Welke jurken passen het beste bij jouw figuur?

Stijlvolle jurken fashionable look

Het lenteseizoen is lekker bezig; de vogeltjes fluiten, de zon komt steeds vaker tevoorschijn en de temperaturen stijgen. Het duurt niet lang voordat de eerste blote-benen-dag een feit is. Kortom: tijd voor jurkjes! En daar hoort natuurlijk een uitbreiding van jouw collectie bij. Maar welk model past nu het beste bij jouw figuur? En wat voor figuurtype heb je eigenlijk? Iedereen is anders en dat is maar goed ook. Per figuur zijn er een aantal jurkjes die goed staan bij een bepaald figuurtype. Vraag jij je af wat de perfecte jurken zijn voor jouw lichaam? Met de volgende tips kom je daar snel genoeg achter! Zo word je zoektocht naar nieuwe exemplaren een stuk eenvoudiger.

Iedereen is anders

Elke vrouw heeft een ander lichaamstype. Voor ieder figuur zijn er verschillende manieren om deze het stijlvolst te kleden. Net als dat elke gezichtsvorm bepaalde kapsels beter kan hebben dan andere, zijn er ook modellen jurkjes die bij de één beter tot zijn recht komen dan bij de ander. Nu de zon zich steeds vaker laat zien, kunnen we stellen dat het jurkjesseizoen officieel geopend is! En daarom vertel ik je welke jurkjes bij jouw lichaamsvorm passen. Zo ontdek welke exemplaren jou moet shoppen om er de komende maanden stylish bij te lopen.

Figuuranalyse voor jurken

In deze blog onderscheid ik vijf verschillende figuurtypen: de zandloper, appel, peer, plank en omgekeerde driehoek. Hieronder behandel ik de kenmerken van deze lichaamsvormen en vertel ik je welke jurken daarbij het mooiste staan. Ben jij een zandloper, appel, peer, plank of omgekeerde driehoek? Let’s go!

Zomerse jurken stylish essential vrouwen
Zandloper

De kenmerken van een zandloper figuur zijn een slanke taille, middelgrote of volle borsten, ronde billen en je schouders en heupen zijn goed in verhouding. Dit figuurtype is één van de meest geliefde figuren. Toch hebben ook vrouwen met een zandloper figuur hun onzekerheden en staan ze weleens radeloos voor hun kledingkast. Om de mooiste delen van jouw lichaam te accentueren kun je het beste op een slimme manier van je taille gebruik maken. Dit is de gouden regel! Wikkeljurkjes zijn hier bijvoorbeeld perfect voor, maar ook strakke jurkjes kan jij heel goed hebben. Het liefst met een v-hals. Die staan jou geweldig en maken jouw decolleté mooi en gepast zichtbaar. A-lijn exemplaren zijn niet zo’n goed idee, omdat ze je taille juist verbergen. Al met al is er voldoende keuze voor jou!

Appel

Appels staan bekend om hun slanke benen en armen. Het gewicht zit voornamelijk rond de heupen, taille, buik en borsten. Als je aankomt, zie je dit als eerste rond de middel. Hierdoor hebben appels meestal de neiging om zichzelf te bedekken met allerlei laagjes, terwijl dit helemaal niet nodig is. Laat je figuur stralen in een trendy a-lijn jurkje! Deze jurkjes staan je prachtig en zitten ook nog eens super fijn. Leg het accent op je mooie, slanke benen, decolleté en hals door voor een kort of midi jurkje te gaan met een subtiele v- of boot-hals. Jurken met een plooiing in de taille zijn ook heel geschikt. Hiermee kun je je buikje camoufleren. Uiteraard zijn er een aantal hele leuke jurken voor de appelfiguur in onze webshop te vinden. Laat prints op het bovenlichaam achterwege, want deze geven juist extra aandacht aan de plekken die je liever wilt verdoezelen.

Peer
Stijlvolle velvet jurken figuurtype stylingtips

Vrouwen met een peerfiguur hebben van nature een smalle taille en brede heupen, terwijl je bovenlichaam en schouders een stuk smaller zijn. Het peerfiguur is het meest voorkomende figuur onder de Nederlandse vrouwen. Ben jij een peer? Dan maak je slim gebruik van jouw pluspunten door een jurkje te dragen dat jouw lichaamsvorm accentueert. Langere jurken bijvoorbeeld met een split zijn de peren op het lijf geschreven. Hiermee creëer je een mooi silhouet dat in balans is. Een v-hals laat je optisch langer lijken. Jurkjes met een aangesloten bovenlijf en een wijdere rok kun je ook heel goed dragen. Hiermee benadruk je jouw mooie, slanke bovenlichaam.

Plank

Een recht figuur gaat vaak gepaard met een slanke, atletische bouw. De schouders, taille en heupen zijn bij deze lichaamsvorm ongeveer even breed. En je hebt middelgrote borsten. Dit lichaamstype wordt ook wel lolly of pilaar genoemd. Herken jij jezelf hierin? Hoewel je met een slank figuur gezegend bent, zijn er veel vrouwen die graag wat meer vormen zouden willen hebben. Je lange benen en/of recht bovenlichaam, kunnen er soms voor zorgen dat het lastig is om de juiste fashion items te vinden. Zo vinden ze zelden een broek of jeans die lang genoeg is. Gelukkig zijn er opties genoeg om er geweldig uit te zien.

Jouw lange benen rock je bijvoorbeeld in een blazer jurkje met gesp of riempje in de taille of een overslagjurk. Net als een jurkje dat aan de onderkant wijd uitloopt en/of ruffles op de mouwen heeft. Deze modellen benadrukken één van je sterke punten, namelijk je smalle taille. Items met grote, opvallende prints laten je bovenlichaam wat voller lijken. Wijde, oversized en vormloze rechte kledingstukken kun je beter links laten liggen.

Maxi jurken stylish musthaves on-trend
Omgekeerde driehoek

Tot slot heb ik nog wat tips voor de dames met een lichaamsvorm dat lijkt op een omgekeerde driehoek. Dit lichaamstype is eigenlijk het tegenovergestelde van de peer. Brede schouders, smalle heupen, slanke benen en een atletische bouw zijn de belangrijkste kenmerken. Hierdoor kun je het beste de nadruk op de onderkant leggen. Heb jij deze lichaamsvorm? Dan zijn jurkjes die aan de onderkant wijder vallen en een leuk detail, zoals een ruffle of prints hebben perfect voor jou. Jurkjes met een v-hals zijn ook een absolute aanrader. Zo’n hals breekt de bovenkant van je lichaam, waardoor je optisch smaller lijkt. Ook in de trendy milkmaid jurkjes laat je jouw figuur heel goed uitkomen. Kleding met een halternek is een echte don’t. Hierdoor leg je juist de nadruk op je rug en schouders.

Zoals je hebt gelezen, is er voor ieder figuur wel een geschikt jurkje te vinden. Bovenstaande tips zijn slechts richtlijnen, het allerbelangrijkste is dat jij je er ook prettig in voelt. Nu je weet wat voor jouw figuur de perfecte jurkjes voor jouw figuur zijn, kun je ongegeneerd allerlei jurken in je winkelmandje gooien. Veel shop plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *