Zo blijft je zwarte jeans langer mooi

Zwarte jeans shoppen

We houden van zwart, dat is geen geheim! Bijna dagelijks dragen we wel een zwart item: een top, broek, jurk of rokje. Zwart is een kleur die je (bijna) altijd gedragen kan worden. Het is een kleur die chique oogt en oneindig gecombineerd kan worden met alle andere kledingstukken in je garderobe. Een zwarte jeans is eigenlijk het belangrijkste kledingstuk dat er is en ook erg geschikt voor het winterseizoen. Ik houd van zwarte jeans! Jullie ook? Als je op een dag even niet weet wat je aan moet, is de zwarte jeans je redding. Het enige nadeel van een zwarte jeans is dat hij op den duur vaak vervaagt. Heel vervelend, want je wilt graag dat je jeans een lange periode mooi blijft. Voor dit probleem heb ik een aantal tips voor je verzameld, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je broek langer écht zwart en mooi blijft.

Voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen zeggen we weleens. Dat geldt ook voor de zwarte broek. Let op het label als je een zwartje jeans aanschaft. Zwarte jeans met het Zwarte jeanslabel “super black” hebben een speciale behandeling gehad en blijven daardoor langer goed zwart.

Fixeer de kleur met azijn en zout

Heb je net de perfecte zwarte jeans geshopt? Trek ‘m dan niet meteen aan, maar laat je broek eerst een nacht weken in water met een flinke scheut azijn. Zo zorg je ervoor dat je de kleur fixeert. Hierdoor blijft de kleur beter behouden na het wassen. Voor een extra goed effect, kun je bij elke wasbeurt zijn aan je wasmiddel toevoegen. Zout werkt trouwens net zo effectief. Als je zout in een washandje bij de broek in de wasmachine stopt, voorkom je witte strepen.

Wassen

Mocht je nieuwe, zwarte jeans niet over dit label beschikken, was je jeans dan op de juiste manier. Door het wassen wordt een zwarte broek vaal. Was je broek daarom niet vaker dan nodig. Je hoeft je broek echt niet elke keer te wassen, nadat je ‘m hebt gedragen. Áls je je jeans gaat wassen, kun je dit het beste doen in combinatie met andere zwarte kledingstukken. Vooral nieuwe items die mogelijk af kunnen geven zijn ideaal. Was je broek daarnaast binnenstebuiten én koud (30 graden). Dit is het beste voor behouden van de kleur. Gebruik bij voorkeur wasmiddel voor de zwarte was.

Outfit met zwarte jeansVermijd de droger

Stop je zwarte broek na het was nooit in de droger, maar laat ‘m aan de waslijn drogen. Je broek zal hierdoor een stuk sneller slijten en de kans op krimpen is groot.

Verven

Is je favoriete zwarte jeans toch vaal geworden? Geef je broek dan een boost door hem te verven met textielverf. Textielverf is onder andere te koop bij de Kruidvat of Hema. Goed wassen en spoelen in de wasmachine en je broek is weer als nieuw.

Ben jij nog op zoek naar een nieuwe zwarte jeans? In onze webshop vind je een mooie selectie van de beste merken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *