Voorkom ladders in je panty’s met deze tips

Trendy outfit met panty's

Nu het bijna winter is en de feestdagen in aantocht zijn, trekken we massaal onze panty’s weer uit de kast. Die willen we uiteraard zo lang mogelijk mooi houden. Één van mijn grootste ergernissen is het krijgen van een ladder in mijn panty. Hoe frusterend? Dit gebeurd natuurlijk altijd op momenten dat het écht niet uitkomt, ook al doe je er heel voorzichtig mee. Het maakt eigenlijk niet uit of je een goedkope of dure panty hebt aangeschaft, het is een kwestie van wachten totdat er weer eens een ladder in zit. Gelukkig zijn er aantal trucjes waarmee je ladders kunt voorkomen en je panty langer meegaat. Word jij er ook gek van dat je je panty’s na een halve dag dragen al weg moet gooien omdat je er een ladder in hebt? Dan kan jij deze tips heel goed gebruiken!

Het aantal denier

Let bij het kopen een panty op het aantal denier dat op de verpakking staat aangegeven. Het aantal denier van een panty geeft de dikte van een panty aan. Hoe hoger het aantal denier, hoe dikker de panty is. Dunne panty’s gaan eerder kapot dan dikkere. Hoe dikker de panty, hoe kleiner de kans op een ladder of gat is. Helaas Vrouw met panty's in de herfststaan dikke panty’s niet altijd even fashionable bij elke outfit. Wil je toch een dunne panty dragen? Kies dan voor een iets duurdere van betere kwaliteit. Deze gaan uiteindelijk langer mee en dan ben je uiteindelijk toch nog goedkoper uit.

De maat

Koop je panty bij voorkeur een maatje groter dan je eigen maat. Hoe meer spanning er op staat, hoe harder je er waarschijnlijk aan moet trekken bij het aandoen. Hierdoor is de kans op gaten en ladders een stuk groter. Koop je panty weer niet té groot, want dan hangt het kruis na een paar uren tussen je knieën. Afzakken van je panty kun je voorkomen door er een klein, naadloos broekje overheen te dragen.

De vriezer

Oké, het klinkt raar en of het echt werkt weet ik niet. Deze tip heb ik zelf nog niet eerder uitgeprobeerd. Leg je nieuwe panty eerst een nachtje in de vriezer, voordat je hem aantrekt. Het schijnt dat dit wonderen doet voor de levensduur van je panty. Het is het proberen waard toch? Houd de panty onder de kraan totdat hij volledig doorweekt is. Wring de panty uit, stop hem in een zakje en leg hem in de vriezer. Haal de panty er ‘s ochtends weer uit en laat hem vervolgens een dag ontdooien en drogen. Door de panty een nachtje in de vriezer te leggen blijft het materiaal stevig, waardoor hij minder stuk gaat.

Haarlak

Nog een enigszins maffe tip, maar het werkt heel goed! Spray na het aantrekken een beetje haarlak over je panty, dit werkt als extra laagje versteviging en bescherming.

Let op je nagels

Vaak ontstaat al een ladder in je panty als je hem aantrekt. Iets vervelenders is er bijna niet. Vaak komt dit doordat je een haakje aan je nagel(s) hebt. Knip je nagels goed bij en ga er even met een vijl langs voordat je hem aantrekt. Gebruik daarnaast altijd de oprol methode bij het aantrekken.

Nagellak

Deze truc kent iedereen wel. Is je panty toch beschadigd geraakt of zit er een kleine ladder in? Ga er dan vooral niet aan lopen te frunniken, hoe verleidelijk dat ook is. Kleine beschadigingen en beginnende ladders kun je redden door er een beetje blanke nagellak op te doen. De nagellak droogt op en voorkomt dat de ladder Ladder in je panty'sverder gaat. 

Voorzichtig wassen

Je kunt je panty’s beter niet in de wasmachine gooien. Was ze altijd met hand en hang ze aan de lucht te drogen. Wring de panty zo min mogelijk uit en gebruik geen droger om je panty te drogen. Heb je hier geen tijd voor? Stop je panty’s dan in een apart waszakje, niet bij je bh’s in, in de wasmachine. Dit zorgt ervoor dat ze extra beschermd worden tijdens het wassen.

Sokjes onder je panty

Niets is vervelender als je grote teen aan het einde van de dag dwars door je panty steekt. Heel frusterend! Hoe je dit kunt voorkomen? Koop ten eerste niet de goedkoopste panty. Duurdere panty’s hebben vaak een versterkende naad bij je voet. Daarnaast kun je dunne sokjes onder je panty dragen.

Heb jij nog andere tips om je panty heel te houden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *