Met weinig budget een frisse wind door je garderobe

Tips ingrediënten volwassen garderobe looks

Het zomerseizoen is begonnen en het wordt langzaam aan warmer en zonniger. Hierdoor heb ik ontzettend zin om mijn garderobe aan te passen voor dit én het zomerseizoen. Herkenbaar? De meesten van ons hebben alleen geen oneindig budget, waardoor een compleet nieuwe garderobe er niet niet in zit. Hoe kun je je garderobe dan toch een update geven en een frisse, volwassen wind door je kledingkast laten gaan? In deze blog deel ik vijf tips om elke dag stijlvol voor de dag te komen. Ook met een klein budget! Let’s go!

Garderobe update

Wil jij graag een volwassener garderobe? Op een gegeven moment heb je een leeftijd bereikt dat je absoluut geen meisje meer bent, maar ook nog geen vrouw van middelbare leeftijd. Het kan dan knap lastig zijn om de juiste kleding te vinden. Je wilt je het liefst niet “te jong” kleden, maar er ook niet bij lopen alsof je 60 bent. Kortom; je garderobe kan wel een update gebruiken.

Upgrade garderobe tips

De perfecte garderobe is een droom. We willen natuurlijk allemaal graag een op kleur en op items gesorteerde kledingkast met alleen kleding die je écht draagt en écht bij je past. Helaas is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Wat is het geheim van een verzorgde, volwassen en stijlvolle look?

Verzorgd en volwassen gekleed gaan

Het geheim van elke dag stijlvol en verzorgd voor de dag komen, is eigenlijk vrij eenvoudig. Ook als je een klein budget hebt. Je kledingkeuze heeft een grote invloed op je uiterlijk en uitstraling. Het is belangrijk dat je tijd besteed aan datgene wat de grootste impact heeft op hoe mensen jou zien. De aspecten van je uiterlijk die het meest opvallen. Van verzorgde handen met een lakje op de nagels tot een kreukvrije jurk of blouse. Daarnaast is het goed om je op de volgende, belangrijke, dingen te focussen als je er iedere dag stijlvol uit wilt zien.

  • Een gezonde, verzorgde huid. Eventueel voorzien van een passende make-up look.
  • Verzorgde handen, nagels en uiteraard haar. Dit geldt voor zowel je kapsel als je gezichtshaar.
  • Een bewust en met zorg gecombineerde outfit met items die goed bij je passen en je mooi staan.

Ingrediënten van een volwassen, stijlvolle look

Je ziet; het bedrag dat je voor je kleding betaalt, bepaalt in ieder geval niet hoe goed je eruit ziet. Het draait er vooral om hoe je de kledingitems bij jou passen, in welke conditie ze zijn en hoe verzorgd je er verder uitziet.

Maar wat zijn nu dé ingrediënten voor een stijlvolle, goed bij elkaar gezochte outfit? Wanneer je op de volgende punten let, kom je gegarandeerd al een heel eind. Zorg er in ieder geval voor dat:

  • Alle items je goed passen.
  • Deze items qua kleur en pasvorm ook goed matchen.
  • Er geen slijtage of kreukels zichtbaar zijn
  • je outfit bij jouw persoonlijke stijl en figuur past en dat je je er zelfverzekerd in voelt.
Fashionitems shoppen frisse volwassen looks

Deze aandachtspunten hoeven niet veel te kosten. Dit geldt voor zowel geld als tijd. Hieronder heb ik nog een paar tips voor je op een rij gezet om er met weinig geld én moeite er toch leuk en stijlvol uit te zien. Scroll snel verder!

5x tips voor een frisse, volwassen garderobe

Deze tips gaan je garderobe echt een upgrade geven!

Wees selectief

Tijd om je garderobe eens goed onder de loep te nemen. Hang echt alleen kleding in je kast waar je ook echt 100% blij mee bent en die je ook echt draagt. Kledingstukken die je amper draagt horen niet in je kledingkast thuis. Als je graag meer volwassenheid wilt uitdragen en er stijlvoller uit wilt zijn, kan een hoop kleding waarschijnlijk wel weg. Truien die kriebelen, broeken die afzakken, t-shirts met gaten erin, te korte shorts en tops en heftige accessoires kun je beter uit je garderobe verbannen.

Een simpele outfit kan ontzettend wacht zijn, wanneer je het op de juiste manier styled. Een overload aan accessoires of items met veel tierelantijnen zorgen ervoor dat je look juist een minder volwassen uitstraling krijgen. Vermijd dit dus liever. Het is tijd om meer de klassieke, vrouwelijke kant op te zoeken!

Basisstukken

Ook is het erg belangrijk dat je voor een paar goede basisstukken zorgt. Basics zijn tijdloze items die geen aandacht vragende details hebben, in neutrale kleuren. Veel mensen gaan voor “stand-alone” kleding. Dit is kleding die moeilijk met andere items te combineren zijn. Met goede basics kun je eindeloos combineren, waardoor je eigenlijk veel meer hebt om aan te trekken dan je in eerste instantie misschien denkt. Ze zijn voor talloze looks te gebruiken. Een goede verzameling basisstukken vormt niet alleen de basis voor een perfecte garderobe, je hebt er ook nog eens jarenlang plezier van. Hierdoor heb je van outfitstress voortaan (bijna) geen last meer. Lees hierover ook mijn blog: Met deze tips creëer je een minimalistische garderobe!

Stylish vrouw volwassen garderobe outfits
Kwaliteit vs. kwantiteit

Let bij het shoppen goed op de kwaliteit van de stof. Ik begrijp dat het van te voren lastig in te schatten is, hoe lang een kledingstuk mooi en goed blijft, maar vaak zijn er wel herkenbare stoffen die echt van een mindere kwaliteit zijn. Denk aan synthetische stoffen waar je snel in gaat zweten, die meer vuil aan trekken en sneller statisch worden. Soms is het de moeite waard om in duurdere kleding te investeren. Je kunt namelijk beter één perfecte trui in je kast hebben hangen dat jaren meegaat, dan 10 verschillende die er na een aantal weken al niet meer verzorgd uitzien.

Als je een kledingitem vaak kunt dragen, is de cost-per-wear lager en ben je dus op de lange termijn zelfs goedkoper uit. Je kunt het beste voor natuurlijke stoffen als wol, zijde, katoen en linnen kiezen. We hebben niet allemaal evenveel te besteden, maar als je nou wat vaker spontane koopjes overslaat en in plaats daarvan voor een mooi item van kwaliteit spaart, zul je zien dat je outfit al snel een volwassenere en stijlvollere uitstraling krijgt.

Pasvorm
Basic neutrale kledingitems garderobe tips

Iets wat je ook kunt doen om er stijlvol uit te zien, is extra aandacht aan de pasvorm geven. Eens slechte pasvorm zorgt ervoor dat zelfs de mooiste kledingitems er goedkoop uitzien. Kleed je dus altijd naar je figuur en pas de inhoud van je kledingkast daar op aan. Zorg ervoor dat je silhouet in balans is. Een vrouw kent haar zwakke en sterke plekken als het op haar lichaam aankomt, en weet hoe deze plekken om de juiste manier accentueren of te camoufleren met kleding. Sommige stukken zitten strakker, andere zijn juist meer oversized en zitten wat losser. Een algemene richtlijn voor een fashionable look is om je boven- of onderlichaam strak of los te stylen en dan het tegenovergesteld van boven óf onder te doen. Draag je een oversized trui? Kies dan voor een aansluitende jeans of pantalon.

Kleurenpalet

Naast de pasvorm speelt ook de kleur van de items een grote rol in je uitstraling. Het heeft een enorme impact op je look. Waarschijnlijk weet je wel welke kleuren jou wel en juist niet goed staan. Het samenstellen van stylish outfits wordt een stuk eenvoudiger met een kleurenpalet. Kies een paar kleuren uit die je leuk vindt en je goed staan, en combineer deze met één, maximaal twee neutrale kleuren. Zo kun je in no time alles met elkaar combineren tot een fashionable outfit en zie je er geweldig uit.

Met deze tips maak je van jouw garderobe geleidelijk jouw geheime wapen dat ervoor zorgt dat je er elke dag stijlvol en geweldig uitziet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *