Zo verwijder je nare geurtjes uit je kleding

Vieze geurtjes kleding tips

Heb jij dat ook weleens? Da je kleding, zelfs na het wassen, muf ruikt? Niets is zo vervelend als nare geurtjes in je favoriete kledingitems. Er zijn verschillende oorzaken te neomen waarom je kleding niet altijd even fris ruikt en schoon is geworden na het wassen. Wat het ook is, je wilt niet dat je kleding vies ruikt na het wassen. Geen nood, er zijn een paar tips waarmee je vieze geurtjes laat verdwijnen en je kledingitems weer heerlijk ruiken! Ik behandel ze in deze blog, lees je mee?

Vieze geurtjes

Dat je kleding niet zo lekker ruikt als je had gehoopt na het wassen, kan verschillende redenen hebben. Het kan zijn dat er een probleem met je wasmachine is, dat je je natte was te lang in de wasmachine hebt laten liggen voor het ophangen, of dat je je kleding hebt opgevouwen voordat het goed droog was. Hoe het ook zo, je wilt dat de muffe geur zo snel mogelijk verdwijnt. Met enkele simpele tips kun je deze nare geurtjes gelukkig zo laten verdwijnen. Lees gauw verder!

5x tips

De snelste tips, waar je zo mee aan de slag kunt, zijn de tips waarbij je niet eens een wasmachine nodig bent. Nieuwsgierig geworden? Dit zijn de tips waarmee je vieze, muffe geurtjes uit je kleding verwijdert!

Frisse lucht

Door de kledingitems opnieuw te wassen en daarna alles buiten op een wasrekje laten drogen, ruikt je kleding waarschijnlijk weer lekker fris. De zon elimineert namelijk eventuele sporen van schimmels, waardoor de vieze geurtjes verdwijnen. Je kunt ook je muf ruikende kleding uit je kast halen en buiten hangen. Deze tip is uiteraard alleen handig op droge, zonnige dagen. Heb je hier geen mogelijkheid voor buiten je huis? Hang je kledingitems dan in de badkamer. Wanneer je gaat douchen, wordt je kleding gestoomd, waardoor het weer lekker gaat ruiken!

Etherische olie

Wat ook wonderen kan doen voor je kleding, zijn etherische oliën. Een voorbeeld hiervan is tea tree-olie. Deze olie heeft antischimmel en antibacteriële eigenschappen, wat niet alleen goed is voor jezelf en je huid, maar ook voor je kleding. Je kunt deze tip op twee manieren toepassen:

  • Gebruik een plantenspuit en vul deze met water en een paar druppeltjes olie en spuit het mengsel vervolgens over de betreffende kledingitems.
  • Stop je kleding in de wasmachine, voeg een paar druppeltjes van de olie toe en wat het nog een keer.
Azijn

Nog een handige huis-tuin-en-keukentip is het gebruik van azijn. Azijn is, naast het vasthouden van kleuren, ook heel goed in het neutraliseren van nare geurtjes. Stop de kleding nog een keer in de wasmachine en voeg alleen een kopje azijn toe, geen wasmiddel. Normaal gesproken is de muffe geur dan zo vervlogen. Wanneer de kleding gedroogd is, was je het nog een keer met een lekker ruikend wasmiddel. Je kunt ook je kleding een uurtje laten weken in een emmer water met azijn en het daarna gewoon wassen en de wasmachine.

Soda

Soda heeft een vergelijkende werking als azijn. Dus als je geen azijn in huis hebt, maar wel soda gebruik je dit. Doe een beetje soda in een emmer met water en laat je kledingitems er een uurtje in weken. Gooi ook hierbij de was daarna in de wasmachine en zult merken dat het daarna weer helemaal fris ruikt. Ook dettol is een middeltje dat veel mensen wel in huis hebben. Pas dit middel hetzelfde toe als bij azijn en soda. Even laten weken in een emmer met water en daarna gewoon wassen in de wasmachine.

Wodka

Wist jij dat wodka ook goed kan helpen bij vieze geurtjes? Vul een plantenspuit voor twee delen met wodka en één deel met water. Spray dit vervolgens op je kleding en de geurtjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Pas bij deze tip wel op met stoffen als leer, zijde en satijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *