Thuiswerken in een leuke outfit; dit zijn de voordelen

Thuiswerken anno 2020 in trendy outfit voordelen

Wie thuis kan werken, moet dat op dit moment ook doen. En daar wordt goed gehoor aan gegeven. Het is ontzettend rustig op de wegen, de treinen en bussen zijn zo goed als leeg. Thuiswerken is het mantra tijdens deze corona crisis. Veel mensen zijn niet gewend aan thuiswerken. Voor hen is dit ineens een nieuwe situatie. Waar moet je op letten bij het thuiswerken? Houd je je pyama, badjas of joggingpak lekker aan of kun je je beter gewoon aan kleden? Dat voelt onnodig en loungewear zit nu eenmaal ook stukken lekkerder. Heerlijk toch, in je joggingpak aan de keukentafel, met een kopje koffie achter je laptop? Dat klopt, maar toch is dat geen goed idee. Dit zijn de voordelen van jezelf wel opdoffen als je thuis werkt.

Hele dag in joggingpak; do or don’t?

Het zijn rare en bizarre tijden momenteel. We moeten goed op onszelf en andere passen en zoveel mogelijk binnen blijven. Veel mensen die het niet gewend zijn, zitten nu ook thuis te werken. Voor de één is dit gemakkelijk, voor de ander kan dit best wel een uitdaging zijn. In eerste instantie lijkt het heerlijk dat je even niet meer naar kantoor hoeft en lekker zonder make-up in je meest comfortabele kloffie, en met ongekamde haren aan het werk kunt gaan. Waarom zou je je ook helemaal opdoffen terwijl niemand (behalve je partner misschien) je thuis ziet?

Thuiswerken in joggingpak nadelige effecten

Groot gelijk, maar toch gaat dat snel over. Je gaat je (op termijn) echt slechter voelen als je er slonzig bij loopt. Dat thuiswerken in je chillpak geen goed idee is, heeft ook alles te maken met je productiviteit. En er zijn nog meer dan genoeg redenen om jezelf ‘s morgens gewoon netjes aan te kleden, voordat je thuis aan het werk gaat. Je hoeft echt niet de knapste van de straat te zijn, maar een slons is het andere uiterste. Speciaal voor jullie heb ik de voordelen, van jezelf in een mooie outfit hijsen, voor je op een rijtje gezet!

5x voordeel thuiswerken en netjes aankleden

Voor veel mensen leek het misschien een droom: thuiswerken in je joggingpak. Je hoeft je niet aan te kleden en kunt lekker de hele dag chillen in je relaxte outfit. Dat is toch wel het summum van ontspannen werkdag, Of toch niet? Het blijkt namelijk dat thuiswerken in je pyjama of joggingpak helemaal niet zo goed is. Hoe pak je dat thuiswerken nou goed aan? Dit zijn de belangrijkste voordelen van getting yourself up als het aankomt op thuiswerken!

1. Routine

Het aanhouden van een routine tijdens deze periode van thuiswerken is heel belangrijk. Zet je wekker, kom uit bed, stap onder de douche en kies een leuke outfit uit. Jezelf goed voelen? Dat draait allemaal om ritme. Houd zoveel mogelijk hetzelfde ritme aan zoals je op een normale werkdag zou doen. Zo maak je iets leuks van de dag, ben je gemotiveerder en het helpt je je energiek en fit te voelen. Ik geef het toe: af en toe is het heerlijk om wat langer te blijven en jezelf op een kop koffie in bed te trakteren. Maar het is echt minder goed voor je gemoedstoestand dan wanneer je voor routine zorgt en op een vast tijdstip op staat.

Mooie vrouw zoekt outfit uit voor dagje thuiswerken
2. Productiviteit

Door het thuiswerken vervaagt de scheidslijn tussen werk en privé maakt iets. Voor sommige mensen is het omwisselen van een joggingpak voor een mooie outfit, een mentale knop die wordt omgezet als het startsein voor het begin van een nieuwe werkdag. Doe je dat niet, dan ben je gedurende de da veel sneller afgeleid door andere dingen. Denk aan huishoudelijke klusjes, op de bank hangen en tv kijken et cetera, terwijl de uren van de werkdag langzaam wegtikken. En dat luie gevoel is natuurlijk niet heel bevorderlijker voor je productiviteit. Het aantrekken van een paar gezellige, leuke kledingitems helpt je enorm om naar een werkmodus te schakelen. Je voelt je direct een stuk productiever.

3. Zelfverzekerder

Wanneer je je gewoon netjes aangekleed bent tijdens het thuiswerken, voel je je meteen ook zelfverzekerder. Je schrikt niet als je in de spiegel kijkt en je voelt je op deze manier de beste versie van jezelf. En dat wil je het liefst elke dag toch?

4. Online vergaderen

Omdat je collega’s ook je productiviteit aanwakkeren, is het erg belangrijk dat je goed contact met ze onderhoudt. Vergaderingen, wekelijkse overleggen en brainstormsessies vinden nu online plaats via Skype of Google Hangout. Of wat denk je van gewoon zo even tussen neus en lippen door gezellig kletsen met een collega? Deze momenten moeten doorgaan natuurlijk! En die Skype calls doe je een stuk sneller als je niet in je joggingpak zit, maar een mooie outfit hebt aangetrokken, je haren in model hebt gebracht en je make-up routine hebt gedaan. Al is het alleen maar voor de gezelligheid.

Normale ochtendroutine videocall thuis aan het werk
5. Meer beweging

Als je bent aangekleed ben je ook geneigd meer te bewegen, dan wanneer je de hele dag in je joggingpak blijft lopen. Je gaat bijvoorbeeld sneller naar buiten om wat boodschappen te halen een stukje te wandelen of je afval naar de container te brengen. Dat is in deze periode, waarin je misschien sneller snacks neemt, mooi meegenomen nietwaar?! Daarnaast is een half uurtje naar buiten voor een wandeling ook nog eens goed voor je bloedsomloop en productiviteit. Bovendien krijgen je hersenen zo meer zuurstof en krijg je meer energie om verder te werken.

6. Leuke outfits aan

Nog een voordeel van je normale ritme aanhouden en je netjes aan te kleden, is dat al jouw mooie items op deze manier niet ongedragen in je kledingkast blijven hangen. Ook als je thuis zit, verdien je het om er mooi en verzorgd uit te zien. Dus laat je kleding niet in je kast liggen te verstoffen en trek het ook als je thuis werkt lekker aan.

Joggingpak of pyjama uit dus en kleed je gewoon netjes aan, zoals je ook voor een dagje kantoor zou doen! Ben je nog op zoek naar een nieuwe outfit? Bekijk onze collectie dan eens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *