Stylen met prints: 4 handige tips

Prints stylen tips

Bloemen, stippen, strepen, ruiten, dieren. Prints, we zijn er dol op. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende printjes in het modebeeld te zien. Elk seizoen zijn er wel een aantal trending. Dat is niet zo gek ook, want een print kan de eye catcher van je outfit zijn. Ze kunnen geweldig staan, maar een look ook compleet verpesten. Het combineren vergt namelijk wel enige stylingsvaardigheden. Prints kunnen op de juiste manier accenturen, flatteren en het nodige camoufleren. Ik geef je in deze blog richtlijnen, zodat jij je favoriete prints met een gerust hart kunt dragen. Lees je mee?

Prints dragen

Alle items met prints is op dit moment helemaal trendy, en dat is al tijden zo. De mode draait er sinds een aantal seizoenen volledig om. Printjes kom je tegen op allerlei kledingitems; t-shirts, tops, blouses, broeken, rokken, jurken en inmiddels zelfs op accessoires en schoenen. Het stylen ervan is alleen zo eenvoudig nog niet. Het is belangrijk dat je precies weet hoe je het kunt stylen, want er is een hele dunne lijn tussen stoer, stijlvol en sexy, en tussen goedkoop en chaotisch. Het is een lastige oefening, maar wanneer het slaagt, ziet het er prachtig uit en creëer je een wauw factor. Hou jij wel van het dragen van een printje? Ik deel een paar do’s en dont’s met je en vertel je hoe je printjes als stylingtool in kunt zetten. Met deze tips style jij als een pro!

Printjes stylen

De ene houdt er van, de ander vindt het niets; prints in allerlei soorten en maten! Waar moet je op letten als je prints wilt dragen? Printjes kunnen in lijn zijn met de modetrends, een figuur of stof op de juiste manier benadrukken, en zorgen voor een classy contrastgevoel. Kies het kledingitems dat je graag wilt dragen en maak van daaruit je outfit af. Doe dit aan de hand van de volgende tips, experimenteer er op los en creëer fashionable looks!

1. Overeenkomsten

Om enigszins rust in je look met print(s) te creëren, is het belangrijk dat er ergens in je outfit een overeenkomst moet zijn. Dit kan materiaal zijn, een zelfde soort print van een ander item of een kleur. Zo zorg je ervoor dat het geen bont geheel wordt, maar dat er juist een samenhang ontstaat. Dit is vooral erg belangrijk wanneer je meerdere prints in je outfit wilt mixen. Op deze manier oogt het allemaal wat rustiger.

2. Grote en kleine prints mixen

Prints met elkaar combineren is niet verboden. Het is dan wel belangrijk te weten welke prints bij elkaar passen en gemixt kunne worden. Te veel stunten met kleuren en verschillende prints is echt een no-go. en wordt teveel van het goede. Zo kun je het beste uitgesproken, opvallende prints met rustige, kleinere prints combineren voor een overzichtelijk geheel. Printjes zoals de luipaard, stop, streep of ruit kunnen als basis dienen en zijn een goed uitgangspunt om te mixen met drukkere prints, zoals het bloemenpatroon. Draag de grootste, meest opvallende print op het slankste lichaamsdeel voor het mooiste effect. Probeer daarnaast twee kleuren de hoofdrol te laten spelen in je look. Maak het eventueel af met een paar mooie sieraden.

3. Items zonder print

Hoe meer prints, hoe hysterischer je look. Door voor een paar schoenen, sjaal, tas of andere accessoire te kiezen zonder print, maak je het geheel een stuk draagbaarder. Je creëert ook een rustigere outfit door het wat kleur betreft, subtieler te houden. Neutrale tinten doen het altijd goed en zijn bovendien hartstikke on-trend. Prints in deze kleuren ogen ingetogener.

Wanneer je je outfit liever niet (te) druk wilt maken, kun je een item met print stylen met een effen item. Combineer bijvoorbeeld een rok met bloemenprint met een effen gekleurde top. Hierdoor maak je je look juist smaakvol. Nog te druk? Style dan met een basic leren tas, zwarte laarsjes, witte sneakers of een jasje in een aardetint.  

4. Durf!

Het allerbelangrijkst is natuurlijk dat je een beetje lef nodig hebt om prints te combineren. Er is niets mis met opvallen, en het is ook wel eens goed om uit je comfortzone te stappen. En hoe kan je dat nu beter doen, dan met mode? Wees niet bang om wat te spelen met je outfit. Ga gewoon eens voor je spiegel staan en kijk wat je mooi vindt. Zo ontdek je al snel wat wel en niet werkt. Aan de slag dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *