de winkel leeg koopt zonder er goed bij na te denken. En dan kom je thuis met, juist, één of zelfs meerdere miskopen. Ga liever een fijn stuk wandelen, je favoriete film kijken of iets anders doen waar je vrolijker van wordt.

Geen miskopen geld besparen

Ruilen of terugbrengen

Shop altijd bij winkels en webshops waar je je aankopen kunt ruilen en kunt terugbrengen of retourneren. Let altijd goed op de ruilcondities. Wanneer je bij thuiskomst spijt hebt van je aankoop en je zeker weet dat je het toch niet gaat dragen, breng het dan terug of ruil het om. Doet dit ook meteen. Als je het wel eerst in je kast laat hangen ben je vaak te laat, als je het alsnog terug wilt brengen. Krijg je niet je geld terug, maar ontvang je een tegoedbon? Besteed deze dan aan iets waar je wel absoluut zeker van bent.

Je eigen mening telt

Laat je tijdens het shoppen niet verleiden door de mening van anderen. Shoppen met vriendinnen is hartstikke gezellig, maar de enthousiaste meningen van je vriendinnen kunnen de kans op een miskoop vergroten. Luister daarom niet altijd naar de mening en goed bedoelde adviezen van anderen. Je bent zelf jouw beste raadgever. Volg daarom je intuïtie. Voel e enige twijfel? Niet doen! Blijf bij je stijl en houd vast aan je eigen stijl en smaak. Koop alleen dingen waar je je goed voelt en dat je super leuk staat!

Wat doe jij om miskopen te voorkomen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.