Voor elk type voet de perfecte zomerschoen

Allerlei schoenen voor elk type voet

Bij frisse zomerlooks horen natuurlijk stijlvolle zomerschoenen. Niet alleen kleding, ook schoenen kan helpen om jouw figuur beter uit te laten komen. Schoenen kunnen een groot verschil maken voor je figuur én type voet. Je kunt er, net zoals met kleding, je sterke punten mee accentueren en de minnen verdoezelen. De zoektocht naar de juiste zomerschoen is vaak een hele klus. En als je dan je droompaar hebt gevonden, passen ze niet of flatteren ze je figuur niet mooi. Helaas zijn er maar weinig mensen gezegende met perfecte voeten. Breed, smal, groot, klein, platvoeten….iedere voet is anders. Daarom is het vaak lastig om de ideale zomerschoen voor jouw voet én figuur te vinden. Om voortaan van dit probleem af te zijn, adviseer ik je over welke schoenen het beste passen bij welk type voet en jou het meest flatteren!

Dikke kuiten en brede enkels

Sneakers geschikt voor welk type voet

Opgezwollen enkels…een nachtmerrie voor iedere vrouw! Wanneer je dikke kuiten en/of brede enkels hebt, kun je het beste schoenen dragen die met je onderbeen in verhouding zijn. Zo voorkom je dat de nadruk op de mindere kanten van je voeten komt liggen. Vermijd schoenen met enkelbandjes en pumps, want die accentueren juist de punten die je liever wilt verbloemen. Wat denk je van slingbacks of muiltjes? Deze kunnen wel in jouw voordeel werken.

Ook zomerschoenen die opengewerkt zijn, een hak hebben of versiersels op de neus zijn een goede keuze. Zij leiden de aandacht van je kuiten en enkels af en laten je been iets langer lijken. Dunne hakjes zijn tevens geen goed idee, kies liever voor een dikke en stevigere hak zoals platformzool, een blokhak of sleehak. Enkellaarsjes zijn ook een no go, terwijl bikerboots wel een uitstekende optie zijn om je figuur en voeten mooi uit te laten komen. Een schoen met puntneus laat je voeten smaller lijken en dus ook je enkels en kuiten.

Smalle voeten

Er zijn ergere dingen dan smalle voeten, maar als je steeds je instapper of sandaal verliest, omdat je teveel ruimte over hebt, is dat knap vervelend. Bij smalle voeten is het doel om je voeten breder te laten lijken. Je gaat dus in de breedte werken. Kies voor een schoen met een vierkante of ronde neus, in plaats van spits toelopende modellen. Het is bovendien aan te raden een schoen met minstens één riempje over de wreef te hebben. Dit riempje houdt je schoen op z’n plaats. Wil je graag open zomerschoenen dragen? Er zijn tegenwoordig in veel (schoenen)winkels onzichtbare gelkussentjes verkrijgbaar die de overbodige ruimte opvullen en op deze manier voor meer houvast zorgen.

Sleehak voor kleinere voet

Brede voeten

Aan de maat van je voeten kun je niet zoveel doen, aan de vorm evenmin. Maar je kunt wel doen alsof, door de juiste schoen voor jouw voeten te dragen. Als je brede voeten hebt, is het slim om voor schoenen van leer te kiezen. Leer rekt namelijk mee en gaat in de meeste gevallen naar jouw voet staan. Daarnaast is hoge hakken het toverwoord. En dit hoeven niet altijd super hoge hakken te zijn, hakken van 5 tot 8 cm verrichten al wonderen voor jouw brede voeten. Modellen met een spitse neus zijn zeer aan te raden, deze laten je voeten langer en dus iets smaller lijken. Handig weetje: er bestaan ook speciale sprays die je op de drukpunten kunt sprayen, om knellen te voorkomen.

Grote voeten

Het is een feit dat vrouwen met grote voeten nu eenmaal grote schoenen nodig hebben. Wanneer je voet groter is dan het gemiddelde, maat 39 voor de Nederlandse vrouw, kan het lastig voor je zijn om leuke schoenen te scoren. Toffe schoenen in grotere maten zijn vaak moeilijker te vinden en daarnaast zijn er schoenen die jouw voeten juist nog groter en lomper doen lijken. Deze schoenen moet je dus vermijden als je juist het tegenovergestelde wilt bereiken.

Vaak valt het anderen niet eens op, maar zie alleen jij die grote schoenmaat. Gelukkig is dit probleem op te lossen, want het vervelende “Big Foot” gevoel raak jij deze zomer eenvoudig kwijt door een groot aantal stijlvolle schoensoorten die je prima kunt dragen als je grote voeten hebt. Hoge sandalen met een afgeronde neus en pumps bijvoorbeeld. Je voet komt wat omhoog te staan, waardoor ze kleiner lijken. Hiermee ga je gegarandeerd vrouwelijk de deur uit voor een date night of feestje! Zorg er wel voor dat de kleur met je outfit overeenkomt of kies voor een two-tone schoen. Dit zijn schoenen waarbij de neus een andere kleur heeft dan de rest van de schoen.

Sandalen voor sierlijke voet

Optisch kleiner

Modellen met riempjes zorgen voor een sierlijker beeld en donkere kleuren maken je voeten optisch kleiner. Enkellaarsjes en ballerina’s zijn ook een favoriet, ook weer met een ronde neus. Een spits toelopende neus laat je voeten er meteen twee maten groter uitzien. Perfect voor een zakelijke outfit onder een mooie pantalon of lange rok of jurk.

Vermijd witte sneakers, hoe leuk ze ook zijn. Vooral in Converse All Stars lijken je voeten een stuk groter, dan ze in werkelijkheid zijn. Lucky you zijn zwarte sneakers en andere donkere kleuren helemaal hot dit jaar. Vermijd schoenen met dunne zolen. Ze maken je voet langer, waardoor ze groter ogen. Schoenen met een brede zool zijn voor jou de beste optie. Schoenen in felle kleuren en teenslippers zijn helaas ook geen goed idee. De grootte van je voet valt hierdoor extra op. Nog een extra tip: probeer geen skinny jeans te dragen, maar juist een flared jeans. In combinatie met de juiste schoen wekt dit de illusie dat je voeten kleiner zijn.

Platvoeten

Als je platvoeten hebt, vind je het wellicht moeilijk om geschikte schoenen te shoppen. Goede schoenen zijn erg belangrijk voor de juiste ondersteuning, maar zal de platvoet niet veranderen. Het is goed om er vooral op te letten dat de schoenen van stevig materiaal zijn gemaakt en dat ze aan de binnenkant van je voeten voldoende ondersteuning bieden.

Pumps zomerschoen

Sluiten jouw schoen wel altijd volledig om je voeten en kunnen je voeten eigenlijk nog wel wat extra ruimte gebruiken? Schoeisel dat dan een no go is, zijn smalle pumps of sandalen met hoge hakken en ballerina’s. Hierin wordt namelijk de hele voet samengeperst, waardoor het weinig steun krijgt. Veterschoenen of schoenen met klittenband zijn een goede keuze, omdat je deze schoenen strakker kunt maken. Sandalen met een goed voetbad en sneakers met inlegzooltjes zijn ook ideaal.

Of je hoge hakken mag dragen, is geheel je eigen keuze. Wissel dit wel af met andere schoenen. Als je te vaak hoge hakken draagt, loop je zelfs meer kans om platvoeten te ontwikkelen. Hoge hakken kunnen prima, zolang ze voldoende ondersteuning bieden en draag ze met mate.

Nu je weet wat de ideale type schoen voor jouw voet is, is het shopping time!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *