Trends modekleuren voorjaar 2017: Olijfgroen is het nieuwe zwart

Modekleuren 2017

De tijd van donkere en sobere dagen is bijna voorbij. Het winterseizoen is bijna ten einde en de lente komt eraan. Niets is dan natuurlijk leuker om te kijken naar wat de lente en zomer van 2017 ons gaan brengen op het gebied van trends. Welke trends in modekleuren zijn er dit voorjaar te zien? De voorjaarscollecties beloven heel kleurrijk te worden. Kleur is wat we willen zien dit voorjaar! En dan bedoelen we ook Kleur met de hoofdletter K. Kleuren als oranje en geel gaan het helemaal maken. Maar welke kleuren gaan nog meer een grote rol spelen in de nieuwe voorjaarscollecties?

Meer kleurVrouw met roze jurkje - modekleuren

De lente én de zomer staan in het teken van kleur. De modekleuren voor het komende, warmere, seizoen variëren van sprankelend, optimistisch, vrolijk tot aan sereen. Het kleurgebruik neemt toe. Denk hierbij aan felle kleuren als knaloranje, knalroze en knalgeel, die toch wel enigszins de toon gaan zetten deze lente. Maar er zijn uiteraard ook kleuren die zich meer op de achtergrond houden en wel goed te combineren zijn met de fellere kleuren. Voorbeelden hiervan zijn hazelnootbruin, oudroze en olijfgroen. Ook wit gaan we dit voorjaar veel in de winkels zien hangen. Mijn 5 favoriete modekleuren voor het nieuwe seizoen heb ik op een rijtje gezet!

Roze

De kleur roze is geliefd onder veel vrouwen, want deze kleur straalt warme en zachtheid uit. Ik ben ook erg fan van deze kleur. Roze is goed te combineren met wit en het staat ook goed bij je favoriete denim items. Roze gaan we in verschillende tinten terugzien in de voorjaarscollecties. Één van deze tinten is Pale Dogwood, een subtiele, romantische en rustige zachtroze kleur. Een andere tint is Pink YarrVrouw met blauwe jurk - modekleurenow, te omschrijven als fuchsia roze. Dit is een vrouwelijke kleur en ideaal om je outfit mee te accentueren. Een kleur voor energie!

Wit

De witte kleur is een frisse kleur voor de lente en één van mijn favoriete kleuren. Deze kleur komen we iedere zomer wel weer tegen. Wit staat iedereen erg goed en is goed te combineren met andere kleuren.

Olijfgroen

Een echte lifestyle tint en ook wel de kleur van veiligheid, betrouwbaarheid en natuur genoemd. Niet speciaal een zomerse kleur, maar wel eentje die heel goed te combineren is. Deze groene tint is net zo makkelijk met alles te combineren als met zwart. Wit en zwart, aardetinten, spijkerstoffen, kleuren en printjes: je zult merken dat deze kleur goed samen gaat met andere kleuren. Olijfgroen, legergroen, kaki, kale of hoe je deze groene tint ook wilt noemen. Groen is één van de modekleuren die de boventoon gaat voeren in het modebeeld dit voorjaar, een tijdloze en trending kleur!

Hazelnoot

Neutrale kleuren, ik houd ervan. Hazelnootbruin isVrouw met legergroene broek - modekleuren een trendkleur voor het voorjaar en ook één van mijn favorieten. Het is misschien wel de meest veelzijdige en multi-inzetbare kleur en combineert het beste met alle andere kleuren. Het is een kleur die een tint lichter is dan de natuurlijk hazelnoot en omschreven kan worden als aards, rustig en neutraal. Ga je voor neutraal dan is hazelnoot komend voorjaar dé kleur die je moet dragen!

Blauw

Met drie blauwtinten speelt de blauwe kleur een prominente rol dit voorjaar. Deze blauwtinten zijn: Island Paradise, Niagara en Lapis Blue. Island Paradise is een prachtige, romantische, blauwe kleur die naar het groen of turquoise neigt. Een echte zomerse kleur die lijkt op de tropische blauwe zee, ook wel aqua blauw genoemd.

Niagara is een zacht blauwe tint die overeen komt met de klassieke denimkleur. Denim gaan we dan ook veel zien in het modebeeld. Deze kleur is vernoemt naar de diepe blauwgroene tint van de Niagara watervallen en staat voor gemak, een relaxte sfeer en is heel goed te combineren. Het is een wat meer poederachtige variant dan de twee andere trendy blauwe kleuren.

Als laatste Lapis Blue, een intens blauwe kleur met een koninklijk tintje. Deze diep blauwe kleur heeft stijl en is een goede, vrolijkere alternatief voor zwart.

Welke kleur is jouw favoriet? Shop items in de trendy voorjaarskleuren in onze webshop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *