Zo style je een outfit met zachte, neutrale kleuren

Zachte kleur outfit tips

Het combineren van een mooie outfit gaat veel verder dan alleen de pasvorm en het materiaal van de items. Het mixen van kleuren speelt ook een belangrijke rol in de styling. Omdat niet alle kleuren even mooi met elkaar stylen, zijn een beetje advies en tips geen overbodige luxe. Vandaag ga ik het hebben over de zachte tinten. Dit zijn onder andere aardetinten en lichte pasteltinten. Er zijn zoveel trendy kleuren, dat deze tinten niet altijd favoriet zijn. Met deze blog ga ik daar verandering in brengen. Lees je mee?

Kleuradvies

Door kleuren op een juiste manier te combineren, maak je je look een tikkeltje spannender. Zachte, neutrale kleuren zijn mijn favoriet. Al vind ik het ook leuk om af en toe voor een fellere tint te gaan. Lichte kleuren zijn altijd geschikt en kunnen het hele jaar door gedragen worden. Zachte kleuren met een koele ondertoon zijn pasteltinten als groen, blauw, geel en roze, aangevuld met subtiele tinten met gedempte kleurschakeringen. Het voordeel hiervan is dat ze allemaal bij elkaar passen. Ze concurreren niet met andere kleuren en daarom is het aan te raden om je garderobe op te bouwen met neutrale, lichte en zachte items. Op deze manier kun je er het meeste uithalen.

Zachte kleuren kun je mixen en matchen, zonder je zorgen te maken dat er iets botst met elkaar. Weet jij niet zo goed waar je moet beginnen? No worries! Ik heb een aantal eenvoudige manieren voor je verzameld. Voor een enkeling hiervan zou je wellicht zelf niet zo snel kiezen, maar deze doen het echt heel goed.

Outfit stylingtips

1. Aardetinten

Zandkleur, beige, taupe, kaki groen. Het palet van aardetinten is prachtig met een warme en neutrale insteek. We zien deze kleuren veel in het modebeeld terugkomen en zijn daarom niet aan trends of een seizoen onderhevig. Ze zijn door het warme karakter een tegenhanger voor de koele tinten. Ze staan vrouwelijk, elegant en zijn ook nog eens heel eenvoudig te combineren door hun uitstraling. Gaat jouw voorkeur ernaar uit om de warme kleuren extra te accentueren. Combineer dan een outfit met luxe materialen, zoals zijde, of ga juist voor een kwaliteit met een rijke textuur. Dit oogt kalmerend, stijlvol en heeft toch iets spannends. Style met een pasteltint en je hebt een perfecte, fashionable look gecreëerd. Met deze kleuren sla je de plank nooit mis!

2. Pasteltinten

Een look met een mix van pastelkleuren kan heel zoet worden, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo erg. Flaneren doe je namelijk met kleding in pasteltinten. Je kunt er alle kanten mee op. Ze zijn eenvoudig te combineren met aardetinten, donkere kleuren. Ook wit en zwart met pastel zijn een perfecte combinatie. Het onderling stylen van deze kleuren in een outfit zorgt voor een vrouwelijke, zachte, chique uitstraling. Door te mixen en matchen krijgt het pastel optimaal karakter. Op deze manier oogt je look creatief en speels, maar toch ook ontzettend stijlvol. En zo zien we het natuurlijk graag.

Ga voor één zachte pasteltint of creëer een outfit met een paar verschillende pastelkleuren. Een outfit met één kleur straalt rust, eenheid en zelfverzekerdheid uit. Wanneer je een look met verschillende pasteltinten wilt combineren, is het aan te raden voor maximaal drie verschillende kleuren te maken. Door hier items in verschillende materialen voor te gebruiken ontstaat er een schitterend contrast. Op deze manier creëer je een prachtige, zachte balans in de kleuren van je look.

3. Ton sur ton

Het combineren van kleuren uit dezelfde kleurengroep in je outfit is ook mogelijk bij de zachte tinten. Dit wordt ook wel ton sur ton genoemd. Dit betekent letterlijk kleur op kleur, waarbij je verschillende tinten van dezelfde kleur met elkaar combineert voor een rustige, stijlvolle look. Je creëert een prachtig contrast door donkere en lichte kleuren te combineren, en je weet zo zeker dat goed met elkaar matcht. Doordat je één kleur gebruikt, houd je de basis lekker rustig en overzichtelijk. Een mooi voorbeeld hiervan is een outfit met een pastelgroene tint gecombineerd met donkergroen en kaki groen. De kleurgroep groen krijgt hierdoor meer karakter.

4. Neutrale basis

Zwart en wit zijn eigenlijk geen kleuren, non-kleuren. Door ze te mengen met prachtig grijs, heb je een neutrale basis om met elk ander kleurenpalet te stylen. De zogenoemde non-kleuren verdiepen en versterken het effect van de kleur waarmee gemixt wordt. Zo zorgt zwart voor een iets hardere, opvallende look, terwijl wit een frisse, rustige uitstraling creëert. Zowel zwart, grijs als wit gaan heel goed samen met neutrale kleuren en pasteltinten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.