Tot welk kleurtype behoor jij?

Wintertype donkere kleuren outfit

Uiteraard kijk je meestal naar de laatste trends als het op het kiezen van items en kleuren aankomt. Toch kun je niet elke trend zomaar klakkeloos kopiëren. Niet elke kleur past namelijk bij jou. Er zijn kleuren die de één geweldig staan en voor de andere helemaal niets goed doen. Dat geldt ook voor jou. Sommige kleuren staan je fantastisch en andere maken je juist bleek. Herken je dit? Dit heeft te maken je teint en welk kleurtype jij bent. Voor iedere vrouw zijn er bepaalde tinten die beter bij de huid-oog en haarkleur passen. De juiste kleur kleding kan jouw extra doen stralen. Maar hoe weet je nu welke kleuren jij het beste kunt dragen? In de blog van vandaag gaan we na welke kleurtype jij bent en welke kleuren jij dus het beste kunt dragen!

Welke kleurtype ben ik?

Heb jij weleens een kleuranalyse gedaan of een kleuradvies gehad? Zo niet, dan heb je er vast weleens van gehoord. Iedereen heeft bepaalde tinten in haar uiterlijk, waardoor de juiste kleuren veel voor je uitstraling kunnen doen. Dit zijn de kleuren van je haar, huid en ogen. Deze kleuren bepalen welke kleurtype jij bent en welke kleuren het beste bij jou staan. In de kleurentheorie zijn er vier seizoenstypes: lente, zomer, herfst en winter. Iedereen kan worden onderverdeeld in één van deze vier types. De lente en de herfst worden de warme types genoemd, de zomer en de winter de koele types. Dit heeft allemaal niet met je karakter te maken, maar wel met de kleureigenschappen die het meeste op jou aansluiten.

Mooie vrouw in trendy look kleurtypes matchen advies

Op basis van je haarkleur, huidskleur en de kleur van je ogen kan je bepalen welke kleurtype je bent en welk kleurenprofiel daarbij hoort. En ja, er is zeker een heel scala aan kleding en kleuren die jou fantastisch staan! Het is alleen belangrijk dat je weet welke dat zijn. Met het juiste kleuradvies kom je al een heel eind, daarom vind je hieronder alle kleurtypes op een rij. Kleur jouw stijl!

Lentetype

Als eerste hebben we het lentetype. Je huid is licht van kleur, maar heeft een goud-warme ondertoon. Vaak in combinatie met sproetjes en zalmkleurige lippen. De haarkleur is over het algemeen warm en licht, zoals goudblond, honingblond en lichtbruin met soms een licht rossige gloed. Jouw ogen kunnen lichtblauw, grijsblauw, groen of lichtbruin zijn. De huid- en haarkleur hebben weinig contrast en je wordt meestal niet heel bruin in de zon.

Herken jij jezelf hierin? Dan ben je een warm kleurtype, wat betekend dat alle kleuren met een gouden ondertoon jou goed staan. Andere kleuren die jij in je kledingkast zou moeten hebben zijn oranje, koraalrood, zalmroze, mosgroen, taupe, goudbruin, camel, warme geeltinten, intensieve groentinten, licht marine en zandtinten. Bovendien kun jij lichte pasteltinten ook heel goed hebben.

Zwart, blauw, paars, wit en andere kleuren met een koele ondertoon kun je beter links laten liggen. Ze zijn te contrastrijk met je lichte huid en ogen al snel saai. zijn daarom niet aan jou besteed. Het allermooiste is het als je kiest voor een outfit met een uitbundig kleurenpalet.

Zomertype

Kleurtypes modetrend fashion tips en tricks

In tegenstelling tot het lentetype, is het zomertype een koel type. Je huid heeft een koele ondertoon en is meestal licht van kleur. Het heeft iets melkachtigs. Je haarkleur is licht- tot asblond en soms zelfs middenbruin, zonder warme glans en je ogen zijn lichtblauw, blauwgroen of grijsgroen. Je wordt eigenlijk nooit en bruin.

Herken jij jezelf in dit profiel? Dan kun je het beste voor kleuren, die net als je huid, koel zijn. Denk aan blauw in alle nuances, grijstinten, groentinten, roodtinten, lavendel, lila, poederroze en aubergine. In principe kun je alle blauw- en paarstinten perfect dragen, omdat ze je ogen laten knallen. Zwart, donkerbruin, goud, geel, oranje en felgroen zijn kleuren die je beter niet kunt dragen. Ze laten je flets lijken en dat wil je het liefst voorkomen. Draag de goede kleuren het liefst ton sur ton, dus een outfit in dezelfde kleur in verschillende tinten.

De zomerhuid heeft een blauw-roze ondertoon en is helder van tint. Jouw haarkleur varieert van platinablond tot donkerbruin en je ogen zijn meestal grijsblauw of grijsgroen.

Kleurtype herfst fashion styling tips

Herfsttype

Het volgende kleurtype is het herfsttype. De donkere variant van het lentetype en is te herkennen aan een licht tot beige huidskleur en donkerblond tot chocoladebruin haar dat vaak een warme, koperen gloed heeft. Je huid kan een warme, gelige ondertoon hebben en bij dit kleurtype komen ook vaak sproetjes voor in de zomer. Je oogkleur is veelal bruin, maar groen komt ook vaak voor. Over het algemeen word jij snel goed bruin in de zon.

Kleuren uit de natuur staan jou het mooist. Voorbeelden hiervan zijn aardetinten, dieprode tinten, donker bordeauxrood, bruinrood, terra cotta, oranje, okergeel, kaki, mosgroen, olijfgroen, petrol en abrikoos. Kortom; alle kleuren van een herfstbos staan jou prachtig. Ivoor kun je ook gerust eens proberen. Kleuren die niet in jouw kledingkast thuishoren zijn grijs, blauw, lila en babyroze. Deze tinten maken je absoluut minder mooi en kun je daarom beter niet in je shoppingmandje gooien. Het herfsttype kan haar look het beste afmaken met gouden sieraden.

Wintertype

Stylish outfits kleurtypes kleuren tips

Als laatste hebben we het wintertype. Heb jij een bleke tot licht getinte huid met een blauwige ondertoon? En je haarkleur donkerbruin tot zwart? Dan ben jij duidelijk een wintertype. Het contrast tussen jouw huid, haren en ogen is groot. De oogkleur is overigens bij dit type overigens niet zo duidelijk. Als wintertype kun jij heldere bruine, groene of blauwe ogen hebben.

Heldere kleuren als blauw, bordeaux, rood, groen, zwart, grijs en wit kun je het beste kiezen als je kleding gaat shoppen. Dit zijn tinten die jou flatteren. Alle kleuren met een blauwe ondertoon staan jou goed, alleen kun je wel het beste voor de felle, heldere tinten gaan. Hoe feller, hoe beter, zolang ze maar een koele ondertoon hebben. Natuurtinten, die het herfsttype worden aanbevolen, doen voor jou niet zoveel. Dit betekent dat je bruin, perzik, oranje, geel, ivoor en beige beter kunt vermijden.

Zelf ben ik een warm herfsttype. Welke kleurtype ben jij?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *