Zomer in je bol: welke zonnebril past het beste bij jouw gezicht?

Blonde vrouw met zonnebril

Het is ongetwijfeld dé favoriete accessoire voor de zomer: de zonnebril. De temperaturen kunnen in ons kikkerlandje nogal wisselend zijn, maar zonnebrillen zijn het hele seizoen hot. Naast de bescherming tegen UV-stralen, kan een zonnebril je outfit ook helemaal afmaken. Nu het zomerseizoen is aangebroken, is het weer de hoogste tijd om een nieuwe on-trend zonnebril aan te schaffen. De trends voor dit jaar beloven in ieder geval veel goeds. De perfecte zonnebril vinden kan een leuke uitdaging zijn. Net als bij kleding, geldt voor brillen hetzelfde. Niet alle vormen zijn gelijk en niet iedereen kan elk model zonnebril hebben. De vorm van je gezicht is bepalend voor het uitkomen van je zonnebril. Hoe kies je de zonnebril die past bij jouw gezichtsvorm? Ik help je graag een handje bij het kiezen van de ideale zonnebril voor jou!

Heb jij een zonnebril nodig? Dan begint hier jouw zoektocht naar de perfecte eyecatcher! Let the sun shine!

Vuistregels

Voordat jij je zoektocht naar de perfect bril gaat starten moet je eerst even weten waar je, naast je gezichtsvorm, nog meer rekening mee moet houden.

  • Kies een bril die past bij jouw stijl en karakter
  • Blije vrouw met zonnebrilHoudt rekening met je eigen kleuren pallet
  • Herhaal nooit je eigen gezichtsvorm in de vorm van je bril
  • Match de kleur van je nieuwe zonnebril met jouw huidskleur
  • Stem het montuur af op jouw type haar
  • Last but not least: overdo het niet!

Wanneer draag jij de zonnebril?

De zonnebril is dé onmisbare finishing touch aan elke voorjaarslook. De keuze in zonnebrillen is eindeloos, er zijn verschillende modellen van het favoriete zomeritem verkrijgbaar. Van de nieuwste zonnebrillen volgens de laatste trends tot sportzonnebrillen en gestroomlijnde monturen. Voor elke situatie is er een geschikt model te vinden. Daarom is het handig om van te voren te bepalen voor welke gelegenheid je een zonnebril nodig hebt en wanneer je de bril het vaakst draagt.

Gezichtsvorm

Zonnebrillen zijn er in alle soorten en maten en elk seizoen zie je trends komen en gaan. Niet alle zonnebrillen staan iedereen altijd even leuk, elke zonnebril past beter bij een bepaalde gezichtsvorm. Je gezichtsvorm bepaalt deels welke vorm en grootte van het montuur jou het beste staat. Er zijn verschillende modellen zonnebrillen, zoals aviator, rechthoekig, rond, wayfarer en ovaal. Om erachter te komen welke zonnebril het beste bij jouw gezicht past, moet je eerst weten welke vorm je gezicht heeft. Heb je een groot voorhoofd of juist klein? Een spitse of brede kin? En hoe zit het met je jukbeenderen en je wangen? Er zijn veel mogelijkheden. Hieronder heb ik de verschillende gezichtsvormen beschreven en welk model zonnebril daarbij het mooiste staat. Dus pak de spiegel erbij en bekijk welke gezichtsvorm het beste bij jouw gezicht matcht.

Ovaal gezicht

Bij deze vorm zijn de kaak en het voorhoofd ongeveer even breed en iets smaller dan de jukbeenderen. Heb jij een smal voorhoofd, smalle kin en brede wangen? Dan heb je waarschijnlijk een ovale gezichtsvorm. Lucky you, want dit is de meest ideale gezichtsvorm. Dit type gezicht is erg gunstig briltechnisch gezien. Vrijwel alle Vrouw met zomeroutfit en zonnebrilmonturen staan je goed. Vlindermonturen of een bril die net zo breed is als jouw gezicht zijn aanraders. Deze accentueren de vorm van jouw gezicht. Het enige waar je op moet letten is dat de bril niet te groot of te klein is vergeleken bij je hoofd. De keuze is reuze, experimenteer en kies voor het model dat jij het mooiste vindt.

Langwerpig gezicht

Een wat hoger en brede voorhoofd en hoge jukbeenderen zijn kenmerken van een langwerpig gezicht. Deze gezichtsvorm is langer dan het breed is en heeft een vierkante kaaklijn. Herken jij jezelf hierin? Over het algemeen is het mooier om je gezicht wat korter te laten kijken dan dat het eigenlijk is. Dit kan je doen door middel van je kapsel, maar je kunt ook je zonnebril hierop uitkiezen. Een lichtelijk opvallende bril met een rechte vorm breekt als het ware de lengte van je gezicht. Ook een lage of brede neusbrug kan dit effect hebben. Een groot en vierkant montuur staan jou erg mooi, maar probeer ook eens of een stoere wayfarer of aviator bij je past.

Rond gezicht

Bij een rond gezicht verschilt de lengte van het gezicht niet veel van de breedte. De wangen vormen het breedste punt en je voorhoofd en kin het smalst daarmee vergeleken. Zoals verwacht heeft deze vorm geen hoekige kaken. Rechthoekige en vierkante brillen staan hierbij erg goed. Deze vormen maken je gelaat optisch smaller en langer en lijkt het minder breed. Denk aan een trendy wayfarer of een trendy cat-eye montuur. Kies voor een donkere kleur, die geven diepte aan je gezicht. Zonnebrillen met ronde glazen kun je beter laten liggen, deze hebben namelijk het tegenovergestelde effect en benadrukken juist de ronde vorm van je gezicht.

Vierkant gezicht

Een vierkant gezicht kenmerkt zich door hoekige lijnen en meestal hebben het voorhoofd, de wangen en de kin/kaak dezelfde breedte. Val jij in deze categorie? Met deze gezichtsvorm is het verstandig om een montuur te vinden dat je gezicht langer laat lijken en de hoekigheid van je gezicht verwacht. Om de hoekige lijnen te Mooie dame met zonnebrildoorbreken kun je het beste gaan voor een rond, ovaal of vlindervormig model zonnebril. Deze brengen meer balans en complementeren je gezicht. Een half transparant montuur is ook een hele goede optie, net als brillen met donkere glazen. Donkere glazen zorgen voor een diepte-effect waardoor je gezicht minder vierkant lijkt. Deze modellen zijn gelukkig helemaal on-trend op dit moment.

Hartvormig gezicht

Hoe herken je en hartvormig gezicht? Een hartvormig gezicht heeft een breder voorhoofd, brede wangen, een smallere kaaklijn en een smalle kin. Dit type lijkt hierdoor het meest op de vorm van een hartje. Hartvormige gezichten zijn beeldig. What tot do? Ga in dit geval voor een zonnebril met dunne poten en bredere glazen. Daarnaast kun je het beste kiezen voor een montuur die de nadruk legt op de onderkant. Met een montuur breder dan het voorhoofd, creëer je meer balans in je gezicht. Modellen die super leuk bij jouw gezichtsvorm staan zijn bijvoorbeeld de aviator en de wayfarer, maar ook een hoekig montuur kan een uitstekende keuze zijn. Zonnebrillen met veel details passen minder goed bij jou. Hiermee leg je namelijk het accent op het breedste gedeelte van je gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *