Sneakpeak: Modekleuren voorjaar 2020

Stylish vrouw in geel pak modekleuren lente

Het is altijd leuk om op fashiongebied vooruit te kijken, ook al zitten we nog midden in de winter. Je vindt het, net als ik, vast fijn om te weten welke modekleuren er dit voorjaar verwacht worden. Pantone heeft net als de vorige keren, ook voor komend voorjaar een voorspelling gedaan. Met deze kleurentrends kun je allerlei kanten op. Wauw, wat een mooie combinaties. Onze voorliefde voor rode tinten, oranje en okergeel blijft deze lente en zomer een trend, net als de neutrale kleuren. Anders dan afgelopen seizoen, gaan we wel meer blauwe en groene tinten zien. Daarnaast zijn er ook een paar uitschieters met knal- en pastelkleuren. Één ding is in ieder geval zeker; met dit kleurenpalet gaan we een vrolijk en bijzonder voorjaar tegemoet. Bekijk hieronder de modekleuren en kies je favorieten!  

Tipje van de sluier

Kijken jullie ook met smart uit naar de collecties voor dit voorjaar? De natuur gaat volgens de trendwatchers een belangrijke bron van inspiratie vormen. Er zijn veel levendige en heldere tinten die bijzonder geschikt zijn voor het lente- en zomerseizoen. Liefhebbers van aarde- en neutrale tinten zijn er ook voldoende kleuren die op hun goedkeuring kunnen rekenen. Het is eigenlijk een mix van neutrale, pastel, felle en donkere tinten. Ben je benieuwd in welke kleuren jij alvast kledingitems voor dit voorjaar moet shoppen? Scroll snel verder voor een overzichtje van de belangrijkste modekleuren!

Fashion in neutrale tinten modekleuren lente

4x modekleuren lente en zomer 2020

Trendkleur 1: Rustgevende neutrale tinten

We kunnen er niet omheen: ook komend voorjaar zijn natuurlijke kleuren alom vertegenwoordigd in het kleurenpalet. Nude tinten als gebroken wit en ecru gaan in de lente en zomer ontzettend populair worden. Heel fijn, want deze tinten kan je met vrijwel elke andere kleuren en materialen combineren. Materialen waarmee de neutrale tinten veel gaan zien zijn bijvoorbeeld biologisch katoen, linnen en jute. Kledingstukken lijken simpel, maar zijn het niet. Prints en designs worden tot de essentie gebracht door het gebruik van vormen en patronen als lijn, cirkels en vierkanten. De verschillende neutrale kleuren zijn fijne basiskleuren die goed draagbaar zijn en zowel kracht als rust uitstralen. Voor een klassieke, vrouwelijke look draag je diverse nude tinten met elkaar. Ga je voor een stoere look? Kies dan voor de combinatie met een donkere kleur.

Trendkleur 2: Kleuren van de oceaan

Tegenwoordig worden we ons allemaal steeds vaker bewust van de impact die we met z’n alleen op het milieu uitoefenen. We maken ons dan ook meer en meer zorgen over onder andere de vervuiling door plastic en de rol die de fashion industrie daarin speelt. Daarom gaat de voorkeur van veel consumenten tegenwoordig uit naar modemerken die hun invloed op het milieu proberen te verminderen, door bijvoorbeeld gebruik te maken van gerecycled materiaal en plastic. Gelukkig zetten veel instanties zich tegenwoordig in voor een betere leefomgeving.

Blauwe top lente fashionkleuren

Ontwerpers dragen dit voorjaar hun steentje bij door een “schone oceaan” als thema naar voren te schuiven. Denk aan kleding in modekleuren en patronen die je aan de zee doen denken. Kleuren als blauw, turkoois en groen zullen ruim vertegenwoordigd zijn, meestal met rood als accentkleur. Ook diep donkerblauw wordt een enorme populaire kleur. Het zijn koele, maar levendige kleuren met onbeperkte mogelijkheden. Daarnaast wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van plooien, nautische prints en fladderende silhouetten. Deze trend is geschikt voor casual en glamorouze outfits, én alles waar daar tussenin zit.

Trendkleur 3: Zonsondergang

Dan een mengeling van rode tinten, oranje, paars en fuchsia. Deze prachtige combinatie van kleuren die een stralende zonsondergang met zich meebrengt, heeft zowel de interieur- als de modebranche voor de lente en zomer van 2020 geïnspireerd. Rood is een essentieel onderdeel van praktisch iedere modeweek en is dan ook een kleur dat nooit uit de mode gaat. Dynamische kleuren als magenta, rood en roest zijn de meest rijke en levendige kleuren voor het voorjaar van 2020. Ze stralen warmte uit en zijn onmogelijk te negeren. Voordeel is dat ze het hele jaar door gedragen kunnen worden en zich heel mooi met de andere trendkleuren laten combineren. Deze krachtige kleuren zullen om die reden zeker door veel vrouwen in hun garderobe worden opgenomen. worden volop gecombineerd met een schitterende, romantische collectie als resultaat.

Groene jumpsuit fashionable outfit modekleuren

Trendkleur 4: Het groen van de natuur

Als laatste in het rijtje van modekleuren voor dit voorjaar: groen. Bij een seizoen waarbij de modekleuren geïnspireerd worden door de natuur, horen uiteraard ook groene tinten. Voor de lente en zomer collecties wordt er dan ook heel wat groen gebruikt. Hierbij gaat het om items in groene tinten, doordrenkt met functionaliteit. Zo zien we visjacks, t-shirts en cargobroeken met praktische zakken. Verzadigd uit technische, lichte stoffen. Het zijn echt juweeltjes van kleuren, verfijnd en elegant. Zo is diepgroen een boeiende kleur en met stip één van de meest volwassen modekleuren dit seizoen.

Welke kleuren zijn jouw favoriet? In onze webshop shop je alvast nieuwe stukken in deze kleuren voor in jouw kledingkast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *