Zo draag je de kleur geel op z’n best

Vrouw met outfit in de kleur geel

Yes, het is volop lente! Met de eerste zonnige dagen achter ons hebben we een geweldig voorproefje gehad van wat komen gaat: de zomer! Dat mag ook wel na die lange, koude winter. We waren er allemaal zo aan toe en nu de zon zich weer vaker laat zien, wordt het natuurlijk ook tijd om meer kleur te dragen. Er is één felle kleur waar we niet meer om heen kunnen dit voorjaar en dat is de kleur geel. Geel is een trendy kleur die we nu veel terugvinden in de winkels. Een perfecte kleur voor de zomerse dagen, want zeg je zon, dan zeg je de kleur geel. Met de zomer voor de boeg halen we die zon graag in huis! In de vorm van je outfit dan. Vind je het lastig om de kleur geel te combineren? Geen zorgen, ik vertel je hoe je deze vrolijke kleur rockt!

Trui in de kleur geelGeel is het nieuwe zwart

Dat de lente officieel begonnen is merken we niet alleen aan de vrolijke vogeltjes, zachtere temperaturen en langere dagen, maar zien we ook terug op social media en op straat. Menig fashionista draagt tegenwoordig een vrolijke lentekleur. Naast de bloemenprints en pastelkleuren, zie we dit voorjaar veel opvallende combinaties met primaire kleuren als groen, blauw en rood voorbijkomen. Maar er is één kleur die eruit springt deze lente en dat is de kleur geel. Waar vorig jaar “millenial pink” de “it” kleur was, is dat voor 2018 geel. We kunnen er niet meer omheen, alles draait dit jaar om deze kleur.

Geel hoort bij de lente en de zomer! Het is de kleur van het voorjaar, de zon en van de narcissen. En dus voor de modekleur die we volop gaan zien deze seizoenen. Dit keer geen oker- of mosterdgeel die vorig jaar helemaal hot was, maar een fellere variant hierop. Deze belangrijke tint is wel lichter dan neon geel en neigt naar boterbloem geel. Het is de perfecte kleur om je garderobe vrolijker te maken!

Geel combineer je met….

De modekleur van 2018 zal in veel verschillende tinten in de winkels en webshops te vinden zijn, zolang het meer levendig is. De échte fashionista’s proberen een statement met deze kleur te maken, want felle kleuren laten mensen de problemen in de wereld vergeten tijdens de onrustige tijden. Wie wordt er nou niet vrolijk van geel? Precies, iedereen houdt van dit zonnige kleurtje! Geel staat voor optimisme, vrolijkheid en warmte. Het staat op z’n best met een lekkers zomer kleurtje. Zou jij graag wel wat meer kleur willen dragen, maar weet je niet hoe je geel moet combineren? Dan kun je de volgende tips en trucs goed gebruiken.

Geel doet het heel goed met andere kleuren. Deze kleur is mooi in combinatie met: wit, beige, zwart, grijs, zilver, groen, (licht)blauw, denim, koraal, oranjerood, roze, paars en lavendel. Bij deze kleurcombinaties komt dé Outfit in de kleur geeltrendkleur heel goed tot zijn recht. Ze zijn allemaal erg draagbaar, vernieuwend en stijlvol. Daarnaast is het ook heel gaaf om verschillende tinten geel met elkaar te combineren.

Tips en trucs
  • Geel met paars combineren is colorblocking, maar ze staan juist zo goed samen omdat paars en geel complementaire kleuren van elkaar zijn
  • Geel met groen staat heel leuk. Laat ergens in je outfit nog wat wit in je outfit terugkomen voor een nóg frissere uitstraling
  • Geel met zwart kan prachtig zijn, maar moet wel bij je kleurtype passen. Denk hierbij aan het zomer- of winterkleurtype
  • Ben jij een lente- of herfstype? Dan staat geel bij jou heel mooi in combinatie met beige of bruin.
  • Als je durft op te vallen en een ton-sur-ton outfit geheel in het wit wilt dragen, is het aan te raden verschillende tinten geel met elkaar te combineren. Bij voorkeur ook nog in verschillende materialen. Dit geeft een andere uitstraling aan je look en maakt het geheel mooier en interessanter.

Heb je geen zin in een gele mode look? Begin dan voorzichtig en kies voor een touch of yellow. Dit kun je op diverse manieren aanpakken. Van een geel item tot gele accenten in je schoenen bijvoorbeeld. Of ga voor gele accessoires. Een gele sjaal, tas, zonnebril of sieraden maken je lente look bijvoorbeeld helemaal af. Geel laat zich makkelijker dragen dan je misschien denkt en je zult zien dat je er perfect gestyled uit kunt zien.

Er zijn geen excuses meer, ook jij gaat gewoon geel dragen! Shop je favoriete gele items en shine dit voorjaar ook in deze modekleur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *